Skip to content

El valor de la diversidad 08 Traditional Geocache

Hidden : 1/27/2024
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Aquí teniu una clariana de bosc ideal per a descansar i fer un mos... I buscar! No tot és el que sembla...

Aquí tenéis un claro de bosque ideal para descansar y tomar un bocado... Y buscar! No todo es lo que parece...


ATENCIÓ!!!  IMPORTANT PER A TOTA LA SERIE: Es necessita imprescindiblement per a poder trobar els cachés: unes PINCES (dels pèls), un TAP DE SURO, DOS LITRES D'AIGUA i uns GUANTS de plàstic, vinil o similar.

ATENCIÓ!!!  IMPORTANT mala cobertura de mòbil amb alguna operadora. DESCARREGUEU i GRAVEU la ruta per a accedir sense conexió.

 

ATENCIÓN!!!  IMPORTANTE PARA TODA LA SERIE: Se necesita imprescindiblemente para poder encontrar los cachés: Unas PINZAS (para los pelos), un TAPÓN DE CORCHO, DOS LITROS DE AGUA y unos GUANTES de plástico, vinilo o similar.

ATENCIÓN!!!  IMPORTANTE mala cobertura de móvil con alguna operadora. DESCARGAD y GRAVAD la ruta para acceder sin conexión.

 

ATTENTION!!! IMPORTANT POUR TOUTE LA SÉRIE : Pour pouvoir retrouver les caches, il est indispensable : Une PINCE À ÉPILER (pour les cheveux), un BOUCHON EN LIÈGE, DEUX LITRES D'EAU et des GANTS en plastique, vinyle ou similaire.

ATTENTION!!! IMPORTANT mauvaise couverture mobile chez n'importe quel opérateur. TÉLÉCHARGEZ et ENREGISTREZ l'itinéraire pour un accès hors ligne.


Ruta pels boscos d’Alzina Surera d’Agullana “EL VALOR DE LA DIVERSITAT”

Per què escollim aquest nom per a aquesta sèrie?

Aquesta sèrie és el fruit d'una tasca realitzada amb les nostres mans i els nostres cors, on cada lletra té un valor incalculable pel temps que li hem dedicat i cada detall ha estat minuciosament valorat.

La diversitat fa referència a la identificació de la persona per la qual cadascú és com és i no com ens agradaria que fos. La seva identitat. Única i irrepetible. Aquest reconeixement és el que configura la dignitat humana.

La UNESCO va determinar el 21 de Maig com el Dia Internacional de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament.

La diversitat cultural és una força motriu del desenvolupament com a mitjà de tenir una vida intel·lectual, afectiva, moral i espiritual més enriquidora. Aquest és el valor de la diversitat!

En aquest sentit, hem treballat molt, molts dies i de sol a sol, per a aconseguir una sèrie de cachés seguint aquests valors, on cadascun d'ells sigui diferent a l'altre que no es repetiran entre ells però que tots junts, puguin pertànyer al que esperem que sigui una gran sèrie que us faci gaudir. Estem segurs que sabreu valorar aquesta característica principal d'aquesta sèrie.

També hem intentat que hi hagi diversitat en el nivell dificultat dels diferents cachés per a que tots els buscadors pugueu trobar reptes i gaudir de la recerca.

És uns recorregut d'uns 10 km per a gaudir dels plaers que ens regala la Natura, de la història de la zona i de l'entorn forestal on cada caché és la parada que ens recompensa amb el descans i l'observació. Porteu el dinar, porteu aigua, gaudiu de la zona, podeu estar de sol a sol...

Buscar un caché és descobrir i experimentar moltes coses... una font inesgotable de coneixement... un espai per a gaudir... Per a ser feliç, més enllà de les dificultats. I cal sempre un esforç... Però com més costen algunes coses, més es valoren quan s'aconsegueixen!.

Nosaltres els creadors de la sèrie, també hem hagut de superar dificultats i hem decidit no abandornar i treballar de valent fins aconseguir l'arpobació de la ruta... I ara, sereu vosaltres quie jutjareu si haurà valgut la pena!

Feu que aconsegueixin el seu cor... donant-li a favorits!

Gràcies!

 

L'alzina surera (Quercus suber L.),[1] també anomenada surera o suro,[2] és un arbre perennifoli de la família de les fagàcies d'aspecte molt semblant a l'alzina i de mida mitjana. És originari de la Mediterrània occidental.

La seva característica més identificativa és l'escorça, grisenca, gruixuda i rugosa, de la qual s'extreu el suro. A causa d'aquesta escorça, la surera s'ha explotat forestalment i s'ha afavorit la seva expansió a les terres on pot créixer. És una de les espècies més valuosa i característica de la conca mediterrània. Es diferencia dels altres Quercus mediterranis per posseir una gruixuda escorça suberosa (suro, suberina) en tronc i branques i, per la seva facilitat per a regenerar una nova escorça o capa de suro, a través del fel·logen, immediatament després d'haver-li extret l'anterior escorça per l'operació del destapi. https://ca.wikipedia.org/wiki/Alzina_surera

 

Agullana fou un important centre de la indústria del suro, sembla que fou la primera població on, pels volts del 1750, es començà a treballar el suro, i a principi del s. XX hi havia fins a 40 fàbriques dedicades a aquest sector.

