Skip to content

Fòssils a Lloret EarthCache

Hidden : 7/9/2019
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Fòssils a Lloret

Alguns cops mirem i no veiem les coses que tenim més a prop, aquest en pot ser un cas. Quants cops no hem estat a l'ajuntament de Lloret i poques vegades ens hem fixat en els nummulits que tenim a terra i estem trepitjant abans d'entrar-hi. Per això volem que us hi fixeu.

Què són els fòssils?

Els fòssil són les restes o senyals de l'activitat d'organismes del passat. Aquestes restes, conservades a les roques sedimentàries, poden haver patit transformacions en la seva composició (per diagènesi) o deformacions (per metamorfisme dinàmic) més o menys intenses.

Els fòssils més coneguts són les restes d'esquelets, closques i cuirasses d'animals, així com les impressions carbonoses de les plantes. Tanmateix, les restes fòssils no són només les que provenen de les parts dures petrificades d'aquests organismes; també es consideren fòssils les seves restes sense alterar, motlles, bioconstruccions, o les petjades de la seva activitat que han quedat en diferents substrats sedimentaris o orgànics

Els fòssils més antics coneguts foren descoberts a Groenlandia. Es tracta de bacteris coneguts com estromatolits amb una edat de 3.700 milions d'anys.

Com es forma un fòssil?

La gran majoria de fòssils és formen al quedar els seus organismes enterrats entre sediments, generalment sota l'aigua, just desprès de morir. Els cossos és van descomponent, les parts més toves desapareixen i les parts més dures com l'esquelet perduren.

En alguns casos les estructures dures es conserven casi intactes, ara bé sovint els porós i espais oberts impregnen parcial o temporalment la deposició de minerals procedents de l'aigua que es filtra i fa que tota l'estructura es converteixi en roca.

Hi ha diferents processos físics i químics per crear la fossilització:

La Silicificació.

En la silicificació, s'alliberen minerals de silicat a causa de la meteorització de les roques. La sílice es diposita en un cos d'aigües tranquil•les. Eventualment, l'aigua saturada de minerals penetra els porus i les cèl•lules d'algun organisme mort, on es transforma en gel. Amb el temps, el gel es deshidrata, i forma una estructura de cristall opalí, que forma una empremta interior de l'organisme.

Mineralització per carbonats.

La mineralització per carbonats implica la formació de boles de carbó. Les boles de carbó són les fossilitzacions de molts tipus de vegetals i els seus teixits. Acostumen a donar-se en presència d'aigua de mar o de torbes àcides. Les boles de carbó són permineralitzacions calcàries de torbes per l'acció de carbonats de calci i magnesi

Pirilització

En aquest mètode intervenen els elements sofre i ferro. Els organismes es pirilitzen quan es troben en sediments marins saturats de sulfur de ferro. La pirita és sulfur de ferro. A mesura que la matèria orgànica entra en putrefacció, allibera sulfurs, que reaccionen amb el ferro dissolt de les aigües del voltant. La pirita substitueix el material carbonat de les conquilles, a causa de la subsaturació de carbonats de l'aigua del voltant.

Nummulites.

Un nummulit és un fòssil lenticular gran, caracteritzat pels seus nombrosos enrotllaments, subdividit per septes en diverses cambres. Són les closques fossilitzades del protozou marí Nummulites un tipus de foraminífer. Els nummulits comunment arriben fins a 6 cm de diàmetre, i són comuns en roques marines formades durant el Terciari, especialment al voltant de la Mediterrània.

El nom "Nummulites" és una forma diminutiva del llatí nummulus, "petita moneda".

La pedra de Girona

La pedra de Girona és un tipus de roca sedimentària calcària que s'ha explotat des de l'antiguitat a la rodalia de Girona. L'origen d'aquesta pedra és el dipòsit de carbonats i restes d'organismes format en un mar tropical poc profund que fa 50 milions d'anys existia a aquesta zona geogràfia. És una roca blanca tirant a gris i blau que té un alt contingut de fòssils, entre els quals destaquen els nummulits.

