Skip to Content

<

Taidetta Tikkurilassa

A cache by Juhppe Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 8/23/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Taidetta Tikkurilassa

Tikkurilantori ja Kirjastopuisto on vuonna 2017 valmistunut aluekokonaisuus, joka on palkittu myös vuoden ympäristörakenteena. Tikkurilantori muodostuu kaupungintalon edusaukiosta, varsinaisesta torista sekä niiden väliin sijoittuvasta vesialtaasta. Aukiomainen tori jatkuu luontevasti Kirjastopuistoon, joka on jaettu kahteen osaan: liikunta- ja leikkipuolelta löytyy skeittialue sekä isoille ja pienille omat leikkipuistonsa. Avoin, rauhallisempi maisematila istutuksineen on suunniteltu auringonottoa, nurmella oleskelua ja erilaisia tapahtumia varten. Tikkurilan ydinkeskustan julkisen ulkotilan suunnittelun lähtökohta on vuonna 2006 järjestetyn maisema-arkkitehtuurikilpailun tulos. Kilpailun voitti Maisemasuunnittelu Hemgård työryhmineen ehdotuksellaan Tik'kuja, joka kunnioitti olevaa miljöötä ja 1950-luvun mittakaavaa.

Tarinapuu

Taide onkin oleellinen osa Kirjastopuiston ja Tikkurilantorin muodostamaa ympäristöä. Teokset alueelle ovat toteuttaneet taiteilijaryhmä ART4. Taiteen teemana on 1950-luku ja koti: oman paikan etsiminen ja löytyminen kaupungissa ja yhteiskunnassa. Kaupungintalon edustan vesialtaassa sijaitsee Merja Rankin ja Outi Turpeisen Apaja-teos, jossa kalastajatyttö tähyilee altaan pohjassa olevia valokaloja. Riikka Latva-Sompin Kotiseutu-teos levittäytyy teksteinä ja valoina torialueelta pysäköintihallien sisäänkäynteihin. Muun muassa näkövammaisten kulkua ohjaavassa katukiveyksessä on vantaalaisen kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen lauseita käännettynä kymmenelle nyky-Vantaalla yleisimmin puhutulle kielelle. Outi Turpeisen Matkalla kotiin-lasikokonaisuus on kiinnitetty ajoluiskan kaiteisiin, jotka johtavat Tikkuparkin maanalaiseen pysäköintihalliin. Toisen pysäköintihallin sisäänkäynnistä löytyy taas Jaana Brinckin Rangalla-teos. Puiston ja Tikkurilantorin liitoskohtaan on pystytetty kuusi metriä korkea maamerkki, taiteilija Merja Rankin Tarinapuu. Taideteoksen lehdissä on vanhan silkkitehtaan painokuoseja ja puun juuret ovat maalattu maanalaiseen pysäköintihalliin.

Mutta kuka on mahtanut unohtaa alueelle hattunsa, takkinsa ja laukkunsa?


Tehtävänäsi on tutustua Tikkurilantorin ja Kirjastopuiston taideteoksiin.

1.) Etsi alueelta löytyvät pronssiset hattu, laukku ja takki. Ota kuva vähintään yhdestä näistä esineistä niin, että sinä tai GPS-laitteesi näkyy myös kuvassa.

2.) Mene reittipisteessä annettuihin koordinaatteihin ja ota valokuva itsestäsi tai GPS-laitteestasi niin, että samassa kuvassa näkyy myös Tarinapuu-taideteos.

Liitä molemmat kuvat löytölokiisi. Huomioithan, että kasvojesi ei tarvitse näkyä kuvissa jos et niin halua.


To log this geocache, you have to do two tasks:

1.) Find a hat, bag and jacket made of bronze and take a picture of yourself or your GPS device with at least one of those objects.

2.) Go to the given coordinates and take a picture of yourself or your GPS device with the Story Tree artwork on the backround.

Add both of the pictures to your log.Virtual Reward - 2017/2018

This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between August 24, 2017 and August 24, 2018. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

388 Logged Visits

Found it 366     Write note 19     Publish Listing 1     Update Coordinates 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 685 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.