L’ermita romànica de Santa Eugènia d’Agullana és una església situada enmig d’una zona surera de gran bellesa. La població local li té una gran devoció. Des de la construcció ha sofert nombroses reconstruccions i reformes, la darrera de les quals data dels anys setanta, quan es va convertir la casa de l’ermita en casa de colònies. Segons la tradició, les exèquies de Santa Eugènia van quedar amagades en uns esbarzers on avui hi ha l’ermita, i es van perdre definitivament durant la Guerra Civil espanyola.

https://empordaturisme.com/municipi/agullana/


Ruta por los bosques de Alcornoques de Agullana “ EL VALOR DE LA DIVERSIDAD “

¿Por qué escogemos este nombre para esta serie?

Esta serie es el fruto de un trabajo realizado con nuestras manos y nuestros corazones, donde cada letra tiene un valor incalculable por el tiempo que le hemos dedicado y cada detalle ha sido minuciosamente valorado.

La diversidad hace referencia a la identificación de la persona por la que cada cual es como es y no como nos gustaría que fuera. Su identidad. Única e irrepetible. Este reconocimiento es lo que configura la dignidad humana.

La UNESCO determinó el 21 de mayo como el Día Internacional de la Diversidad Cultural para el Diálogo y el Desarrollo.

La diversidad cultural es una fuerza motriz del desarrollo como medio para tener una vida intelectual, afectiva, moral y espiritual más enriquecedora. ¡Este es el valor de la diversidad!

En este sentido hemos trabajado mucho, muchos días y de sol a sol, para conseguir una serie de cachés que sigan estos valores, donde cada uno de ellos es diferente al otro y que no se repetirán entre ellos pero que todos juntos, puedan pertenecer a lo que esperamos que sera una gran serie que os haga disfrutar. Estamos seguros que sabréis valorar esta característica principal de esta serie.

También hemos intentado que haya diversidad en el nivel de dificultad de los diferentes cachés a fin de que todos los buscadores podáis encontrar retos y disfrutar de la búsqueda

Es un recorrido de unos 10 Km para disfrutar de los placeres que nos regala la Naturaleza, de la historia y del entorno forestal donde cada caché es la parada que nos recompensa con el descanso y la observacón. Llevad la comida, llevad agua, disfrutad de la zona, podéis estar de sol a sol...

Buscar un caché es descubrir y experimentar muchas cosas... una fuente inagotable de conocimiento... un espacio para disfrutar. Para ser feliz, más allá de las dificultades. Y es necesario siempre un esfuerzo... Pero cuanto más cuestan algunas cosas, más se valoran cuando se consiguen!.

Nosotros los creadores de la serie, también hemos tenido que superar dificultades y hemos decidido no abandonar y trabajar duro hasta conseguir la aprovación de la ruta... Y ahora, seréis vosotros quien juzgaréis si ha valido la pena!

Haced que consigan tener su corazoncito... ¡dándole a favoritos!

GRACIAS.

 

El alcornoque (Quercus suber) es un árbol de porte medio, de hoja perenne, originario de Europa y del norte de África. Muy extendido antrópicamente por la explotación de su corteza de la que se obtiene el corcho. El Quercus suber se conoce también en algunas comarcas, especialmente los ejemplares jóvenes, como chaparro o roble sobrero.

Tiene una corteza gruesa y rugosa. Con el tiempo la corteza llega a tener un grosor considerable, y se puede recolectar de 9 (Cádiz) a 14 (sierra de Espadán) años, según la calidad de estación en que se encuentre corcho, sobre todo por la cuantía y distribución anual de precipitaciones.[cita requerida] La calidad del corcho es proporcional al número de años que tarda en producirse. El grosor óptimo de recolección lo marca el diámetro de los tapones, puesto que es el producto obtenido del corcho con mayor valor añadido.

El alcornoque (Quercus suber) es un árbol de porte medio, de hoja perenne, originario de Europa y del norte de África. Muy extendido antrópicamente por la explotación de su corteza de la que se obtiene el corcho. El Quercus suber se conoce también en algunas comarcas, especialmente los ejemplares jóvenes, como chaparro o roble sobrero.

Tiene una corteza gruesa y rugosa. Con el tiempo la corteza llega a tener un grosor considerable, y se puede recolectar de 9 (Cádiz) a 14 (sierra de Espadán) años, según la calidad de estación en que se encuentre corcho, sobre todo por la cuantía y distribución anual de precipitaciones.[cita requerida] La calidad del corcho es proporcional al número de años que tarda en producirse. El grosor óptimo de recolección lo marca el diámetro de los tapones, puesto que es el producto obtenido del corcho con mayor valor añadido. https://es.wikipedia.org/wiki/Quercus_suber

 

Agullana fue un importante centro de la industria del corcho, parece que fue la primera población donde, alrededor de 1750, se empezó a trabajar el corcho, y a principios del s. XX había hasta 40 fábricas dedicadas a este sector.

La ermita románica de Santa Eugènia de Agullana es una iglesia situada en medio de una zona de alcornoques de gran belleza. La población local le tiene una gran devoción. Desde la construcción ha sufrido numerosas reconstrucciones y reformas, la última de las cuales data de los años setenta, cuando se convirtió la casa de la ermita en casa de colonias. Según la tradición, las exequias de Santa Eugènia quedaron escondidas en unas zarzas donde hoy se encuentra la ermita, y se perdieron definitivamente durante la Guerra Civil española. https://empordaturisme.com/es/municipio/agullana/

 

Additional Hints (Decrypt)

Invt q'npnzcnqn! Zr ibl qr npnzcnqn!

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)