Skip to content

Genneper Parken Multi-cache

This cache has been archived.

Penelope: Je cache is door mij gearchiveerd omdat hij te lang inactief staat.

More
Hidden : 5/31/2004
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


De Genneper Parken cache is qua afstand en bezienswaardigheden (ook) zeer geschikt voor kinderen. Bovendien nu met vind-garantie!

Het voormalige Eindhovense gebied Gennep kent een rijke en bewogen geschiedenis. De eerste keer dat Gennep in een schriftelijke bron werd genoemd, was in het jaar 1249. In de eeuwen daarna is er veel gebeurd in het gebied.

Vanaf eind 19e eeuw leek de groei van Eindhoven als stedelijk gebied niet te stoppen. Aan de rand van het centrum bleef echter een stuk Brabants platteland bewaard: Gennep. Het gebied ligt ingeklemd tussen de rivieren de Tongelreep en de Dommel en heeft een uitzonderlijke natuurlijke schoonheid.

Lang geleden werd de schoonheid van Gennep al onderkend. Begin jaren ’80 van de vorige eeuw was er een bestemmingsplan waarin de bescherming van het landschap en de versterking van de recreatieve functies van het gebied centraal stonden. Gennep werd naar aanleiding hiervan opgedeeld in vier verschillende zones. Het landschappelijke karakter en het praktische gebruik werden op elkaar afgestemd. In de twee zuidelijke zones kwamen alle sportaccommodaties te liggen, zodat deze geen directe bedreiging zijn voor Gennep-Noord.

In 2001 is Gennep omgedoopt tot "Genneper Parken". Nu heeft het gebied jaarlijks zo'n drie miljoen bezoekers. De formule van Genneper Parken is uniek in Nederland. Waar vind je elders cultuur, sport, recreatie, educatie en natuur bij elkaar op zo'n een kleine afstand van het stadscentrum?

Bron: "Gennep voor altijd; de geschiedenis van een boeren-buurtschap aan de rand van Eindhoven" van de heren Van Schooten, Spapens en Spoorenberg.

Parkeer de auto (gratis) op de parkeerplaats van Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep en het IJssportcentrum Eindhoven via de ingang op coördinaten N051°25,026-E005°28,572.

Zoek nu een zestal aanwijzingen die de exacte coördinaten van de cache vrijgeven:

WP1 - Antwoord A= ___

Steek voorzichtig de weg over en wandel naar WP1 op coördinaten N051°25,120-E005°28,738. Op deze paal zijn twee routemarkeringen geschilderd. Hoeveel kleuren zijn totaal gebruikt? Het antwoord is A.

 

WP2 - Antwoord B= ___

Wandel vervolgens via coördinaten N051°25,315-E005°28,804 naar WP2 op coördinaten N051°25,317-E005°28,523. Je hoeft het water niet over te steken. Hoeveel maal staat de letter "D/d" in het naambord van deze vereniging? Het antwoord is B.

Vanaf hier kun je richting het noorden op een boogscheut (!) afstand het Eindhoven Museum bereiken. Het Erfgoedpark verbeeldt op ware grootte het leven in Eindhovense hoeven en huizen in de prehistorie en middeleeuwen. Wie wat meer tijd heeft kan hier makkelijk een paar uurtjes doorbrengen. Kijk voor de openingstijden en tarieven op www.eindhovenmuseum.nl.

 

WP3 - Antwoord C= ___

Wandel naar WP3 op coördinaten N051°25,280-E005°28,380. Noteer het honderdtal van het "DIN KL D" nummer op de amfibieëntunnel. Het antwoord is C.

 

WP4 - Antwoord D= ___

Vervolg de weg richting WP4 op coördinaten N051°25,381-E005°28,211. Trek het laagste cijfer van het hoogste cijfer tussen L en S af. Het antwoord is D.

Je bent aangekomen bij de Gennepermolen. De oudste vermelding van de Gennepermolen is van 21 april 1249. In 1583 werd de molen geheel verwoest tijdens de tachtigjarige oorlog, maar in 1587 is de molen gelukkig weer helemaal herbouwd. In 1884 is de molen zelfs door Vincent van Gogh vastgelegd in enkele schilderijen. De molen is in 1963 volledig gerestaureerd. Na een brand in 1998 is ook het dak vervangen waardoor de overkapping van het rad verwijderd is. Tegenwoordig zit er een dierenspeciaalzaak in het gebouw van de molen. Ook worden er diverse voedingsmiddelen verkocht. Zo is er een ruime keuze aan verschillende soorten "Meel van de Molenaar".

