Skip to content

Torrefarrearth EarthCache

Hidden : 5/5/2017
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


                       

TORREFARRearth

FORMACIÓ DELS FOSSILS

Quan els animals, plantes i altres organismes moren, generalment es desintegren completament. De vegades, però quan les condicions són les adequades, queden preservats com a fòssils.

Hi ha diferents processos físics i químics per crear la fossilització.

La congelació, l'assecat i el recobriment amb quitrà o resina poden crear fòssils que preserven teixits corporals. Aquets fòssils representen els organismes tal com eren quan aquets vivien, però son molt rars. La majoria dels organismes es converteixen en fòssils quan són transformats per altres mitjans.

La calor i la pressió al ser i enterrats pel sediment poden causar que els teixits dels organismes puguin alliberar l’hidrògen i l'oxigen, deixant un residu de carboni. Aquest procés, que es diu carbonització o destil·lació, produeix una impressió detallada del carboni de l'organisme mort en roques de sedimentàries.

El mètode més comú de fossilització es diu permineralització o petrificació. Després de desintegrar-se els teixits tous d’un organisme en el sediment, són les parts dures les que queden.

L'aigua es filtra entre les restes i els minerals dissolts en l'aigua es filtren entre els espais dintre de les restes, on formen cristalls. Aquests minerals cristal·litzats fan que les restes s'endureixin, juntament amb el recobriment de la roca sedimentària.

En un altre procés de fossilització, anomenat de substitució, els minerals de les aigües subterrànies substitueixen els minerals que componen les restes corporals, quan l'aigua ha dissolt completament les parts dures originals de l’organisme.

També es poden formar a partir de motlles i buits. Si un organisme es dissol completament en roca sedimentària, pot deixar una impressió de la seva forma externa a la roca; és el motlle extern. Si el motlle s’omple amb altres minerals es converteix en un buidat.

Un motlle intern es forma quan els sediments de minerals omplen la cavitat interna d'un organisme, com una petxina o una calavera, i les restes es dissolen.


ELS EQUINODERMS

Animals marins amb un tret característic, la simetria pentarradiada, tenen el cos organitzat radialment (com els radis d'una roda de bicicleta) amb cinc radis i cinc interradis. Tenen un esquelet format per ossículs (petites plaques) i espines calcificades formats per carbonat de calci, en forma de calcita, amb petites quantitats de carbonat de magnesi. Els més coneguts són els eriçons de mar i les estrelles.


L’EARTH CACHE

Les coordenades d’aquest earth cache us situen davant d’un edifici que té les parets de la planta baixa recobertes de pedra. Aquestes pedres han estat tallades a una pedrera i polides per a aconseguir que llueixin a la façana. En ells hi trobem multitud de fòssils de l’eocè, en especial d’equinoderms.

L'Eocè és la segona època del Paleogen, una de les subdivisions del Cenozoic. Comprèn el temps entre el final del Paleocè (fa 55,8 ± 0,2 milions d'anys) i el principi de l'Oligocè (fa 33,9 ± 0,1 milions d'anys). El seu inici i final queden marcats pel màxim tèrmic del Paleocè-Eocè i per la Grande Coupure, respectivament.

Hem d’entendre que a l’estar tallades les pedres, es presenten talls seccionals dels propis fòssils, que de vegades costen d’identificar.

Al ser la pedra fosca i les restes fossilitzades blanques, fa que destaquin força.

 

LES PREGUNTES:

Per a poder registrar-lo com a trobat, cal respondre correctament les quatre preguntes següents, enviant les respostes al nostre perfil. No cal esperar resposta per fer el log. Si són errònies us demanarem les correctes. En cas de no respondre bé, seguint les instruccions del joc, el registre serà esborrat.

1.Quants fòssils equinoderms que presentin una clara estructura de cinc radis en la seva morfologia (com el de la foto) trobem només a les quatre cares del pilar?
          A: 1               B: 2               C: 3               D: 4


2.Entre la bústia de publicitat i el porter automàtic hi ha dos fòssils clarament identificables. Els hem tapat amb dos cercles, un vermell i l’altre blau. Dieu-nos què amaguen, respectivament, aquests cercles.

      A: pues d’eriço - secció eriçó           B: secció eriçó - pues d’eriçó

      C: pues d’eriçó - pues d’eriçó          D: secció eriçó - secció eriçó

3.A la paret contrària, on hi ha l’alarma, hi podem trobar les pues d’eriçó que ens mostra la foto adjunta. A quina alçada es troben?:

     A: a terra

    
B: alçada de les cames

     C: alçada del cos   

     D: per sobre el cap

4.A la porta de l’armari de comptadors, a fila de pedres que hi ha a l’alçada del pany, quants fòssils com el de la foto adjunta hi trobem? 

