Skip to content

Cito Delfgauw Cache In Trash Out Event

This cache has been archived.

Brain and Pinky: archief

More
Hidden : Tuesday, 02 April 2024
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size:   other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

02 April 2024, 19:00 - 20:00

Het is alweer lang geleden dat er een cito was in Delfgauw dus moet het hoognodig weer eens opgeruimd moet worden. Wie komt er helpen om hier een beetje op te ruimen ? 

Zwerfafval is een verzamelwoord voor een heleboel soorten afval op straat. In Nederland bestaat zwerfafval vooral uit sigarettenpeuken, kauwgom en verpakkingsafval zoals snoepwikkels, flesjes, blikjes en patatbakjes. 

Een kenmerk van zwerfafval is dat het niet, of pas over zeer lange tijd, afbreekbaar is. De tijd die het kost of een stuk zwerfafval af te breken, noemen we de afbraaktijd. En die verschilt per soort afval. Sommige afbraaktijden klinken logisch – zoals de flinke periode die het kost om een blikje af te breken – maar sommige afbraaktijden kunnen ook verrassend zijn. Wist je bijvoorbeeld dat een klokhuis er 2 weken over doet om af te breken? En een bananenschil een heel jaar? Ook dat is afval dat in de afvalbak thuishoort.  

Wij nemen vuilniszakken mee en zorgen dat het afval word afgevoerd. Neem zelf een grijpertje en/of handschoenen mee om het zwerfafval op te rapen.

Additional Hints (No hints available.)