Skip to content

Challenge: Vestfold og Telemark rundt Mystery Cache

Hidden : 6/15/2020
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Vestfold og Telemark Rundt
(Gorgon Vaktmester cache #120)

Vestfold og Telemark

Våpen

Fakta

Administrasjonssenter: Skien
Befolkning: 419 396 (april 2020)
Areal: 17 466 km2
Minste kommune (areal): Horten
70,4 km2
Største kommune,
(areal):
Vinje
3 105,9 km2
Minste kommune (befolkning): Fyresdal
1 381
(april 2020)
Største kommune,
(befolkning):
Sandefjord
63 856
(1 kv. 2020)
Høyeste fjell: Gaustatoppen
1 883 m
Største innsjø: Nisser
76,3 km2
(Norges 10. største)
Cacher 9 776 (16.06.20)

Kart

Fylkessymboler
(Det nye fylket har ikke fått egne, så her er de to tidliger fylkenes...)

Fylkesfugl: Linerle (Telemark)
Fylkesblomst: Bøk (Vestfold)
Søstermarihand (Telemark)
Fylkesstein: Larvikitt (Telemark)
Brynestein (Telemark)

Kommunevåpen


Skien

Tønsberg

Sandefjord

Larvik

Porsgrunn

Horten

Færder

Holmestrand

Bamble

Notodden

Midt-Telemark

Kragerø

Nome

Tinn

Drangedal

Vinje

Seljord

Kviteseid

Siljan

Tokke

Hjartdal

Nissedal
 
Fyresdal

Vestfold og Telemark er et norsk fylke dannet 1. januar 2020 ved sammenslåing av de tidligere fylkene Telemark og Vestfold, med unntak av Svelvik kommune, som er slått sammen med Drammen i Viken. Fylket grenser i øst og nord til Viken, i vest til Vestland, Rogaland og Agder, i sør til Skagerrak.

Vestfold og Telemark er Østlandets sørligste fylke. Fylkeskommunens hovedsete er Skien, mens fylkesmannen har sete i Tønsberg.

Fylkesvåpenet for Vestfold og Telemark er laget etter en original ide av Toralf Blomhaugen. Det ble godkjent vedtatt av fellesnemnda for Vestfold og Telemark fylkeskommune den 17. desember 2018 og består av:
"Klåstadskipet og akantus i gull på rødt."
Det var viktig at det nye fylkesvåpenet skulle representere begge de to tidligere fylkene. Vestfold er representert ved Klåstadskipet som representerer vikingehistorien og alle skipene som er funnet i Vestfold. Telemark re representert med akantusranken som kommer fra den tradisjonsrike rosemalingskunsten fra Telemark.

Tidligere Telemark fylke var i mange sammenhenger delt i 5 områder: Grenland, Vestmar, Midt-Telemark, Aust-Telemark og Vest-Telemark, mens tidligere Vestfold var delt i Nordfylket og Sørfylket.

Telemark fylke ble oppretta i 1919 som videreføring av Bratsberg amt. Dette hadde vært et len og amt gjennom flere hundre år, men med vekslende grenser. Vestfold fylke ble også oppretta i 1919 som videreføring av Jarlsberg og Larviks amt. Denne enheten hadde eksistert siden 1821, da Laurvigs grevskap og Jarlsberg grevskap ble slått sammen til ett amt.

Da regionreformen ble satt i gang, ble fylkene oppfordra til å drøfte muligheter for sammenslåing. For Vestfolds del ble det fatta vedtak om et ønske om sammenslåing med både Telemark og Buskerud. Sistnevnte ble etter hvert med i det nye fylket Viken sammen med Akershus og Østfold. Fylkestinget i Telemark var som nevnt negativt til sammenslåing. Det ble allikevel fatta vedtak i Stortinget den 8. juni 2017 om at de to fylkene skulle slås sammen. 

