Skip to Content

This cache has been archived.

duoXnobis: Tämä muutostöiden jaloista arkistoon.

More
<

Euroopan suurin kraatterijärvi 20.

A cache by duoXnobis Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/09/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Euroopan suurin kraatterijärvi ympäri kierroksella olemme Nekälänniemessä, kätköllä 20. Nykälänniemi on nykyisin merkittävä alueen matkailukohde.  


Täällä toimii kylpylä, jonka alakerrassa on kaikille avoin Kraatterijärvi-näyttely, lisäksi alueelta löytyy golfkentät ja uimaranta. Kesäisin rannasta pääsee sisävesiristeilylle Lappajärvelle. Nykälänniemen kiertää luontopolku, josta käsin näkee koko niemen vesistön ympäristöineen.

Pohjalaistalo Onnintupa on rakennettu 1800-luvulla ja oli Nykäsen tilan päärakennus. Tämän vanhan hirsirakennuksen viimeinen haltija oli maanviljelijä Onni Nykänen. Taloa on korjattu ja muuteltu useaan otteeseen. Omalla veneellä pääsee tuvan edustalla olevalle venelaiturille tai niemen kärkeen.

Taavintupa on museoitu, ja pihassa on mm Tarvolan valeenista siirretty kruununviljamakasiini vuodelra 1834. Muistuttaa suurista kato-ja nälkävuosista 1862-1867, joka ei kuitenkaan vaikuttanut asukkaisiin niin pahoin, kuin muissa Järvipohjanmaan pitäjissä. Tähän vaikutti ehkäisevästi suuri Lappajärvi, joka rannoillaan turvasi viljan hallalta. 1867, joka oli kovin kaikista edellisistä vuosista, kuntaan järjestettiin hätäaputöitä, jolloin köyhä kansa sai työtä vastaan viljaa. Tuolloin kaivettiin "ruunuojia", madallettiin mäkiä ja tehtiin teitä. Myös rikollisuus kasvoi. Kun käräjiä pidettiin Lappajärvellä 1868, oli vankeja yhtä aikaa 16. Nämä olivat heikon ruoan vuoksi niin nääntyneet, että monta oli ilman rautoja.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

314 Logged Visits

Found it 308     Write note 3     Archive 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 5 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.