Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

arisoft: Kätkö ei ole paikoillaan huoltotöiden vuoksi.

More
<

Valokuvia Vantaalta

A cache by arisoft Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 08/04/2018
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Kirjastopuisto ja Tikkurilantori, on palkittu Vuoden 2017 Ympäristörakenteena.Taide on oleellinen osa Kirjastopuiston ja Tikkurilantorin muodostamaa ympäristöä. Taiteen teemana on 1950-luku ja koti: oman paikan etsiminen ja löytyminen kaupungissa ja yhteiskunnassa. Teemat näkyvät myös hyvää mieltä huokuvien taideteosten nimissä, kuten Riikka Latva-Sompin Kotiseutu, Outi Turpeisen Matkalla kotiin, Merja Rankin Tarinapuu ja Merja Rankin ja Outi Turpeisen vesialtaassa oleva Apaja, joka koostuu pronssisesta kalastajatytöstä, valokaloista ja penkille unohtuneista pronssiin valetuista takista, hatusta ja salkusta. Alueen uudet taideteokset kuuluvat Vantaan taidemuseo Artsin kokoelmiin.

Koska kätköä en voinut saturaatiosääntöjen vuoksi sijoittaa alkupisteellä olevaan Tarinapuuhun, vein sen toiseen paikkaan, jonka koordinaatit saat selville löydettyäsi tästä Kirjastopuiston ja Tikkurilantorin ympäristöstä oikean sijoituksen näille 1950-lu´vun Vantaata esitteleville valokuville. Tehtävää suorittaessasi et tarvitse tämän kätkökuvauksen lisäksi muita työkaluja kuin muistiinpanovälineet. Jokaisen kuvan saat tarvittaessa suuremmaksi napauttamalla sitä.

Laske monentenako kukin kuvista esiintyy ja laske sen perusteella koordinaattien numerot A – J. Jos sama kuva esiintyy useamman kuin yhden kerran, laske kaikki sen sijoitukset yhteensä. Jos yhteenlaskun summa on kaksinumeroinen, käytä vain vain viimeistä numeroa koordinaateissa. Esimerkiksi 15+3=18 eli koordinaatin numero on 8.

Lähde: www.vantaa.fi
Kuvat: Viljo Holopainen, Lauri Leppänen, Vantaan kaupunginmuseo, CC BY-NC 2.0


A = Mäntymetsää Tornikallion laella + 3Kallioille kiivenneet puut kituvat ravinnon ja veden puutteessa. Mutta jos puulla on vähänkin maata juuriensa alla, työntää se latvansa ylpeänä käkkärämäntyjen yläpuolelle. Kuva Tornikalliolta, Seutulan lentokentän laitamilta. Taustalla Tikkurilaa.


B = Högberget (74.6 m mpy) Sotungissa + 10Siellä täällä paistaa kallion laki paljaana. Högberget Sotunkylässä, josta kuvamme, on kuntamme korkeimpia kallioita. Huomaat kuitenkin, miten rehevänä puut kasvavat kallionnyppyläin välissä ja varsinkin alhaalla laaksossa.


C = Kulkija metsätiellä + 5Lehto edustaa metsiemme rehevintä kasvumuotoa. Maa uhoo saniaisia, ruohoja, pensaita ja lehtipuiden tiheät lehvät siivilöivät auringon valon, niin että puiden alla vallitsee salaperäinen hämäryys. Tällaisia lehtoja pikku metsiköinä on etupäässä Sillbölessä.


D = Lauri Leppänen kameroineen korpimetsässä + 5Kosteilla mailla ylenee metsä sankkana korpena. Kuusi on tämän metsätyypin valtapuu. Etualalla näet saniaisia, varjoisten metsien aluskasveja. Puhtaita korpimetsiä tavataan vielä siellä täällä Helsingin maalaiskuntaa kuten esim. Seutulassa, Vantaalla, Korsossa, Hämeenkylässä, Kuusijärven rantamailla Hanalassa jne. Tässä Korson Pirunkorpea.


E = Vanha tammi + 2Vuosisataiset puut pihoissa ja teiden varsilla ovat kuin muistomerkkejä muhkeista metsistä, jotka ennen asutuksen levenemistä verhosivat kummut ja laaksot. Tämä lehtevä tammi kasvaa Katrinebergin kartanon pihalla Seutulassa.


F = Soutuvene ja vaja rannalla + 8Vuosisata vuosisadalta kasvavat merenlahdet umpeen ja entinen merenpohja muuttuu viljavaksi pelloksi. Vene, nuottakota ja seinällä riippuvat kalanpyydykset tuntuvat ainakin näillä Östersundomin lahden rantamilla kuuluvan pian menneisyyteen.


G = Vantaankoski kuohuu + 1Mutta kevättulvien aikana myllertävät vesimassat mahtavina Vantaankoskessa.


H = Viljelysmaisema Ylästöstä + 4Kylläpä tässä kelpaa elellä: pellossa riittää rehevyyttä ja koti kohoamassa pellon laitaan. Ylästön asutusta.


I = Uutta omakotitaloaluetta nykyisen Keltamotien varrelta + 6Samanlainen on ollut Tikkurilan lakean peltotasangon kohtalo. Entisille uhkeille viljavainioille on kohonnut uusia ja ajanmukaisia liike- ja omakotitaloja puutarhoineen ja pensasaitoineen. Lukuisat tiet halkovat entisiä Tikkurilan peltoja pitkin ja poikin. Tässä Venhotien vartta.


J = Uutta omakotiasutusta Kivistössä Keimolassa + 6...mutta erikoisesti Keimolassa, jonka synkkä korpi näyttää muuttuvan kuin taikasanalla nykyaikaiseksi omakotikyläksi. Tällainen on oikeata raivaajan työtä ja oikeaa asuttamista. Tässä luodaan uutta eikä hävitetä vanhaa.


Kätkön koordinaatit ovat N60 AB.CDE E25 FG.HIJAdditional Hints (No hints available.) 

Find...

35 Logged Visits

Found it 33     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.