Skip to content

Kaikki maailman ankat Community Celebration Event

This cache has been archived.

IhmisAnkka: Kiitos kaikille osallistujille!

More
Hidden : Sunday, August 2, 2020
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

02 August 2020, 16:00 - 18:00

Geokätköilyyn ankat liittyvät tietysti niin, että tyypillisimpiä matkalaisia on kylpyankka. Sen lisäksi nämä matkalais-ankat osallistuvat kilpailuihin. Joitain vuosia sitten oli "Deadly ducks" -kampanja. Sen lisäksi moni geokätköilijä ainakin Suomessa on valinnut nimeensä Ankan eri muodoissaan. 

Ankan on sanottu kesyyntyneen sinisorsasta kauan sitten Kiinassa, missä sinisorsat hyödynsivät kiinalaisten riisiproomuista tipahtaneita riisinjyviä. Nykyisin myös myskisorsasta lähtöisin olevia kesysorsia kutsutaan ankoiksi. Ankan laji, sinisorsa, on alkuperäinen suuressa osassa pohjoista pallonpuoliskoa, myös Suomessa. Ankoista on lukuisia lajikkeita ja esimerkiksi ruotsinsiniankka on uhanalainen. Kuitenkin monissa sinisorsissa on merkkejä siitä, että emo olisi käynyt ankkatarhassa ja Suomessa esiintyy kööpenhaminalaiseksi ristittyä värimuunnosta, mikä tietysti on erityisen yleinen Kööpenhaminan puistoissa. 

Ankkaa ei voi ottaa helpoksi lemmikiksi, koska viihtyäkseen kunnolla ankat tarvitsevat oman lammen. 

Sorsapuisto on paikka, jossa syötin leipää sorsille lapsena ja muistan, kuinka sorsa nappasi minua nokallaan kädestä kiinni. Sen jälkeen olen aina pitänyt sorsista. Nykyään ei suositella, että leipää annetaan sorsille, koska se on köyhää ravintoa. Olen joskus antanut niille auringonkukansiemeniä. Joillain tiloilla on annettu ankoille leipää, mutta ne kyllä tietävät syöttää niille monipuolista ravintoa. 

Amerikanvenäläinen Peter Ganine varsinaisesti keksi ja patentoi nykyisen kylpyankan. Kylpyankoista on sen jälkeen tullut populaarikulttuurinen ikoni ja muutkin kuin geokätköilijät ovat tehneet kylpyankkakisoja. Tunnettu on esimerkiksi Karjaan Ankrace. Sen lisäksi esimerkiksi James Veitch on tehnyt kuuluisan kylpyankkasketsin

Ankat ovat tietysti tunnettuja sarjakuvista ja Aku Ankka on Suomessa suositumpi kuin Mikki Hiiri. Suomessa oli ankkasarjis ennen Aku Ankkaa, nimittäin Janne Ankkanen. Janne Ankkanen alkoi ilmestyä 1917. Janne Ankkanen oli Ola Fogelbergin ja Jalmari Finnen projekti. 

Itselläni ei ole päässyt karkaamaan vielä lapasesta, mutta hankin käsityönä tehdyn ankan koristeeksi Intiasta. 

Sorsapuisto 

Sorsapuisto oli rääseikkö ennen kuin kaupunki 1930-luvulla ryhtyi rakentamaan tätä puistoksi. Puisto on nähnyt loistokkaampia päiviä ja on nykyisellään karu verrattuna siihen, mitä se oli esimerkiksi minun lapsuudessani. Silloin alueella varmasti asui myös enemmän lapsiperheitä. Puiston ympäristössä on kuitenkin nykyisin paljon erilaisia geokätkötyyppejä logattavissa, nyt siis yksi lisää. Sen lisäksi tänne on helppo ulkopaikkakuntalaisenkin tulla, koska sekä rautatieasema että bussiasema ovat mailin sisällä puistosta. 
 

 

Please leave the following text at the bottom of the page, so geocachers understand the limited release of Community Celebration Events.

Community Celebration Events - 2020

This Event is part of a limited release of Community Celebration Events to celebrate 20 years of geocaching. Geocachers hosted events between May 2, 2020 and December 31, 2020. Learn more about Community Celebration Events on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)