Skip to content

[CNE23] #9 Dieren in het Amerongse bos | Konijn Traditional Cache

Hidden : 01/31/2023
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:Deze cache is onderdeel van CNE 2023

CNE staat voor het cultuur en natuur event. Het event heeft plaatsgevonden op 26 maart 2023in Amerongen. Meer informatie over CNE is te vinden op: www.cultuurennatuurevent.nl

Met dit event en deze caches willen we iedereen graag al het moois laten zien wat Amerongen te bieden heeft met betrekking tot cultuur en natuur. Wij wensen jullie als organisatie veel plezier met deze caches!

BvVeen, Tedonus, Pc_Queen en Flash!
 


[CNE23] #9 Dieren in het Amerongse bos | Konijn


Welkom in het Amerongse bos! Mijn naam is Herbert en ik ben vandaag je gids door de Amerongse bossen. Onderweg kom je verschillende dieren tegen. En omdat ik alle dieren persoonlijk ken zal ik je over elk dier wat vertellen. Maar eerst wil ik je wat vertellen over het ontstaan van de Amerongse bossen. Het Amerongse bos ligt in een heuvelachtig gebied. De eerste bossen zijn daar in 1770 geplant door de kasteelheren van het Amerongse kasteel. In de bossen konden de kasteelheren jagen op wild. Nu is het bos één van de oudste bossen van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het staat bekend om de enorme bomen, vele soorten planten en verschillende dieren. Het hoogste punt van dit park is de Amerongse Berg en ligt op 69 meter hoog.

Als Herbert een stukje verder is gelopen hoort hij tussen de planten wat ritselen. Daar ziet hij Harry samen met zijn vrienden van de planten te eten. Harry is een wild konijn en hoort bij de familie van haasachtige. Er zijn 50 verschillende soorten konijnen. Harry is een echt groepsdier. Hij leeft in een grote groep met allemaal andere konijnen. De groep houdt ervan om samen te slapen en elkaar te wassen. In de zandachtige bodem van de Amerongse bossen hebben ze een holen gegraven om in te leven. De voorpoten van konijnen zijn speciaal gebouwd om mee te graven. Met de achterpoten trappen ze het losse aarde naar achteren. Als er gevaar is gebruiken ze hun achterpoten om alarm te slaan door met beide poten op de grond te roffelen. Harry is een herbivoor. Dat betekent dat hij gras, planten, kruiden schors en twijgen eet. In het eten zit al veel sap waardoor Harry niet veel hoeft te drinken.

Ik hoop dat ik jullie als gids weer een hoop hebt geleerd. Vergeet niet om na je bezoekje aan Harry de bonuscode op te schrijven. Deze vindt je boven aan het logboekje.

 


Deze cache is onderdeel van een grotere serie

Voor een volledige lijst van de rest van deze caches willen we u graag doorverwijzen naar www.cultuurennatuurevent.nl/listings2023


 

Graag willen wij je vragen om goed te letten op de openstellingsborden, o.a. de volgende regels zijn van belang:
- Welkom tussen zonsopgang en zonsondergang
- Fietsen is niet toegestaan
- Honden aangelijnd

Onze dank gaat uit naar Staatsbosbeheer, in de persoon van boswachter Jelle Bais, voor het verlenen van toestemming voor deze cache!

Additional Hints (No hints available.)