Skip to content

<

Cheops

A cache by RNFF Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/11/2020
Difficulty:
5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De grote piramide van CHEOPS 

De piramide van Cheops of de Grote Piramide is de oudste en de grootste van de drie piramiden van Gizeh, en is een van de zeven wereldwonderen uit de Oudheid. Ze is 139 meter hoog en 230 meter lang, het bouwsel werd opgericht voor farao Cheops, die regeerde van 2509 tot 2483 v. C., en is opgetrokken uit meer dan 2 miljoen kalkstenen en granieten blokken.In oktober 2015 onderwierp een team van  Japanse wetenschappers de piramide aan een minutieus onderzoek. Na meerdere maanden werd een opzienbarend resultaat geboekt. Het team vond een grote, onverwachte, lege ruimte boven de Grote Galerij. De ruimte is minstens 30 meter lang, en heeft een doorsnede die lijkt op die van de Grote Galerij.
Het team hoopt nu via een sondecamera verder onderzoek te kunnen doen. Om in de 4500 jaar oude piramide te mogen boren is er echter toestemming nodig van de Egyptische autoriteiten (en die is er anno 2020 nog niet).
Onderstaande link leert u meer over het project 'Scan Pyramids' (aanrader).Echter...
is er één ervaren Egyptoloog die vastberaden is om de primeur te hebben om deze mysterieuze kamer te betreden.
De afgelopen decennia ontdekte hij in en rond de Grote Piramide een aantal vreemde verschijnselen en nu is hij er meer dan ooit van overtuigd dat deze hem kunnen helpen om zijn doel te bereiken.Betreed CHEOPS via de noordelijke ingang om te ervaren wat de Egyptoloog precies ontdekte.

1. ondergrondse kamer
2. noordelijke ingang

3. Koninginnekamer
4. Grote Galerij
5. Koningskamer

6. gewicht verdelende kamers
7. luchtkokers
8. pyramidion
9. grondniveau


10. nieuw ontdekte ruimte


Na het binnengaan van de piramide word je omgeleid naar een website met bestanden die noch door Groundspeak, noch door een reviewer, zijn gecontroleerd op veiligheid. Deze bestanden zijn noodzakelijk om dit mysterie op te lossen. Als bouwer van deze piramide... eeeeuh puzzel... kan ik wel bevestigen dat de bestanden veilig voor gebruik zijn. Niettemin ... enter @ your own risk.


Voor het loggen van de cache geef ik graag volgende aanbevelingen:
- voorzie u van (wegwerp)handschoentjes

- neem de container en begeef u naar een meer veilige plaats om de verdere handelingen te stellen
- doe nadien voldoende moeite om de container op dezelfde plaats terug te leggen en te camoufleren aub, kies uw moment

- vergeet uw 9 volt batterij niet


 

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.