Per poder registrar aquest earthcatxé ens haureu d’enviar un e-mail (podeu fer-ho des del nostre perfil d'usuari) responent a les següents preguntes:

1- Com es formen els fòssils ?

2- Els nummulits que trobes a terra, són tots iguals ? Observa i fes una petita descripció.

3- Opcionalment podeu penjar una foto de la vostra visita.

Podeu registrar l'earth sense haver rebut la nostra resposta, però si no rebem cap notificació amb les respostes, el log podrà ser borrat sense previ avís.

Fósiles en Lloret

Algunas veces miramos y no vemos las cosas que tenemos más cerca, este puede ser el caso. Cuantas veces hemos estado en el ayuntamiento de Lloret y en pocas ocasiones nos hemos fijado en los numulites que hay en el suelo y estamos pisando antes de entrar. Por eso queremos que os fijéis en ellos.

¿Que son los fósiles?

Los fósiles son los restos o señales de la actividad de los organismos del pasado. Estos restos, que se han conservado en torbas sedimentarias, pueden haber sufrido transformaciones en su descomposición (por diagénesis) o deformaciones (por metamorfismo dinámico) más o menos intensos.

Los fósiles más conocidos son los de los restos de esqueletos, caparazones o corazas de animales, así como las impresiones carbonosas de plantas. Los restos fósiles no solo provienen de las partes duras petrificadas de estos organismos, también se consideran fósiles sus restos sin alterar, moldes de sus pisadas o esqueletos de su actividad que han quedado en diferentes substratos sedimentarios o orgánicos.

Los fósiles más antiguos fueron descubiertos en Groenlandia. Se trataba de bacterias conocidas como estromatolitos con una edad de 3.700 millones de años.

¿Cómo se forma un fósil?

La gran mayoría de fósiles se forman al quedar sus organismos enterrados entre sedimentos, generalmente bajo agua, en el momento de su muerte. Los cuerpos se van descomponiendo, las partes más blandas desaparecen y las partes más duras, como su esqueleto perduran

En algunos casos las estructuras duras se conservan, casi intactas, pero muchas veces los poros y espacios abiertos impregnan parcial o temporalmente la deposición de agua, que se filtra y hace que toda la estructura se convierta en roca.

Hay diferentes procesos físicos y químicos para crear la fosilización:

La Silicificación.

En la silicificación se liberan minerales de silicato a causa de la meteorización de las rocas. El silice es depositado en aguas tranquilas, eventualmente el agua saturada de mineralles penetra por los porso y las celulas de los organismos muertos donde se transforma en gel, con el pàso del tiempo el gel se deshidrata y forma una estructura de cristal, o opal que forma una huella dentro del organismos.

Mineralización por carbonato.

La mineralización por carbonato implica la formación de bolas de carbón. Las bolas de carbón són fosiles de tipo vegetal y sus tejidos. Suelen encontrarse en el mar o en turbas ácidas donde abundan los carbonatos de calcio y magnesio.

Pirilización

En este método intervienen elementos como el azufre y el hierro. Los organismo se pirilizan cuando se encuentran en sedimentos marinos saturados de sulfuro de hierro. La pirita es sulfuro de hierro. A medida que la materia orgánica entra en putrefacción, libera sulfuros, que reaccionan con el hierro disuelto de las aguas que lo bordean.

Nummulites.

Un nummulites es un fósil lenticular, se caracteriza por tener enrollamientos, subdivido por diferentes cámaras. Son sus conchas fosilizadas de protozoarios marinos un tipo de Foraminados. Los nummulites más comunes pueden llegar a medir hasta 6 cm de diámetro y es común encontrarlos en rocas marinas formadas en el Terciario, especialmente en la zona mediterránea.

"Nummulit" es una forma diminutiva del latín nummulus, "pequeña moneda".

La piedra de Girona

La piedra de Girona es un tipo de roca sedimentaria calcárea que se ha extraído en los alrededores de Girona. Esta piedra se ha formado por la exposición de carbonatos y los restos de los organismos que vivían en un mar tropical poco profundo, que existía hace 50 millones de años en esta zona geográfica. es una roca blanca, grisácea y azul, que tiene un alto contenido de fósiles, entre los que destacan los Nummulites.

