Skip to content

<

Rondje de Haar Ridderzaal

A cache by Pc_Queen Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 06/28/2021
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Let op! Cachelocatie aangepast per 11-11-2021

Welkom bij Rondje de Haar! Een rondje van 11 caches en een bonus. Er is geen specifieke volgorde waarin je de caches moet zoeken. Vergeet niet om onderweg de bonuscodes te verzamelen!

De ridderzaal van Kasteel de Haar had de functie van huiskamer. Als je niet alleen op je kamer wilde ontbijten dan kon dat gezamenlijk in de ridderzaal. Er werd thee geserveerd met sandwiches en kleine hapjes rond 4 uur ’s middags. Ook ’s avonds werd hier gezeten maar dan met een glas alcohol onder het genot van pianospel of voor een spelletje schaken. In een torenkamer grenzen aan de ridderzaal bevindt zich een kaartkamertje voor kaartspellen.

Het is niet zo gek dat deze zaal de ridderzaal heet want het zit hier vol met verwijzingen naar ridders. We beginnen bij de kroonluchters waar in elke kroonluchter 3 ridders te paard zijn verwerkt. Ook op de schouw staan beelden van ridders. Oorspronkelijk stond er op de schouw een geverfde 15e eeuwse ridder te paard. Deze is aan het einde van de 20e eeuw bedolven geraakt onder een laag witte verf omdat barones Gabrielle (eerste vrouw van baron Thierry) dit te opzichtig vond.

 

En dan staat er ook nog een harnas in de ruimte. Volgende een legende is dit het harnas van ridder Koenraad. Ridder Koenraad was een wreed man voor iedereen die minder was dan hem. Toen hij op een avond terugkwam van de jacht, hoorde hij een klagend hulpgeroep. Deze kwam van een pelgrim dat net teruggekeerd was vanuit ’t heilige land en opzoek was naar een slaapplaats. Wrede Koenraad lachte hem uit en werd boos op de pelgrim. Hij gaf zijn paard de sporen en reed door. Op de brug steigerde het paard en ridder Koenraad viel in de gracht. Legendes werden vroeger gebruikt om je wijze lessen te leren, je kunt misschien wel raden wat hier de wijze les is…

De avonturen in het kasteel gaan verder, lees de volgende listing voor meer informatie over Kasteel de Haar.

Cache:

De cache is geinspireerd op het verhaal van ridder Koenraad en gemaakt door een 3d printer.

Slotcode: 198

Additional Hints (No hints available.)