Skip to content

El Palau de la Música Catalana Virtual Cache

Hidden : 2/6/2024
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   virtual (virtual)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Català

El Palau de la Música Catalana és un auditori de música a la ciutat de Barcelona, declarat Patrimoni Comú de la Humanitat per la UNESCO l’any 1997.

L'edifici va ser promogut per l'Orfeó Català, fundat el 1891 per Lluís Millet i Amadeu Vives.

L'auditori seria destinat a concerts de música coral, orquestral i instrumental, així com a interpretacions corals i de cantants. Actualment, continua complint totes aquestes funcions, tant a l'àmbit de la música clàssica com el de la música moderna. L'acústica de l'auditori és destacable, especialment per a la música coral i de cambra.

Va ser inaugurat el  9 de febrer de 1908.  L’obra va ser guardonada en el concurs anual d'edificis artístics, promogut per l'Ajuntament de Barcelona, com a millor edifici de l'any,

El seu arquitecte va ser Lluís Domènech i Montaner. A l'exterior es barregen elements escultòrics, que fan al·lusió al món de la música, amb elements arquitectònics modernistes d'inspiració barroca.

A l'interior, l'arquitecte va combinar magistralment els diversos materials de construcció amb ceràmica i vidre. La sala i l'escenari formen un conjunt harmònic, en el qual un s'integra en l'altre. L'escenari està dominat a la seva part superior pels tubs de l'orgue, que es converteixen al seu torn en un element decoratiu. L'embocadura de l'escenari està emmarcada per il·lustracions escultòriques espectaculars, ambdues al·legories de la música culta i de la música popular.

S’han fet diferents obres d’ampliació i remodelació al llarg dels anys, i actualment te un aforament d’unes 2000 persones.

Al seu davant hi ha:

“Carmela”  que és una escultura de Jaume Plensa, de l’any 2015.

Mostra el cap d'una adolescent i posa l'accent sobre el moment de trànsit que s'experimenta en deixar d'ésser una nena i passar a ser una dona adulta.

Jaume Plensa és conegut majoritàriament per les seves grans escultures formades per lletres, números i caps.

Es reconegut arreu del mon i te  innumerables premis.

Les seves obres estan exposades a ciutats com Barcelona, Seattle, Saragossa, Chicago, Göteborg i Estocolm a Suècia, així com les portes de la façana del Gran Teatre del Liceu a Barcelona.

Per registrar aquest virtual només cal que facis una foto on surti la Carmela i al fons El Palau. Pot ser de tu mateix o del teu GPS, mòbil, etc i un paper o similar on es vegi el nom del teu equip.

Els logs que no compleixin aquests requisits seran esborrats.

___________________________________________________________________________________________________________________

Castellano

El Palau de la Música Catalana es un auditorio de música en la ciudad de Barcelona, declarado Patrimonio Común de la Humanidad por la UNESCO en 1997.

El edificio fue promovido por el Orfeó Català, fundado en 1891 por Lluís Millet y Amadeu Vives.

El auditorio estaba destinado a conciertos de música coral, orquestal e instrumental, así como a interpretaciones corales y cantantes. Actualmente, sigue cumpliendo todas estas funciones, tanto en el ámbito de la música clásica como el de la música moderna. La acústica del auditorio es destacable, especialmente para la música coral y de cámara.

Fue inaugurado el 9 de febrero de 1908. La obra fue galardonada en el concurso anual de edificios artísticos, promovido por el Ayuntamiento de Barcelona, como mejor edificio del año,

Su arquitecto fue Lluís Domènech i Montaner. En el exterior se mezclan elementos escultóricos, que aluden al mundo de la música, con elementos arquitectónicos modernistas de inspiración barroca. En su interior, el arquitecto combinó magistralmente los diversos materiales de construcción con cerámica y vidrio. La sala y el escenario forman un conjunto armónico, en el que uno se integra en el otro. El escenario está dominado en su parte superior por los tubos del órgano, que se convierten a su vez en un elemento decorativo. La embocadura del escenario está enmarcada por espectaculares ilustraciones escultóricas, ambas alegorías de la música culta y de la música popular.

Se han realizado diferentes obras de ampliación y remodelación a lo largo de los años, y actualmente tiene un aforo de unas 2000 personas.

Enfrente encontramos a:

“Carmela” que es una escultura de Jaume Plensa, del 2015.

Muestra la cabeza de una adolescente y hace hincapié sobre el momento de tránsito que se experimenta al dejar de ser una niña y pasar a ser una mujer adulta.

Jaume Plensa es conocido mayoritariamente por sus grandes esculturas formadas por letras, números y cabezas.

Es reconocido en todo el mundo y tiene innumerables premios.

Sus obras están expuestas en ciudades como Barcelona, Seattle, Zaragoza, Chicago, Göteborg y Estocolmo en Suecia, así como las puertas de la fachada del Gran Teatro del Liceo en Barcelona.

Para registrar este virtual sólo tienes que hacer una foto donde salga Carmela y al fondo El Palau. Puede ser de ti mismo o de tu GPS, móvil, etc y un papel o similar en el que se vea el nombre de tu equipo.

Los logs que no cumplan estos requisitos serán borrados.

English

The Palau de la Música Catalana is a music auditorium in the city of Barcelona, declared World Heritage Site by UNESCO in 1997.

The building was promoted by the Catalan Orpheon, founded in 1891 by Lluís Millet and Amadeu Vives.

The auditorium would be used for choral, orchestral and instrumental music concerts, as well as choral and singer performances. Currently, it continues to fulfill all these functions, both in the field of classical music and that of modern music. The acoustics of the auditorium are remarkable, especially for choral and chamber music.

It was inaugurated on February 9, 1908. The work was awarded in the annual competition for artistic buildings, promoted by Barcelona City Council, as the best building of the year,

Its architect was Lluís Domènech i Montaner. On the outside, sculptural elements, which allude to the world of music, are mixed with modernist architectural elements of baroque inspiration. Inside, the architect masterfully combined the various building materials with ceramics and glass. The room and the stage form a harmonious whole, in which one integrates into the other. The stage is dominated in its upper part by the pipes of the organ, which in turn become a decorative element. The mouthpiece of the stage is framed by spectacular sculptural illustrations, both allegories of cultured music and popular music.

Various expansion and remodeling works have been carried out over the years, and it currently has a capacity of around 2,000 people.

In front of you are:

“Carmela”, which is a sculpture by Jaume Plensa, from 2015.

It shows the head of a teenage girl and emphasizes the moment of transition she experiences when she stops being a girl and becomes an adult woman.

Jaume Plensa is mostly known for his large sculptures made up of letters, numbers and heads.

It is recognized all over the world and has received countless awards.

His works are exhibited in cities such as Barcelona, Seattle, Zaragoza, Chicago, Gothenburg and Stockholm in Sweden, as well as the doors of the facade of the Gran Teatre del Liceu in Barcelona.

To register this virtual you just need to take a photo where Carmela appears and El Palau in the background. It can be from yourself or from your GPS, cell phone, etc. and a piece of paper or similar that shows the name of your team.

Logs that do not meet these requirements will be deleted.

 

 

 

Virtual Rewards 4.0 - 2024-2025

This Virtual Cache is part of a limited release of Virtuals created between January 17, 2024 and January 17, 2025. Only 4,000 cache owners were given the opportunity to hide a Virtual Cache. Learn more about Virtual Rewards 4.0 on the Geocaching Blog.

Additional Hints (No hints available.)