Skip to Content

<

Arvoituksellinen jatulintarha

A cache by loisto2 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/03/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Tämä letterbox hybridi esittelee pienehkön (noin 4 m) spiraalin muotoisen jatulintarhan Loviisan Stengårdsbergetillä. Jatulintarha on rakennelma tai kuvio, jossa on yksi tai useampia kehien reunustamia kulkureittejä reunalta keskelle. Ne on useimmiten ladottu pään kokoisista kivistä kalliolle. Jatulintarhojen käyttötarkoituksista on monenlaisia teorioita ja niiden iän arvioiminen on vaikeaa. Jatulintarhoissa kulkemisen on uskottu perimätiedon mukaan tuovan onnea ja suojaa.

Pikku Oscar asui Loviisan Tavastbyn kylässä. Hän oli kuullut aikuisten puhuvan kylän laidalla olevasta jatulintarhasta eli kuten täällä päin sanottiin, jungfrudanssista (neidontanssi). Rakennelma oli hyvin hyvin vanha, kukaan ei muistanut enää miksi se oli alun perin tehty. Sitä mm. epäiltiin jättiläisten tekemäksi. Oscar oli utelias poika, ja lähti salaa katsomaan paikkaa.

Oscar pyöräili pitkän matkan maantietä kylästä etelään, kunnes tuli paikkaan josta lähti polku tarhalle. Nykyään siinä kohdassa on punainen kuntolaatikko. Oscar lähti jännittyneenä astelemaan polkua pitkin. Äkkiä hän kuuli rapsahduksen polun reunan varvikosta. Oliko se kyy?! Oscarin sydän hypähti kurkkuun, ja hän oli vähällä juosta pois. Hän jatkoi kuitenkin urheasti matkaa ja saapuikin kohta tarhan luokse.

Oscar oli kuullut tarhan lähellä olevasta pienestä aarteesta, jota voisi käydä katsomassa. Aarteen paikan voisi saada selville menemällä keskelle jatulintarhaa. Oscar tiesi että jatulintarhan "seinien" ylittäminen voisi tuoda huonoa onnea. Niinpä Oscar lähti kiertämään ympyrää, kunnes päätyi tarhan keskelle. Siellä hän nosti katseensa ja katsoi jokaiseen ilmansuuntaan. Silloin hän tiesi missä aarre olisi: hän näki kaksi pientä männyn tainta, niiden takana katajan ja katajan takana nuoria mäntyjä. Aarre olisi vasemmanpuoleisen nuoren männyn oksalla. Oscar kiersi ulos tarhasta ja kirmasi aarretta katsomaan. Seuraamalla Oscarin tarinaa sinäkin pääset löytämään aarteen ja kirjaamaan nimesi vieraskirjaan. Tarhan sisään meneminen ei ole välttämätöntä. Jos menet tarhaan, varo ettet liikuta kiviä!

Kätköstä löydät koordinaatit kätkölle Mystinen jatulintarha GC753Q0.

Jos et halua lodjata, voit löytää kätkön myös kulkemalla lähtöpisteeltä 0,097 virstaa suuntaan 109 astetta.

Kätkössä oleva leimasin ei ole vaihtotavara, älä ota sitä! Suuret kiitokset ihmiskoiralle leiman veistämisestä.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

96 Logged Visits

Found it 94     Didn't find it 1     Publish Listing 1     

View Logbook

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.