Para poder registrar este earthcache nos tiene que mandar un e-mail respondiendo a las siguientes preguntas:

1- Cómo se forman los fósiles ?

2- Los fósiles que ves en el suelo, son todos iguales?. Describe como son. ?

3- Opcionalmente puede poner una foto de su visita.

Puede registrar el earth sin haber recibido nuestra respuesta, pero si no recibimos el correo con las respuestas, el log podrá ser borrado sin previo aviso.

Fossils in Lloret

What are fossils?

Fossils are the remains or signs of the activity of organisms of the past. These remains, preserved on sedimentary rocks, may have undergone transformations in their composition (by diagenesis) or deformations (by dynamic metamorphism) more or less intense.

The most well-known fossils are the remains of skeletons, shells and animal armor, as well as the carbonous impressions of plants. However, fossil remains are not only those that come from the petrified hard parts of these organisms, their remains remain unchanged molds, bioconstruction or traces of their activity that have remained in different sedimentary or organic substrates.

Oldest fossils were discovered in Groenlandia. Estromatolits amb una edat de 3.700 milions d'anys.

How is a fossil formed?

The vast majority of fossils are formed by their organisms being buried between sediments, usually under water, just after they die. The bodies are breaking down, the softer parts disappear and the toughest parts like the skeleton endure.

In some cases hard structures are conserved almost intact, but often pores and open spaces partially or temporarily impregnate the deposition of minerals from the water that is filtered and makes the entire structure become a rock.

There are different physical and chemical processes to create fossilization:

Silicification.

In the silicification, silicate minerals are released due to the weathering of the rocks. Silica is deposited in a body of calm waters. Eventually, saturated mineral water penetrates the pores and cells of some dead organism, where it transforms into ice. Over time, the gel is dehydrated, and forms an opal glass structure, which forms an internal imprint of the organism.

Mineralization by carbonates.

Carbonate mineralization involves the formation of coal balls. Coal balls are the fossilizations of many types of plants and their tissues. They usually occur in the presence of seawater or acid peat. Coal balls are limestone peeling minerals because of the action of calcium and magnesium carbonates.

Pirilization

In this method the elements involved are sulfur and iron. The organisms are pirilized when they are in saturated marine sediments of iron sulfide. Pyrite is iron sulphide. As organic matter goes into putrefaction, it releases sulphides, which react with dissolved iron from the surrounding waters. The pyrite replaces the carbonate material of the shells, due to the subsaturation of carbonates of the surrounding water.

Nummulites.

nummulit is a large lenticular fossil, characterized by its numerous rollings, subdivided into septes in several rooms. They are the fossilized shells of marine protozoa Nummulites, a type of foraminifera. The nummulits commonly reach up to 6 cm in diameter, and are common in marine rocks formed during the Tertiary, especially around the Mediterranean.

The name "Nummulites" is a diminutive form of Latin nummulus, "small coin".

The stone of Girona

The stone of Girona is a type of calcareous sedimentary rock that has been exploited since ancient times in the vicinity of Girona. The origin of this stone is the deposition of carbonates and remains of organisms formed in a shallow tropical sea that existed 50 million years ago in this geographic area. It is a white rock that shoots gray and blue that has a high content of fossils, among which nummulites stand out.

To register this Earthcache, you must send us an email (you can do it from our user profile) with the answers to the following questions:

1- How fossils are formed ?

2- Fossils you see at the floor, are all of them same? Look at the floor and describe how they are.

3- Optionally you can take a picture of your visit.

You can log the Earthcache without having received our respons. If we don't receive an e-mail with the correct answers, the log can be deleted without notice.

Fossiles a Lloret

Qu'est-ce qu'ils sont les fossiles?

Les fossiles sont les vestiges ou les signes de l'activité d'organismes du passé. Ces vestiges, conservés sur des roches sédimentaires, peuvent avoir subi des transformations de composition (par diagenèse) ou des déformations (par métamorphisme dynamique) plus ou moins intenses.

