Skip to Content

<

Ruskon ja Vahdon kirkot paloina.

A cache by timin1 Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 12/10/2017
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Näitä mysteeri kätköjä mekin ollaan osattu muutama ratkoa joten piti yrittää tehdä omakin.

Palapelit löytyvät täältä : Ruskon kirkko ja täältä :.Vahdon kirkko

Ne koottuasi saat kätkön koordinaatit.

Ruskon kirkko on keskiaikainen kivikirkko, joka sijaitsee Ruskolla. Kivikirkko rakennettiin todennäköisesti noin vuosina 1510–1530. Puinen kellotapuli kirkon kaakkoispuolella on vuodelta 1744. Museovirasto on vuonna 2009 määritellyt Ruskon kirkonmäen yhdeksi Suomen valtakunnallisesti merkittävistä rakennetuista kulttuuriympäristöistä.

Korkealla mäellä sijaitsevan kirkon, kellotapulin, hautausmaan ja lainamakasiinin ohella ympäristöön kuuluvat viereinen Ruskonjoen ylittävä kivisilta sekä Keskikylän ja Nissin kantatalot Ruskonjoen itärannalla.

Vahdon kirkko on Ruskon Vahdolla sijaitseva vuonna 1803 rakennettu puinen suorakaiteinen pitkäkirkko, joka suunniteltiin Tukholman yli-intendentinvirastossa. Vuonna 1837 kirkon ulkomuotoa uudistettiin länsipäädystä, johon rakennettiin kellotorni ja eteläisen pitkän sivun kohdalta, johon rakennettiin toinen eteinen. Vanhan kellotapulin alaosa on kirkon eteläpuolella varastona, yläosa purettiin, kun kellotorni rakennettiin. Kellot ovat vuosilta 1708 ja 1878. Kirkossa on suorakaiteiset ikkunat, holvikatto ja holvatut parvet sakastin ja asehuoneen yläpuolella. Kirkkoa on korjattu aiemmin 1873, 1875, 1879, 1903, 1909, 1951 ja 1965. Kirkon pinta-ala on 208 neliötä ja siellä on istumapaikkoja 300 hengelle. Kirkon käytössä olevan alttaritaulun Ylösnousseen ilmestyminen ristin äärellä oleville opetuslapsille on maalannut Teodor Schalin 1906, vanhemman kirkon alttaritauluista Viimeinen tuomio Petter Lang 1747 ja vanhimman Ehtoollinen Lars Myra 1704.

Tekstilähde Wikipedia

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

347 Logged Visits

Found it 332     Write note 13     Publish Listing 1     Owner Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.