Skip to content

#15 - Farlige dyr ... Hugorm - TTTR Traditional Cache

Hidden : 4/18/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Se generel info om turen under #01 - Ud eller hjem - TTTR

Overalt i naturen står dyr, og for så vidt også planter, på spring for at tage livet af os!
Helt så slemt går det heldigvis sjældent. Med lidt årvågenhed kan man færdes trygt overalt i den danske natur.

Et af de "farlige" dyr man kan møde er hugormen. Hugormen er ikke bare Danmarks men hele Nordens eneste giftslange. Den lever især i klit, lyng- og hedeområder langs kysterne, og findes naturligvis også i klitområderne her i Uggerby Klitplantage.
Selv om jeg er kommet her gennem mange år, har jeg kun været heldig at se en hugorm én gang! Det var den lille fyr på billedet her til højre.

Hugorm

Der er ingen grund til at gå og frygte hugormen i det daglige. For det første skal man være overordentlig (u)heldig for at møde, - endsige få øje på den. Den er som regel over alle bjerge før man kommer i nærheden da den kan mærke rystelserne i jorden, når man kommer gående.

Risikoen for at blive bidt af en hugorm er størst om foråret, når de vekselvarme dyr er langsomme til at flygte. Som de fleste andre dyr, angriber hugormen først som en sidste udvej, og dens rækkevidde er meget kort, så man skal på det nærmeste træde på den, før uheldet er ude. Med mindre altså man er dum nok til at forsøge at kæle for den!

I gennemsnit bliver 200 personer årligt bidt af en hugorm, og omkring en tredjedel heraf bliver indlagt til observation på et sygehus. Skulle du komme i uheldig nærkontakt med en hugorm, anbefales det derfor altid at søge læge. For mange vil symptomerne blot være ømhed, misfarvning og hævelse omkring bidstedet og ikke kræve yderligere behandling. Hugormebid KAN dog i nogle tilfælde udvikle sig alvorligt, og man bør derfor være under observation i timerne efter. Børn og ældre, og folk med svækket immunforsvar er i størst fare for komplikationer. Dødsfald forårsaget af hugormebid er overordentligt sjældne. Siden år 1900 kender man kun til syv tilfælde i Danmark.

Additional Hints (No hints available.)