Skip to content

<

[N.O.P.E.] - DZMI - Symfonieorkest - Saxofoon

A cache by N.O.P.E. Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 03/03/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Website Twitter Facebook Instagram

De cache ligt niet op bovenstaande coördinaten!

Het symfonieorkest

Een symfonieorkest is een groot orkest van wel 100 muzikanten dat geleid wordt door een dirigent.
In een symfonieorkest vind je de volgende groepen instrumenten: strijkers, houtblazers, koperblazers en slaginstrumenten. De opstelling van het orkest is meestal vast en heeft de vorm van een halve cirkel die in drie punten is verdeeld.

De strijkinstrumenten vormen de grootste groep instrumenten van het symfonieorkest. In de linker punt zitten de eerste en tweede violen. In de rechterpunt bevinden zich de cello’s en contrabassen. Midden vooraan zitten de altviolen.
Daarachter, op de tweede ring, zitten de houtblazers in twee rijen; eerst de dwarsfluiten, piccolo’s en hobo’s. Daar weer achter de klarinetten, fagotten en saxofoons.
Op de derde ring bevinden zich de koperblazers, met van links naar rechts de hoorns, trompetten, trombones en tuba’s.
Helemaal achteraan in het midden staan de slaginstrumenten; pauken, slagwerk en percussie.
Wanneer er een harp en piano meespelen staan die links, achter de tweede violen.


De saxofoon

De saxofoon wordt van koper gemaakt, maar behoort niet tot de koperen blaasinstrumenten. De saxofoon hoort bij de houten blaasinstrumenten, omdat er bij het bespelen gebruik wordt gemaakt van een riet. Het riet zit bovenaan de buis op het mondstuk bevestigd met een klem. Door lucht tussen het riet en mondstuk door te blazen, komt het riet in trilling, waardoor een toon wordt gevormd. De buis is bij het mondstuk smal en loopt steeds breder uit tot een bekervormig uiteinde. In de buis zitten gaten die met kleppen kunnen worden afgesloten. Hoe meer gaten er worden afgesloten, hoe lager de toon. Er worden 7 soorten saxofoons gemaakt, waarvan de sopraan, de alt, de tenor en de bariton het meest worden gebruikt. Het bereik van de saxofoon hangt af van de grootte van het instrument.


De cache

Deze instrumentcache is onderdeel van de serie symfonieorkest. De serie bestaat uit 19 caches en een bonuscache. In sommige caches vind je een bonuscode, noteer deze. De totale route is 10 kilometer lang en kan goed op de fiets gedaan worden. Lopend kan natuurlijk ook.
De beoogde richting is met de klok mee, dit i.v.m. de locatie van sommige caches langs een hoofdweg. Op die manier volg je ook de instrumentenfamilies zoals beschreven in een muziekstuk.

Om de cache te vinden los je hieronder de puzzel op en ga je naar:

N52 46. (pauk+saxofoon) pauk cello
E005 49. viool harp (tuba-viool)


puzzel

Succes en veel plezier!

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.