Schuin tegenover de Gennepermolen ligt het Heempark Frater Simon Deltour. Een Heempark is een aangelegd terrein, waarin uitsluitend inheemse (vandaar ook de benaming "heem"park) planten groeien. In dit heempark zijn dat planten uit de Kempen en de Meierij, een deel van Oost-Brabant. Op ongeveer 3 hectare zijn verschillende landschapstypen aangelegd. Sommige van die landschapstypen worden zeldzaam in Brabant, zodat de planten en dieren die er groeien er vaak hun laatste toevluchtsoord vinden. Zo vind je midden in Eindhoven een stukje Brabant, waar je in alle rust kunt wandelen en kunt genieten van een prachtige natuur.

In een klein deel van het Heempark is een wilde plantentuin aangelegd, waar je veel van de planten (meer dan 450 soorten) die in de regio groeien, kunt zien. Verschillende groepen planten (families, geneeskrachtige planten, waard- en nectarplanten) staan bij elkaar in vakken, zodat je gemakkelijk je kennis van wilde planten op peil kunt houden of kunt vergroten.

 

WP5 - Antwoord E= ___

Wandel als je uitgekeken bent naar WP5 op coördinaten N051°25,246-E005°28,409. Op de grondwatermeter staat een jaartal. Trek het eerste cijfer van het laatste cijfer af. Dat is E.

Vergeet niet een kijkje te nemen in de hier achter gelegen ecologische boerderij De Genneper Hoeve. In een oude langgevelboerderij uit de 18de eeuw is een gemengd bedrijf gevestigd, dat ongeveer 25 hectare akkers en graslanden in gebruik heeft. Het bedrijf bestaat uit ongeveer 32 melkkoeien, jongvee, varkens en kippen, terwijl op de akkers granen, aardappels en andere producten worden verbouwd. Alle melk wordt op de boerderij verwerkt tot biologische boerenkaas. In de winkel zijn de producten zoals kaas, vlees, eieren en aardappelen te koop, aangevuld met enkele streekproducten. En dit alles is ecologisch verantwoord geproduceerd. De boerderij is toegankelijk voor bezoekers en tref je het dat tijdens je bezoek kaas wordt gemaakt, dan kun je achter glas het hele proces van melk tot kaas volgen. 

 

WP6 - Antwoord F= ___

Neem het pad tegenover WP5 en vervolg de route naar het laatste punt, WP6 op coördinaten N051°25,154-E005°28,267. Tel de cijfers tussen B en G op. Dat is F.



De cache ligt op een rustige locatie: N051°24,UVW-E005°28,XYZ en is via de ingang van de parkeerplaats bereikbaar. Wandel daarom vanaf WP6 via N051°25,110-E005°28,524 terug. Kijk weer goed uit met oversteken!

U=B+F

V=E

W=D

X=A

Y=D-C

Z=F

Vind-garantie:

Cache niet te vinden? Stuur een mail met de gevonden waarden (A=.., B=.. etc.) naar bruijntjes [apenkrul] gmail.com met als onderwerp gphelp. Ander onderwerp=geen antwoord. Je ontvangt dan automatisch en per omgaande de juiste uitwerking en extra aanwijzingen. Als ik geen plausibele waarden voor A, B etc. in de mail ontvang wordt het log onherroepelijk verwijderd!

Let op! Verberg de cache weer goed. Bij het zoeken kan een (prik)stok handig zijn...

De Bruijntjes wensen je veel plezier!

Additional Hints (Decrypt)

Qr pnpur yvtg nna qr ibrg ina rra obbz, baqre rra ubhgra qrxfry. Bc qr obbz anovw qr pnpur mvg rra tryr tbys grr bc pn. 1,5 zrgre ubbtgr ra rra ebaq zrgnyra cynngwr arg obira qr tebaq. Rra cevxfgbx vf abbqmnxryvwx.

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)