Skip to Content

<

Julkulan sairaala in memoriam

A cache by Nubutti Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 10/10/2018
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Kätkö esittelee Kuopion yliopistollisen sairaalan Julkulan sairaalan alueen. Vuonna 1959 käyttöön otetussa Julkulan sairaalassa sijaitsee KYS:n aikuis-, vanhus-, nuoriso- ja päihdepsykiatrian osastoja sekä ns neuromodulaatioyksikkö, jossa annetaan ECT- eli sähköhoitoa. Lisäksi sairaala-alueella toimii Kuopion kaupungin Alavan koulun Julkulan yksikkö. Vuonna 2009 Julkulan sairaalaan tehtiin peruskorjaus, mutta se ei tuonut apua toiminnallisesti epäkäytännöllisiin tiloihin tai hankalaan sisäilmaongelmaan.

Suunnitelmissa on rakentaa uusi psykiatriatalo, joka on tarkoitus saada käyttöön vuonna 2022. Talo on suunniteltu rakennettavaksi KYS:n pääsairaalan taakse rinteeseen, rakennuksen 5 viereen. Rakennusprojektin on suunniteltu alkavan vuonna 2020. Psykiatriataloon siirtyisi koko Julkulan sairaalan toiminta sekä lisäksi KYS:n aikuis- ja nuorisopsykiatrian poliklinikat. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Julkulan sairaalan toiminta päättyy neljän vuoden kuluessa ja sairaalarakennukset jyrätään maan tasalle.
_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Kätkö sijaitsee vilkasliikenteisellä paikalla ja jästivaaran vuoksi kannattaa pälyillä eteensä, taaksensa sekä sivuillensa ennen kätkölle tormaamista. Katsotaan, montako päivää kätkö säilyy jästimättä. Sairaala-alueelle ei ole tarpeen mennä ja asiaton oleskelu siellä on kielletty.

Itse kätkö on helppo tylsä peruskätkö, jossa ei ole mitään ihmeellistä tai uusia ulottuvuuksia avaavaa. Kätkörasiaan ei mahdu kynää tai reissaajia. Rasia aukeaa painamalla kannen keskeltä ja sen saa suljettua puristamalla kannen sivuilta.
Edit: Saattaa olla, että kätkö on pyörätuolilla saavutettavissa, eli katolle ei tarvitse kiipeillä ;)
Edit2: myöskään penkillä ei tarvitse kiipeillä

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

118 Logged Visits

Found it 111     Didn't find it 1     Write note 1     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Owner Maintenance 2     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.