Skip to content

#17 Het paard van Fischer Mystery Cache

Hidden : 11/22/2020
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


 

 

De Geo-Art:

Dit is een wandeling of fietstocht van ruim 7 km en bestaat uit 28 caches.

Bij diverse caches heb je een magneetstok van ongeveer 25 cm nodig.

Verder hoeft er niet te worden gegraven of geklommen.

Er kan gratis geparkeerd worden op het parkeercoördinaat.

Het paard van Fischer:

Schaken is één van de oudste spellen die tot op de dag van vandaag nog steeds actief wordt beoefend. Hoewel je altijd met dezelfde stukken in dezelfde opstelling speelt zijn er enorm veel variaties waarin het spel gespeeld wordt. Er zijn duizenden boeken geschreven over theorie, bekende partijen of spelers en het spel op zich. Waar het voor de meeste mensen een spelletje is, is het voor sommige mensen uitgegroeid tot een ware wetenschap, met zelfs een soort van eigen taal.

Het oplossen van deze cacheroute, zal je een glimp laten zien van de wereld van het schaken. Net als het schaakspel, zijn de 28 puzzels in deze serie gevarieerd. Het gaat dus niet enkel om het oplossen van schaakproblemen, ook andere facetten van de schaakwereld komen aan bod.

Het is belangrijk om te weten, dat voor alle puzzels (als ook eventuele oplossingen) de Nederlandse namen en notaties van schaakspellen en technieken of openingen gebruikt worden, tenzij expliciet anders vermeld. Let hier dus op!

 

De cache:

In de middeleeuwen werd schaak vaak geleerd aan jonge prinsen, of andere van adel geboren jongens. Schaken zou deze jongens tactisch inzicht moeten geven over hoe je troepen diende te bewegen over het slagveld. Op het slagveld zouden zij immers de rol van de koning aannemen, en moesten de tegenstander op de knieën dwingen, zonder zelf gevangen (schaakmat) te komen.
Het slagveld zag er in de middeleeuwen vaak anders uit dan dat dat tegenwoordig doet, maar op het Engelse schaakbord, krijg je nog een goede glimp van hoe het er vroegen in Engeland aan toeging. In tegenstelling tot de Nederlandse benaming, hebben alle Engelse stukken nog steeds een naam, die te herleiden valt naar de Middeleeuwse oorlogsvoering.
Hoe heet de Engelse “loper”?


U kunt uw oplossing valideren met certitude.

Onze dank gaat uit naar de Provincie Drenthe en de Gemeente Tynaarlo en de Gemeente AA en Hunze voor hun toestemming van deze trail

 

Additional Hints (No hints available.)