Skip to content

100 - I ♥ Holland Bonus: In Holland staat een huis Mystery Cache

Hidden : 11/02/2018
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


IK HOU VAN HOLLAND


Omschrijving

Welkom bij de serie “Ik hou van Holland”!

Lees deze listing alsjeblieft aandachtig, er staat veel benodigde informatie in!

Deze art bestaat uit 99 mysterie puzzels en een bonus. De puzzels zijn een tocht langs veel bekende en onbekende weetjes over Nederland van “vroeger en nu”.

Deze serie is mede geïnspireerd door de geoart “Dit is Belgisch” in Scherpenheuvel, onze tot nu toe meest favoriete serie in Belgie. Met daarbij dank aan TeamSharphill!


HET THEMA

Alle puzzels uit deze serie hebben iets te maken met het thema “Nederland”. De codetabellen en boeken kunnen in de kast blijven, want die zul je nagenoeg niet kunnen gebruiken voor het oplossen van de serie. Veel antwoorden zijn te vinden met behulp van wikipedia. Mocht je er niet uitkomen, zijn we altijd bereid om te helpen, stuur ons dan een bericht via het berichtencenter.

Ondanks dat het onvermijdelijk is af en toe petlings naast een verkeersbord te plaatsen zijn een groot deel van de caches ingericht naar het thema van deze route en ook naar de titel van de puzzel die je maakt. Voor het plaatsen van de caches is toestemming van de gemeente, Waterschap Hollandse Delta en Staatsbosbeheer. Waar nodig ook prive eigenaren van de grond. En verder met dank aan de reviewers Anodonta en 12thman voor de prettige samenwerking!


Omschrijving

Heb respect voor de caches, de natuur en de omgeving, leg de caches op dezelfde plek weer terug. Mocht er iets mankeren aan de caches laat het ons dan weten via een mail of een N.M. log.


DE ROUTE

Voor het veldwerk wacht een route van ongeveer 80 km over het oostelijk deel van het eiland “Goeree-Overflakkee”. De route is bedoeld om te doen met de fiets. Veel caches liggen langs fietspaden en wegen die uitsluitend bedoeld zijn voor werkverkeer en omwonenden. Caches liggen ook veel langs verkeersluwe dijken waar je niet kunt parkeren.

Let op dat je te gast bent in deze omgeving en geef voorrang aan de omwonenden, boeren en tuinders die hier dagelijks aan het werk zijn. Op die manier komen er geen klachten en blijft de route voor iedereen te doen.

Aangezien de route lang is en er op het oostelijke deel van Goeree Overflakkee veel andere caches liggen kan de route in 2 delen gefietst worden.

Ronde 1 betreft cache 1-24. Vanaf 24 ga je door met nr 79 t/m 100. De bonus cache kun je vinden in de eerste ronde en ligt in omgeving Dirksland. In de eerste ronde vindt je dus alle bonuscodes voor de bonus.

Doe je route 1, of de volledige route, dan kun je parkeren op N 51° 45.209 E 004° 06.137. Je kunt hier de hele dag gratis parkeren en zeker in de weekenden is het hier erg rustig.

Ronde 2 bestaat uit de caches 25 t/m 78. Voor ronde 2 kun je parkeren op N 51° 41.818 E 004° 13.603. Dit is het parkeer terrein achter het benzinestation “De Tille” langs de N59. Dit terrein kun je alleen bereiken vanaf de N59. Vanaf het terrein is er een fiets/loopbrug waarmee je in de polder komt. Voor de tweede ronde adviseren we je te starten met cache 74 t/m 78. Vanaf 78 kun jij vervolgens fietsen naar cache 25 en vervolgens 25 t/m 73 doen. Je komt dan aan het eind weer terug in de buurt van de parkeerplaats.

DE OMGEVING

De route gaat door een afwisselende omgeving, onderweg kom je echte Hollandse landschappen en afwisselende natuur tegen. Je fietst hierbij over fietspaden, dijken en waarbij je naast molens, kerken en watertorens ook veel monumenten kunt zien die de geschiedenis van Goeree Overflakkee hebben bepaald. Daarnaast zie je uiteraard veel dijken, bebossing, gorzen en andere waterpartijen. We wensen jullie veel fiets- en geocacheplezier met deze serie!


Omschrijving

Ben je nog niet al te vaak in deze omgeving geweest dan wacht een grootse uitdaging omdat er op of langs de route veel eentraps multi’s , traditionals en andere caches liggen. Dit is ook de rede waarom de caches van deze nieuwe route soms relatief ver uit elkaar liggen.

Onze eigen COenCO caches die op de route liggen hebben wij voorzien van onderstaande banner. Zie je deze banner dan ligt de (eind)cache niet verder dan ongeveer 500 meter van de route.


Omschrijving

LOGGEN VAN DE CACHES EN SPOILERFOTO'S

Wees zuinig op de caches en leg alles terug op de juiste plek. We stellen het niet op prijs als er vervangende caches worden geplaatst. Als er iets aan de hand is plaats dan een "Need Maintenance".

Wij verzoeken iedereen vriendelijk geen spoilerfoto's van caches te plaatsen in logs of op social media. Zo blijft de verrassing voor cachers ook op de lange termijn gewaarborgd.

TOOLS

Een watervaste stift en gezond verstand

WIJZIGINGEN

06-04-2019: nummer 24: eindcoordinaat aangepast

12-04-2019: nummer 54: eindcoordinaat aangepast

18-04-2019: nummer 71: cache verplaatst ivm verdwijnen

28-04-2019: nummer 31: cache verplaatst ivm gesloopte behuizing

24-05-2019 : Nummer 10: Cache verplaatst ivm werkzaamheden gemeente

09-06-2019 Nummer 56: de boom heeft het begeven in een storm, cache verplaatst.

27-06-2019 Nummer 9: Eindcoordinaat aangepast

8-10-2019 Nummer 36: Eindcoordinaat aangepast

22-7-2020 Nummer 19: Eindcoordinaat aangepast

18-2-2021 Thema nr 9 en 92 omgewisseld. Eindcoordinaten caches niet gewijzigd

18-2-2021 Nummer 88: Eindcoordinaat aangepast

19-9-2021 Nummer 1: Eindcoordinaat aangepast

23-5-2022 Nummer 33: Omgenummerd naar nummer 32

23-5-2022 Nummer 32: Omgenummerd naar nummer 33 en locatie aangepast

31-8-2022 Nummer 49, 51 en 54 verplaatst. Let op dat nummer volgorde tussen 48 en 55 nu afwijkt

08-1-2023 Nummer 49, Eindlocatie aangepast, even antwoord puzzel opnieuw invoeren in de checker. De cache ligt voorbij nr 53 met een mooi uitzicht

Wijzigingen worden ook vermeldt via een write note op de betreffende cachepagina en eventueel meer info


Blog

Wil je nog wat meer lezen over het ontstaan van de serie, lees dan de blog op geocachen.nl:

https://geocachen.nl/ik-hou-van-holland/

IN HOLLAND STAAT EEN HUIS

Deze puzzel kun je niet thuis doen en hiervoor moet je naar buiten. De codes die bij de vlaggen horen kun je vinden in diverse caches van de toer, houd dit dus goed in de gaten!

De bonus cache kun je vinden op onderstaand coördinaat met behulp van de gevonden codes. Alleen loggen tussen 8:30 uur en 19:30 uur en niet tussen zonsondergang -en opgang.


Omschrijving

Additional Hints (Decrypt)

Jnne jbba wvw?

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)