Les fossiles les plus connus sont les restes de squelettes, de coquillages et d'armures d'animaux, ainsi que les empreintes carboniques des plantes. Cependant, les restes fossiles ne sont pas seulement ceux qui proviennent des parties dures pétrifiées de ces organismes; leurs restes restent inchangés, moisissures, bioconstruction ou traces de leur activité qui sont restés dans différents substrats sédimentaires ou organiques.

Les plus anciens fossiles connus ont été découverts en Australie occidentale en 2011. Il s'agit d'une bactérie anaérobie âgée de 3 400 millions d'années.

Comment se forme un fossile?

La grande majorité des fossiles sont formés par l'enfouissement de leurs organismes entre les sédiments, généralement sous l'eau, juste après leur mort. Les corps se décomposent, les parties les plus molles disparaissent et les parties les plus difficiles, comme le squelette, perdurent.

Dans certains cas, les structures dures sont conservées presque intactes, mais souvent des pores et des espaces ouverts imprègnent partiellement ou temporairement les dépôts de minéraux de l’eau filtrée, faisant de la structure entière une roche.

Il existe différents processus physiques et chimiques pour créer une fossilisation:

La silicification.

Lors de la silicification, les minéraux silicatés sont libérés par l’altération des roches. La silice est déposée dans un corps d'eaux calmes. Finalement, l'eau minérale saturée pénètre dans les pores et les cellules de certains organismes morts, où elle se transforme en glace. Au fil du temps, le gel se déshydrate et forme une structure de verre opale qui forme une empreinte interne de l'organisme.

Minéralisation par les carbonates.

La minéralisation en carbonate implique la formation de billes de charbon. Les boules de charbon sont les fossilisations de nombreux types de plantes et de leurs tissus. Ils se produisent généralement en présence d'eau de mer ou de tourbe acide. Les boulettes de charbon sont des minéraux de pelage calcaire pour l'action des carbonates de calcium et de magnésium.

Pirilisation

Dans cette méthode, les éléments impliqués sont le soufre et le fer. Les organismes sont pirilisés quand ils se trouvent dans des sédiments marins saturés de sulfure de fer. La pyrite est du sulfure de fer. Lorsque la matière organique entre en putréfaction, elle libère des sulfures, qui réagissent avec le fer dissous dans les eaux environnantes. La pyrite remplace le matériau carbonate des coquilles, en raison de la sous-saturation en carbonates de l'eau environnante.

Nummulites.

Un nummulit est un grand fossile lenticulaire, caractérisé par ses nombreux roulements, subdivisé en septes en plusieurs salles. Ce sont les coquilles fossilisées des protozoaires marins Nummulites, un type de foraminifères. Les nummulits atteignent généralement jusqu'à 6 cm de diamètre et sont communs aux roches marines formées pendant le Tertiaire, en particulier autour de la Méditerranée.

Le nom "Nummulites" est une forme diminutive de latin nummulus, "petite monnaie".

La pierre de Girona

La pierre de Girona est un type de roche sédimentaire calcaire exploitée depuis l'Antiquité dans les environs de Girona. L'origine de cette pierre est le dépôt de carbonates et de restes d'organismes formés dans une mer tropicale peu profonde qui existait il y a 50 millions d'années dans cette zone géographique. C’est une roche blanche qui tire des gris et des bleus et qui contient beaucoup de fossiles, parmi lesquels des nummulites se distinguent.

Pour pouvoir enregistrer cette Earthcache, vous devez nous envoyer un e-mail (vous pouvez le faire à partir de notre profil utilisateur) en répondant aux questions suivantes:

1- Comment se sont forment les fossiles?

2- Les fossiles que vous voyez sur le sol sont-ils tous identiques? Décris comment ils sont. ?

3- Vous pouvez éventuellement prendre une photo de votre visite.

Vous pouvez enregistrer le Eartcaché sans avoir reçu de réponse au message envoyé. Si nous ne recevons aucun message, l'enregistrement peut être supprimé sans préavis.

Additional Hints (Decrypt)

[CAT] Zven ny green. [ESP] Zven ny fhryb. [ENG] Ybbx ng gur sybbe. [FRA] Ertneqr yr fby.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)