Skip to Content

<

Slotsingel

A cache by Japtabes Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 1/13/2018
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Landgoed de Slotplaats bij Bakkeveen is een van de grotere Friese bosgebieden. Hier vind je een sterrenschans, een klassieke tuin met slotgracht en statige beukenlanen. Tien passen kost het je om de allerdikste beuk te ronden. Beleef dit prachtige natuurgebied over de gemarkeerde wandelroute.

Beuken van 250 jaar

Op de Slotplaats zie je met wat geluk reeën en roofvogels zoals de buizerd en de havik. De dwergvleermuis woont in de majestueuze beuken. Die beuken zijn wel 250 jaar oud. Ze zijn geplant door voormalige eigenaren. Slotplaats werd in 1668 aangelegd. Toen bouwde de familie Aylva een slot, het Blauwhuis genoemd. In 1838 is het Blauwhuis afgebroken. Daarvoor, in 1818, verrees slotboerderij de Slotplaats

Bos krijgt een opknapbeurt

Leden van Natuurmonumenten hebben de aankoopprijs van dit prachtige natuurgebied bijeengebracht. De afgelopen jaren is er veel werk verzet om de Slotplaats in oude luister te herstellen. Het theehuis is gerenoveerd, de tuinen opgeknapt en er zijn nieuwe vlonderpaden aangelegd. De grondwaterstand is verhoogd om kwetsbare vegetatie te behagen en het bos krijgt een opknapbeurt. In het oude productiebos krijgen inheemse bomen een kans. Het natuurlijkere bos dat ontstaat, heeft meer aantrekkingskracht op dieren en planten.

Als je vanaf het parkeerterrein over het bruggetje wandelt of fietst (of zelfs te paard) kom je aan op de Slotsingel. Deze laan van en naar de Slotplaats is kortgeleden weer in oude ere hersteld. Er zijn bomen gerooid die er niet thuis hoorden en nieuwe neergezet die er oorspronkelijk ook stonden. Deze laan loop je in en zo kom je uiteindelijk bij de vindplaats "Slotsingel"uit. Zou je vanaf hier in een rechte lijn doorlopen kom je in het Groningse Haren uit. Alwaar de toenmalige Baron een buitenhuis had.

Er is plaats voor TB's

Wel even zelf een pen meenemen, deze wordt namelijk steeds meegenomen. En een fotootje is altijd leuk zolang de cache er maar niet op staat natuurlijk :-)

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

470 Logged Visits

Found it 462     Didn't find it 1     Write note 6     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 13 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.