Skip to content

Buitenring 4 Traditional Geocache

Hidden : 2/1/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Buitenring 4

 

Zonder techniek geen Buitenring, dat is zeker. Er komt bij de bouw van een weg zo veel kijken. De Buitenring gaat over verschillende soorten ondergrond, moet soms over een andere weg heen of onder het spoor door. Het asfalt van de weg moet van een zodanige kwaliteit zijn, dat het geluid gereduceerd wordt en dat auto’s er jarenlang probleemloos overheen kunnen rijden. De juiste kabels en leidingen moet op de goede plek liggen en een bocht moet de juiste curve hebben. Het lijkt soms zo eenvoudig, maar voor al die dingen is vakkennis, materiaalkennis en technische kennis nodig

Kabels en leidingen

Voordat er ook maar één auto over de Buitenring Parkstad kan rijden is er heel veel voorbereidend werk gedaan. Een belangrijke fase daarin is het verleggen van kabels en leidingen. 

Het betreft distributieleidingen van alle nutsvoorzieningen zoals gas, water, elektra, telecom, maar ook rioleringen, openbare verlichting en transportleidingen voor gas en water en elektriciteit. Voordat met de daadwerkelijke aanleg van de weg wordt begonnen worden eerst alle kabels en leidingen die binnen het tracé liggen verlegd naar een locatie waar ze voor de toekomstige Buitenring geen belemmering meer vormen en waar ze voor de Nutsbedrijven bereikbaar zijn. Het streven is om ze meteen op een definitieve locatie te leggen waar ze gedurende de uitvoering van Buitenring, maar ook nadat de weg klaar is, kunnen blijven liggen. De Provincie heeft als stelregel dat bij aanleg van nieuwe kabels en leidingen de vervallen leidingen zoveel mogelijk worden verwijderd.

Werken in sleuven

In de meeste gevallen worden sleuven gegraven waarin de nieuwe kabels en leidingen komen te liggen. Dat lijkt eenvoudig genoeg, maar onder de grond ligt soms een hele kluwen van kabels en leidingen. Tegenwoordig zijn al die voorzieningen op tekeningen vastgelegd, maar zeker de “eerste generatie” –zeg van 1920- is niet altijd goed gedocumenteerd. Oude leidingen zijn vaak wel vervangen door nieuwe, maar de vervallen leidingen zijn niet verwijderd. Je kunt dus meer tegenkomen dan op tekening staat en dat levert wel eens problemen op. Zeker omdat je niet altijd weet of zo’n niet gedocumenteerde leiding ook daadwerkelijk buiten gebruik is. Daarom moet uitermate voorzichtig worden gewerkt wanneer je zo’n leiding tegenkomt. In samenwerking met de nutsbedrijven wordt dan onderzocht of er nog druk op leiding zit of dat er nog stroom op staat. Pas als zeker is, dat dat niet zo is kan het slopen beginnen.

 

Additional Hints (No hints available.)