Skip to Content

<

Raahen kaupunginosia ja kyliä: Koskenkorvanperä

A cache by Höpönasu Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 07/18/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Jatkan tätä kätkösarjaa sen aloittajan taskitun pyynnöstä.

Tämä kätkösarja esittelee Raahen kaupunginosia ja kyliä. Raahen kaupunkiin on liitetty kolme naapurikuntaa: Saloinen (1973), Pattijoki (2003) ja Vihanti (2013). Raahen nykyiset naapurikunnat ovat Haapavesi, Oulainen, Pyhäjoki, Siikajoki ja Siikalatva.

Koskenkorvanperä on pieni kyläyhteisö Pattijoen varrella Ylipään ja Saarelanperän välissä entisen Saloisten kunnan alueella. Nimensä se on saanut kylän vanhimman talon mukaan. Vielä 1950-luvulla se käsitti vain muutamia taloja. Myöhemmin, erityisesti 1970-luvulla, kylä on kasvanut nykyiseen laajuutensa. Pienenä yksityiskohtana kylän historiasta voisi mainita Raahen rintin eli veräjän, joka aikanaan esti lehmiä pääsemästä väärän kunnan puolelle. Rintillä oli mummo kutomassa sukkaa ja avaamassa veräjää tiellä kulkijoille (Lähde: Maailman kaunein kylä, Pattijoen Ylipään eli Lasikankaan kyläkirja).

Koskenkorvanperän ehkä merkittävin nähtävyys on rauhoitettu käärmekuusi. Käärmekuusi (Picea abies f. virgata) on metsäkuusen (Picea abies) erikoinen muoto, jonka oksien kasvu poikkeaa geneettisen häiriön vuoksi normaalista. Käärmekuusi kasvattaa yleensä hyvin vähän oksasilmuja ja työntää pitkää voimakasta versoa, joka on vahvasti neulasten peittämä. Tyypillistä on käärmekuuselle juuri se, että neulaset ovat pitkät, vahvat ja yleensä kaarevat (Lähde: Wikipedia).

Kätkö ei ole käärmekuusessa, vaan sen läheisyydessä. ÄLÄ VAHINGOITA RAUHOITETTUA KUUSTA.

********************************************************
FTF-löytäjän toivotaan tekevän seuraavan kätkön muutaman viikon kuluessa valitsemastaan vapaana olevasta kaupunginosasta tai kylästä, jossa myös kätkön tulee sijaita. Tämä antaa mahdollisuuden suunnitella kätköjä jo etukäteen. Seuraava kätkö voi olla helpohko tradi, multi tai mysteeri. Mikäli tämän kätkön FTF-löytäjä ei halua tai voi tehdä seuraavaa kätköä, niin ilmoittakoon siitä selvästi, tällöin kuka tahansa voi ilmoittautua seuraavan tekijäksi. Olisi kuitenkin toivottavaa harkita antavansa FTF-mahdollisuus sellaiselle kätköilijälle, joka pystyy/ehtii/kehtaa tehdä seuraavan sarjan kätkön. Myös omakohtainen kokemus ko. kaupunginosasta tai kylästä on plussaa. Nimeä uusi kätkö samalla periaatteella kuin tämä löytämäsi, niin sarjaan jo tehdyt kätköt on helppo löytää hakutoiminnolla. Myös taskitu pitää listaa tehdyistä kätköistä. Sarjan tarkoituksena on esitellä laajaa Raahen kaupunkia, johon kuuluu kaupunkialueen lisäksi eri kokoisia kyliä. Tavoitteena on myös innostaa uusia kätköilijöitä tekemään kätköjä. Kopioi tämä tähtien välinen osuus tekstistä seuraavan kätkön kuvaukseen, jotta kätkösarja jatkuisi.
********************************************************

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

61 Logged Visits

Found it 56     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.