Skip to content

<

[N.O.P.E.] - DZMI - Symfonieorkest - Picollo

A cache by N.O.P.E. Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/03/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Website Twitter Facebook Instagram

De cache ligt niet op bovenstaande coördinaten!

Het symfonieorkest

Een symfonieorkest is een groot orkest van wel 100 muzikanten dat geleid wordt door een dirigent.
In een symfonieorkest vind je de volgende groepen instrumenten: strijkers, houtblazers, koperblazers en slaginstrumenten. De opstelling van het orkest is meestal vast en heeft de vorm van een halve cirkel die in drie punten is verdeeld.

De strijkinstrumenten vormen de grootste groep instrumenten van het symfonieorkest. In de linker punt zitten de eerste en tweede violen. In de rechterpunt bevinden zich de cello’s en contrabassen. Midden vooraan zitten de altviolen.
Daarachter, op de tweede ring, zitten de houtblazers in twee rijen; eerst de dwarsfluiten, piccolo’s en hobo’s. Daar weer achter de klarinetten, fagotten en saxofoons.
Op de derde ring bevinden zich de koperblazers, met van links naar rechts de hoorns, trompetten, trombones en tuba’s.
Helemaal achteraan in het midden staan de slaginstrumenten; pauken, slagwerk en percussie.
Wanneer er een harp en piano meespelen staan die links, achter de tweede violen.


De piccolo

De piccolo behoort tot de groep van de houten blaasinstrumenten. Het is het kleinste instrument van deze familie en heeft het hoogste bereik. De piccolo lijkt op een dwarsfluit, maar is een stuk kleiner. De buis van de piccolo is 33 cm lang en bestaat uit een kopstuk met lipplaat en een buis met kleppen. Door de kleppen dicht te duwen met de vingers, wordt de buis langer en de toon lager. De piccolo wordt dwars gehouden bij het bespelen. De onderlip ligt op de lipplaat en de lucht wordt over het gat in de lipplaat geblazen. Daardoor ontstaat een toon. De toonomvang is 2,5 octaven.


De cache

Deze instrumentcache is onderdeel van de serie symfonieorkest. De serie bestaat uit 19 caches en een bonuscache. In sommige caches vind je een bonuscode, noteer deze. De totale route is 10 kilometer lang en kan goed op de fiets gedaan worden. Lopend kan natuurlijk ook.
De beoogde richting is met de klok mee, dit i.v.m. de locatie van sommige caches langs een hoofdweg. Op die manier volg je ook de instrumentenfamilies zoals beschreven in een muziekstuk.

Om de cache te vinden los je hieronder de puzzel op en ga je naar:

N52 46. trompet cello saxofoon
E005 49. (cello+viool) tuba pauk


puzzel

Succes en veel plezier!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.