Skip to content

Cesky raj to na pohled Virtual Cache

Hidden : 09/04/2017
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kolem 20.dubna CHKO zavírá kvůli hnízdění sokolů tuto vyhlídku. Tak s tím počítejte...

Zvu vás na skalní vyhlídku v úbočí Kozákova. Přehlédnete odtud velkou část Českého ráje a za dobré viditelnosti i kousek dále.

Pro uznání logu musíte k němu přiložit svoji fotku podle následujícího vzoru. Pokud trpíte závratí, můžete na skále sedět.

Kačeři se závratí se mohou vyfotografovat vsedě podle tohoto vzoru:

K pořízení požadované fotografie budete potřebovat stativ a nebo pomoc kamaráda.

Přístup k vyhlídce volte nejlépe odbočením z červené turistické cesty po hřbítku - viz waypoint Odbocka.

Děkuji pracovníku Správy CHKO Český ráj v Turnově za vstřícný a rozumný postoj při společném projednávání možnosti umístění této virtuální kešky mimo cesty v NPP Kozákov.

Od 20.dubna 2020 do 15.června 2020 byla tato keška disablovaná z důvodu hnízdění sokola stěhovavého.

Sokolí rodiče děkují všem ukázněným kačerům, že je nechali v klidu vychovat 4 malé sokolíky. Doufejme, že to sokoli příští rok zopakují...

Sokol stěhovavý (Falco peregrinus) je kosmopolitně rozšířený sokolovitý pták. Samice je výrazně větší než samec a může dosahovat až velikosti havrana. Má dlouhá špičatá křídla a krátký ocas, který se ke konci zužuje. Na zbarvení je nejnápadnější charakteristický tmavý „vous“ na bílé tváři. Jeho kořistí jsou převážně ptáci do velikosti kachny. S maximální rychlostí při střemhlavém letu až 389 km/h představuje sokol stěhovavý zřejmě nejrychlejšího živočicha v současné přírodě. Ve střední Evropě snáší samice nejčastěji na konci března či začátku dubna 3–4 vejce. Sedí na nich cca 29–30 dní, samec ji občas střídá. Samice si buď potravu sama uloví, když ji samec vystřídá v sezení, nebo jí samec nosí kořist na hnízdo. Po vylíhnutí se o mláďata na hnízdě stará asi 14 dní jen samice, samec přináší kořist, poté se střídají. Mláďata opouštějí hnízdo po 35–42 dnech, ale rodiče je nadále krmí ještě aspoň dva měsíce.

Virtual Reward - 2017/2018

This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between August 24, 2017 and August 24, 2018. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)