Skip to content

Meet & Greet Holy Trinity Column Event Cache

This cache has been archived.

MoBee66: Thanks for the Show in the Rain [:D]
Goodbye !!

More
Hidden : Sunday, 03 September 2017
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Date : Sunday 3 September 2017

Time: 16:30 - 17:00 pm

Holy Trinity Column / Dreifaltigkeitssäule


Info 26.08.17 Please Note, there is now a virtual Cache !!

https://coord.info/GC7B7HH

The Day After the GIGA Event and

My third Day / Night I spend in Olomouc
I connect this Sightseeing Tour with a Geocaching Meeting

 

at the

Holy Trinity Column

Wikipedia :

The Holy Trinity Column in Olomouc is a Baroque monument (Trinity column) in the Czech Republic built from 1716 to 1754. The main purpose was to celebrate the Catholic Church and faith, partly caused by feeling of gratitude for ending a plague, which struck Moravia (now in the Czech Republic) between 1713 and 1715. The column was also understood to be an expression of local patriotism, since all artists and master craftsmen working on this monument were Olomouc citizens, and almost all depicted saints were connected with the city of Olomouc in some way.

It is the biggest Baroque sculptural group in the Czech Republic. In 2000 it was inscribed on the UNESCO World Heritage List as "one of the most exceptional examples of the apogee of central European Baroque artistic expression".

Dreifaltigkeitssäule

Wikipedia :

Die 35 Meter hohe barocke Dreifaltigkeitssäule (tschech. Sloup Nejsvětější Trojice) wurde von 1716 bis 1754 in der mährischen Stadt Olmütz als Dank für das Erlöschen der Pest von 1716 errichtet. Im Jahre 2000 wurde die Säule unter der Referenznummer 859 in die UNESCO-Liste des Weltkultur- und Naturerbes der Menschheit aufgenommen.

 

De Dag na het GIGA Event en

Mijn derde Dag / Nacht die ik doorbrengen in Olomouc

Ik verbind deze Rondleiding met een Geocaching Meeting

bij de

Heilige Drie-eenheidskolom

Zondag 03.09.2017

Wanneer: 16:30 - 17:00 pm

Wikipedia :

Drievuldigheidszuil in Olomouc

De Drievuldigheidszuil (Sloup Nejsvětější Trojice) is een erezuil in de Tsjechische stad Olomouc. Het barokke monument werd tussen 1716 en 1754 gebouwd ter ere van God. Het hoofddoel van de bouw was het eren van de katholieke kerk en het geloof. Een belangrijke aanleiding voor het begin van de bouw in 1716 was het einde van de pest die de regio getroffen had tussen 1714 en 1716. De zuil wordt ook gezien als een uiting van het lokale patriottisme, aangezien alle kunstenaars die gewerkt hebben aan het monument inwoners van Olomouc waren. Daarnaast zijn bijna alle afgebeelde heiligen op een bepaalde manier met de stad verbonden. In het jaar 2000 is de Drievuldigheidszuil van Olomouc toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De officiële reden daarvoor is "dat het een van de meest exceptionele voorbeelden is van het summum van de Centraal-Europese barokke artistieke expressie"

Next Stop Prague wink

 

Additional Hints (No hints available.)