Vestfold og Telemark blir av mange regnet som et «Norge i miniatyr» på grunn av sin natur. Her kan man finne alt fra skjærgård (Vestfoldkysten til Kragerø) via jordbruksbygder til fjell og vidder. Store deler av Hardangervidda ligger i Vestfold og Telemark.

Vestfold og Telemark er et fantastisk sted å utøve vår hobby! Det er stor spredning av cachene. Selv om det er desidert flest i de store byene er det cacher rundt omkring i alle de andre kommunene også.

"Vestfold og Telemark Rundt" cachen er en utfordring for alle dere som holder på med Geocaching, hvor målet er å logge en cache i hver av de 23 kommunene før man kan logge denne. Belønningen for dette er stor, i Geocaching forstand, man vil kunne vise til at man har cachet over hele Vestfold og Telemark og kan med rette kalle seg en cachoholiker.

Retningslinjer for "Vestfold og Telemark rundt"

  1. Koordinatene som er nevnt over er korrekt.

  2. Generelt aksepterte regler, retningslinjer og vilkår for logging av cachefunn gjelder. Cachene må være listet på Geocaching.com og være personlig (fysisk) funnet og logget. Cachetypene som gjelder er: Wherigo, Traditional Cache, Multi-cache, Unknown Cache eller Letterbox Hybrid.

  3. For Wherigo, Multi-cacher og Unknown Cacher er det start-/de oppgitte koordinatene som gjelder, ikke de endelige koordinatene.

  4. Lag (Team) kan ikke reise på separate turer samtidig og logge under felles nick. Om ikke alle lagets medlemmer er med på alle cacher, kan altså ikke de som ikke er med logge andre cacher samtidig.

  5. Kommunegrenser er som definert etter kummunereformen pr. 01.01.2020

  6. Er du i tvil, spør! Jeg er villig til å diskutere tvilstilfeller, søke råd hos andre, men i siste instans ligger avgjørelsen hos meg som cacheeier.

  7. Husk dette er en hobby, det skal være gøy.

Hvordan gjennomføre "Vestfold og Telemark rundt"

Før du kan logge cachen på nett må ha ha logget funn på minst en fysisk cache i hver kommune i Vestfold og Telemark fylke. Du kan besøke boksen og logge den fysisk når du måtte ønske (iht. retningslinjene fra Groundspeak), men du oppfordres til å vente med å besøke den til du fyller kravet.

Det eksisterer en utfordringssjekker på Project-gc hvor du kan sjekke om du kvalifiserer eller ikke. Du må legge ved et skjermutklipp eller en link til sjekkeren for din profil i loggen når du logger som dokumentasjon på at du fyller kravet. Dersom du ikke ønsker å bruke sjekkeren kan du legge ved en liste med de 23 funnene du vil bruke for å kvalifisere deg til denne utfordringen.

PGC Checker

NB! Dersom noen logger denne som funnet uten at noen form for dokumentasjon på at kravet er oppfylt finnes i loggen vil loggen bli slettet! Det samme vil også skje dersom listen av en eller annen grunn ikke skulle bli godkjent.

Når du skal logge denne cachen hadde det også vært fint om du skrev litt om utfordringer du hadde, den beste opplevelsen, den beste cachen som er funnet etc. På denne måten kan du dele opplevelsene med andre Geocachere som har tatt utfordringen om å klare "Vestfold og Telemark rundt"...

Da gjenstår det bare å si
LYKKE TIL!!

Kilder: Wikipedia, Store norske leksikon, Vestfold og Telemark fylkeskommune på nett,
Kommmunenes hjemmesider og Naturhistorisk museum



Fra før har jeg "Telemark rundt" som på kartet er plassert på det gamle fylkeshuset, og cachen på et annet oppgitt sted. Derfor følger jeg opp den tradisjonen og har lagt de oppgitte koordinatene (plasseringen på kartet) på taket av det nye Fylkeshuset (som frem til Januar 2020 var NAV-bygget i Skien og min arbeidsplass). For å finne frem til cachen se koordinatene for "Final location" lenger ned på siden!!




Additional Hints (No hints available.)