Skip to content

Storebaeltsbadet Traditional Geocache

Hidden : 8/15/2020
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   large (large)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Storebældtsbadets historie.

Den 14. april 1950 hejses kransen. Traktement: dampende pølser med hvedeknopper og "Carlsminder" skriver Nyborg Avis. I maj annonceres "Søbadeanstalten" (ikke at forveksle med "Varmtvandsbadeanstalten") til bortforpagtning. I juni begynder svømmeundervisningen af skolebørnene, og Nyborgenserne tager med stor begejstring det nye bade- og svømmeanlæg i brug. Nyborg Svømme- og Livredningsklub (1925), melder ud med: 3 ugers kursus for damer og herrer over 16 år, gratis. Man ville have gang i svømmesporten.

Storebæltsbadets økonomi gik som bølgerne op og ned, men i 1988 så det sort ud. Fyens Stiftstidende skriver den 14. marts: "Der er lagt op til, at Nyborg Kommune lukker Storebæltsbadet på Østerøvej". Men sådan skulle det ikke gå.
Leif Trebbien
Nyborg Lokalhistoriske Arkiv
17. MAJ 1988 
Nej, sådan kom det ikke til at gå, for den 17. maj 1988 danne- de en interessegruppe på ca. 70 personer Foreningen Store- bælts Venner med hovedformålet at bevare Storebæltsbadet. Det lykkedes den nye forening at overtale kommunen til ikke at rive bygningen ned, til at opretholde livredderfunktionen og  Det Blå Flag samt at holde kiosken åben. Der var fortsat et rigt badeliv ved Storebæltsbadet, og der kom andre aktiviteter og 2 nye foreninger til. I 1989 flyttede Østfyns Brætsejler- klub ind, og i 1991 dannedes Vikingelauget Erik Klipping.

Storebælts Venner er den største og ældste forening ved Storebæltsbadet og i al beskedenhed den for- ening, der er skyld i, at bygningen overhovedet eksisterer i dag. Foreningen Storebælts Venner anser det for sin fornemste opgave at bevare de ideelle forhold, som Storebæltsbadet i dag byder Nyborgs borgere og turister, blandt andet bro og kabiner. Alle kabiner er ofte optaget, især om morgenen i sommermånederne, og på broen er der meget tit trængsel. I 1995 etableredes "Brugerstyret", hvor de 3 foreninger under- skrev en kontrakt med Nyborg Kommune. Denne kontrakt blev justeret i 1998, og den gælder til 2008. Brugerstyret består af 2 medlemmer fra hver af de 3 foreninger + en repræsentant fra Nyborg Kommune. Vi har i Brugerstyret et meget fint samarbejde, som har sat mange forbedringer af bygningen og området i gang. 
Mere kan læses på Storebælts Venners hjemmeside www.Storebaeltsvenner.dk

Additional Hints (No hints available.)