A: 0            B: 1            C: 2             D: 3

 

Us convidem a fer-vos una foto i a penjar-la amb el vostre log.



TORREFARRearth

FORMACIÓN DE LOS FÓSILES

Cuando los animales, plantas y otros organismos mueren, generalmente se desintegran completamente. A veces, pero cuando las condiciones son las adecuadas, quedan preservados como fósiles.

Hay diferentes procesos físicos y químicos para crear la fosilización.

La congelación, el secado y el recubrimiento con alquitrán o resina pueden crear fósiles que preservan tejidos corporales. Estos fósiles representan los organismos tal como eran cuando estos vivían, pero son muy raros. La mayoría de los organismos se convierten en fósiles cuando son transformados por otros medios.

El calor y la presión al ser y enterrados por el sedimento pueden causar que los tejidos de los organismos puedan liberar el hidrógeno y el oxígeno, dejando un residuo de carbono. Este proceso, que se llama carbonización o destilación, produce una impresión detallada del carbono del organismo muerto en rocas de sedimentarias.

El método más común de fosilización se llama permineralización o petrificación. Tras desintegrarse los tejidos blandos de un organismo en el sedimento, son las partes duras las que quedan.

El agua se filtra entre los restos y los minerales disueltos en el agua se filtran entre los espacios dentro de los restos, donde forman cristales. Estos minerales cristalizados hacen que los restos se endurezcan, junto con el recubrimiento de la roca sedimentaria.

En otro proceso de fosilización, llamado de sustitución, los minerales de las aguas subterráneas sustituyen los minerales que componen los restos corporales, cuando el agua ha disuelto completamente las partes duras originales del organismo.

También se pueden formar a partir de moldes y vacíos. Si un organismo se disuelve completamente en roca sedimentaria, puede dejar una impresión de su forma externa a la roca; es el molde externo. Si el molde se llena con otros minerales se convierte en un vaciado.

Un molde interno se forma cuando los sedimentos de minerales llenan la cavidad interna de un organismo, como una concha o una calavera, y los restos se disuelven.


LOS EQUINODERMOS

Animales marinos con una característica, la simetría pentarradiada, tienen el cuerpo organitzado radialmente (como los radios de una rueda de bicicleta) con cinco radios y cinco interradios. Tienen un esqueleto formado por osículos (pequeñas placas) y espinas calcificadas formadas por carbonato de calcio, en forma de calcita, con pequeñas cantidades de carbonato de magnesio. Los más conocidos son los erizos de mar y las estrellas.


EL EARTH CACHE

Las coordenadas de este earth cache os sitúan ante un edificio que tiene las paredes de la planta baja recubuiertas de piedra. Estas piedras han sido cortadas en una cantera y pulidas para conseguir que luzcan en la fachada. En ellas se hallan multitud de fósiles del eoceno, en especial de equinodermos.

El eoceno es la segunda época del Paleogeno, una de las subdivisiones del Cenozoico. Comprende el tiempo entre el final del Paleoceno (hace 55,8 ± 0,2 millones de años) y el principio del Oligoceno (hace 33,9 ± 0,1 millones de años). Su inicio y final quedan marcados por el máximo térmico del Paleoceno-Eoceno y por la Grande Coupure, respectivamente.

Debemos entender que al estar cortadas las piedras, se presentan cortes seccionales de los propios fósiles, que a veces cuesta de identificar.

Al ser la piedra oscura y los restos fosilizados blancos, éstos destacan mucho.

 

LAS PREGUNTAS:

Para poder registrarlo como encontrado, hay que responder correctamente a las cuatro preguntas siguientes, enviando las respuestas a nuestro perfil. No hace falta esperar respuesta para hacer el log. Si son erróneas se pedirán las correctas. En caso de no responder bien, siguiendo las instrucciones del juego, el registro será borrado.

1.¿Cuantos fósiles equinodermos que presenten una clara estructura de cinco radios en su morfología (como el de la foto) encontramos solamente en las cuatro caras del pilar?
         A: 1               B: 2               C: 3               D: 4


2.Entre el buzón de publicidad y el portero automático hay dos fósiles claramente identificables. Los hemos tapado con dos círculos, un rojo y otro azul. Decidnos que esconden, respectivamente, estos círculos.

