Skip to content

<

Kasteeldomein Walburg

A cache by Kamieleke Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/26/2017
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kasteeldomein Walburg

01
Het stadspark met het Walburgkasteel, gelegen aan de Parklaan in Sint-Niklaas, dateert uit de 16de eeuw. Ridder Waelwijck bouwde de waterburcht in 1553 op een boogscheut van de Markt van Sint-Niklaas. In de 19de eeuw kwam het domein in handen van de familie Van Naemen. Die verbouwde het kasteel en vormde het park om tot een romantische Engelse landschapstuin met een residentieel karakter. Op het einde van de 19de eeuw werd er ook een collectie exotische bomen aangeplant. Vanaf 1953 werd het park openbaar. Van privaat domein, met eerst een functioneel karakter en nadien een puur residentieel, evolueerde het domein naar een stadspark met een belangrijke functie in de stadskern. Het is vandaag een groene long met een recreatief, ecologisch en educatief karakter.

Om deze virtuele cache te kunnen loggen moet je vijf opdrachtjes uitvoeren. Je GPS heb je hier niet echt nodig. Doe gewoon een kleine wandeling en zoek de opdracht-locaties. Fietsen is hier beperkt toegestaan, maar wees voorzichtig en bega geen overtredingen. Honden, zelfs aan de leiband zijn niet toegelaten.

02   Opdracht 1
Bij de ingang zie je een beeldhouwwerk van Reinaert de vos. Op de rugleuning van de bank ernaast staat een tekst. Noteer hiervan de 3e letter beginnende van links.
03 Opdracht 2
Ga rechtdoor en stop bij dit monument. Noteer de 1e letter van de naam van deze bekende persoon. Volg links de wandelweg.
04 Opdracht 3
Bij dit oorlogsmonument staat een gedenksteen, IN MEMORIAM, met de namen van de gesneuvelde soldaten. Sta even stil bij de gruwel van deze oorlog. Noteer de 1e letter van de naam van de 6e gesneuvelde, beginnende van linksboven. Tel de letters van de rang en de letter van de voornaam niet mee.
05 Opdracht 4
Wandel naar de ingang van het kasteel. Aan de gevel hiervan zie je een met tekst gegraveerde steen. Hierop staat vermeld dat de koning en koningin hier verbleven in 1914. Noteer de laatste letter van de maand.
  07
06 Opdracht 5
Begeef je tot bij de mooie kiosk en neem hier een foto van jezelf, je team of je GPS met het ijzerwerk op de achtergrond.
 

Vorm met de vier gevonden letters één woord. Dit woord heeft een link met het wapenschild van de stad Sint-Niklaas.

Om deze virtual cache te claimen :
Stuur je het woord door, gebruik hiervoor het mailsysteem of message center van Groundspeak.
Neem je een foto van jezelf of je GPS met de KIOSK op de achtergrond. Deze foto plaats je bij je log. Je hoeft het antwoord op jouw bericht niet af te wachten.

Veel plezier en geniet van je bezoek aan Kamieleke’s geboortestad.

Praktische info :
Donderdag is marktdag, dan kan het overal erg druk zijn.
Parkeren kan gemakkelijkst op de Parklaan of in de ondergrondse parking van de Grote Markt. Parkeren is helaas overal betalend.
Fietsen is beperkt toegestaan.
Honden, zelfs aan de leiband, zijn niet toegelaten.
De ingang van het park ligt tussen fietsknooppunt 36 en 45.

Virtual Reward - 2017/2018

This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between August 24, 2017 and August 24, 2018. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.