Skip to content

Wijkpark de Weijer Traditional Cache

Hidden : 8/22/2021
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Na meer dan een jaar geocachen en 200 cache´s gelogd te hebben, dachten we om onze eerste cache te plaatsen.

Wijkpark de Weijer

Het park is een initiatief vanuit de wijk de Biest en gerealiseerd door de Werkgroep de Weijer. In het kader van burgerparticipatie is met de gemeente Weert, na het afvoeren van het tijdelijk woonzorgcentrum, een prachtig park ontstaan met vele bomen en planten.

Men vindt er ook een boomgaard, een bijenstand, een smulhaag en een Limburgse vlechthaag.  Bij 80 bomen zijn door Stichting Groen Weert informatiebordjes geplaatst.

Wij zijn te gast in dit wijkpark dus ga zorgvuldig om met dit wijkpark omdat vrijwilligers er veel tijd en moeite in hebben gestoken om dit te realiseren, laat dus geen afval achter of verniel niks van het wijkpark.

Geschiedenis

Op woensdag 18 november werden de buurtbewoners geïnformeerd over de voortgang van het wijkpark.

Op 11 december 2015 werd, na een lange voorbereiding, begonnen met het verplaatsen van de containers die het tijdelijke WOZOCO hadden gevormd.  deze containers worden gebruikt voor een tijdelijke opvang van asielzoekers in de gemeente Horst aan de Maas.

De eerste vijf nieuwe bomen werden geplant op maandag 28 december 2015.

Op 16-01-2016 was er een bespreking van werkgroep wijkpark de Weijer met vijf leden van de imkervereniging st. Ambrosius. Op verzoek van de gemeente zijn ze op zoek naar een plaats voor bijenkasten nadat bleek dat het plaatsen daarvan in de tuin van het Franciscus Hospice niet mogelijk bleek te zijn. Bij het inrichten van het park wordt rekening gehouden met drachtplanten.

Voor de omlijsting van het “Zwarte Pad” kreeg de werkgroep de mogelijkheid om wilgenstaken op te halen. De vrijwilligers gingen daarvoor op 16 april 2016 helemaal naar Nederweert.  Ze moesten de staken wel eerst van de bomen afzagen. Met veel moeite werden ondertussen door anderen de plantgaten in de harde grond gemaakt. Daarna was het gemakkelijk om de staken erin te doen en ze aan te stampen. Het recept voor de nazorg is veel water geven. Nu maar hopen dat ze aanslaan.

Enkele dagen na de knotwilgen op 21 april 2016 werden treurwilgen geplant. Het werk werd keurig uitgevoerd door de firma Takgroep. Deze firma staat de werkgroep de Weijer met raad en daad bij. De uitvoering van het werk ging dan ook zeer vakkundig en met  professioneel materiaal. De bomen zijn al tamelijk groot en zullen al snel de ingang van het park de Weijer aan de Graafschap Hornelaan een meer volwassen aanzicht geven.

In de laatste week van juli 2016 is de grond op het wijkpark bewerkt, losgewoeld en ingezaaid met een mengsel van wilde bloemen en op de plaats van het hondenravotterrein is er gras ingezaaid. De mensen van de werkgroep hebben enkele rondes gemaakt op het terrein om zoveel mogelijk het puin dat nog aan het oppervlak lag op te ruimen. Tevens worden de in het voorjaar geplante bomen bij droogte van water voorzien. In het najaar worden meer bomen geplant o.a.  fruitbomen en meer parkbomen.

Vrijdag 13 april 2018 worden de bomen en struiken die afgestorven zijn weer herplant door de leverancier.

Werkzaamheden eind 2018 begin 2019 aan het insectenhotel, het begin van de bijenoase.

Op 15 augustus 2020 werd wijkpark de Weijer feestelijk geopend.

Additional Hints (No hints available.)