      A: púas de erizo - sección de erizo           B: sección de erizo - púas de erizo

      C: púas de erizo - púas de erizo                D: sección de erizo - sección de erizo


3.En la pared contraria, donde está la alarma, podemos encontrar las púas de erizo que nos muestra la foto adjunta. ¿A que altura se hallan?:

     A: en el suelo

     B: altura de las piernas

     C: altura del cuerpo   

     D: por sobre de la cabeza


4.En la puerta del armario de contadores, en la fila de piedras que hay a la altura de la cerradura, ¿cuántos fósiles como el de la foto adjunta encontramos?

A: 0            B: 1            C: 2             D: 3

 

Os invitamos a que os hagáis una foto y la colguéis junto a vuestro log.



TORREFARRearth

FORMATION OF FOSSIL

When animals, plants and other organisms die, they generally disintegrate completely. Sometimes, but when the conditions are right, they are preserved as fossils.

There are different physical and chemical processes to create fossilization.

Freezing, drying and coating with tar or resin can create fossils that preserve body tissues. These fossils represent the organisms as they were when they lived, but they are very rare. Most organisms become fossils when they are transformed by other means.

Heat and pressure to be buried by the sediment can cause the tissues of organisms to release hydrogen and oxygen, leaving a residue of carbon. This process, which is called carbonization or distillation, produces a detailed impression of the dead organism's carbon in sedimentary rocks.

The most common method of fossilization is called permineralization or petrification. After the soft tissues of an organism disintegrate in the sediment, the hard parts are the remaining ones.

The water is filtered through the remains and the dissolved minerals in the water filter through the spaces inside the remains, where they form crystals. These crystallized minerals cause the debris to harden, along with the coating of the sedimentary rock.

In another process of fossilization, called substitution, groundwater minerals replace the minerals that make up the body remains, when water has completely dissolved the original hard parts of the organism.

They can also be formed from molds and voids. If an organism dissolves completely in sedimentary rock, it can leave an impression of its external form to the rock; Is the external mold. If the mold is filled with other minerals it becomes a dump.

An internal mold is formed when mineral sediments fill the inner cavity of an organism, such as a shell or a skull, and the debris dissolves.


THE EQUINODERMS

Marine animals with a characteristic, penta-radiated symmetry, have the body organized radially (like the radii of a bicycle wheel) with five radii and five interradiums. They have a skeleton formed by ossicles (small plates) and calcified spines formed by calcium carbonate, in the form of calcite, with small amounts of magnesium carbonate. The best known are sea urchins and starfish.


THE EARTH CACHE

The coordinates of this earth cache are placed in front of a building that has the walls of the ground floor covered with stone. These stones have been cut in a quarry and polished to get them to appear on the facade. In them they are multitude of fossils of the Eocene, especially of Echinoderms.

The Eocene is the second epoch of the Paleogene, one of the subdivisions of the Cenozoic. It comprises the time between the end of the Paleocene (55.8 ± 0.2 million years ago) and the beginning of the Oligocene (33.9 ± 0.1 million years ago). Its beginning and end are marked by the thermal maximum of the Paleocene-Eocene and Grande Coupure, respectively.

We must understand that when the stones are cut, there are sectional cuts of the fossils themselves, which sometimes it is difficult to identify.

Being the dark stone and white fossilized remains, they stand out a lot.

 

THE QUESTIONS:

In order to register it as found, you must answer the following four questions correctly, sending the answers to our profile. No need to wait for log response. If they are wrong, they will ask for the correct ones. In case of not responding well, following the instructions of the game, the registry will be deleted.

1.How many echinoderm fossils that present a clear five-radius structure in their morphology (like the one in the photo) are found only on the four faces of the pillar?
          A: 1               B: 2               C: 3               D: 4



2.Among the mailbox advertising and intercom are two clearly identifiable fossils. We have covered them with two circles, one red and one blue. Tell us that hide, respectively, these circles

      A: Hedgehog spikes - Hedgehog section          B: Hedgehog section - Hedgehog spikes

      C: Hedgehog spikes - Hedgehog spikes          D: Hedgehog section - Hedgehog section


3.On the opposite wall, where the alarm is, we can find the hedgehog spikes that the attached photo shows us. How high are they ?:

      A: on the floor

      B: height of the legs

      C: body height

      D: over the head

4.    In the door of the counters closet, in the row of stones that are at the height of the lock, how many fossils like the one of the attached photo we find?

          A: 0            B: 1            C: 2             D: 3

 

We invite you to take a photo and hang it next to your log.

Additional Hints (No hints available.)