Skip to Content

<

Alkunkarinlahden polun varrella #9 Suolampi

A cache by Myllykosket Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 09/20/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Alkunkarinlahti

Alkunkarinlahden alue on entistä Tornionjoen maatuvaa lasku-uomaa, jossa vedenpinta vaihtelee tulvan ja meriveden korkeuden mukaan.
Alue on kosteikkoa, jossa kasvaa pääasiassa saraikkoa ja muuta luhtakasvillisuutta (mm. kurjenjalka (Potentilla palustris), luhtakastikka (Calamagrostis stricta), kalla (Calla palustris), järvikorte (Equisetum fluviatile), terttualpi (Lysimachia thyrsiflora).

Pesimälinnuston perusteella alue on valtakunnallisesti arvokas lintuvesi. Kosteikoille ominaisia lajeja kohteella pesii yhteensä 29. Kohteen pesimälinnuston suojelupistearvo on 82 (vaihteluväli Lapin lintuvesillä 19-163 pistettä). Alueella pesii 7 ja aluetta käyttää ruokailu- ja levähdysalueena 2 lintudirektiivin liitteessä I mainittua lajia.

Alue on kansainvälisesti arvokas muutonaikainen ruokailu- ja levähdysalue (luokka I) ja hyvin huomattava sulkasadonaikainen kerääntymisalue (luokka I) kohteelle kerääntyvien vesilintumäärien perusteella.

Vedenpinta vaihtelee tulvan ja meriveden korkeuden mukaan.

Lapin ELY-keskus 2013. (visit link)

Alkunkarinlahden luontopolku on noin 3,5km pitkä päiväretkeilyyn soveltuva kosteikko ja lintujen tarkkailualue. Pesimälinnustonsa perusteella alue on luokiteltu valtakunnallisesti arvokkaaksi lintuvedeksi. Alkunkarinlahdella on kaksi lintutornia ja laavua. Lahden pohjoispuolella sijaitseva torni ja laavu sekä luontopolku soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Paikoitusalueella on lisäksi inva-wc. Alkunkarinlahdella ei ole talvikunnossapitoa.
(visit link)

Alkunkarinlahden polun varrella on kätkösarja, joka esittelee Alkunkarinlahden aluetta. Sarjaan kuuluu 12 peruskätköä ja kaksi mysteeribonusta. Sarjan numerointi alkaa polun eteläpäästä ja loppuu pohjoispäähän, mutta sen voi kulkea molempiin suuntiin.

Additional Hints (No hints available.)Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.