Skip to Content

This cache has been locked, but it is available for viewing.
<

SpijksePoort

A cache by GeoGorkum Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 6/29/2004
Difficulty:
1 out of 5
Terrain:
1 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Test deze cache eerst thuis met het apparaat, zoals telefoon, pc, mac e.d. voordat je op pad gaat.

In de serie Fortes Creantur Fortibus van de Gorcumse Courant werd Willem de Vries Robbé met overweldigende meerderheid van stemmen uitgeroepen tot Grootste Gorcummer Aller Tijden.

In 1925 ontwikkelde het staalconstructiebedrijf aan de Spijksedijk zich tot het grootste bedrijf van Gorinchem. Bijna ieder Gorcums kind kon in die tijd zeggen dat zijn of haar vader bij De Vries Robbé werkte.

De staalfabrikant nam zelfs het initiatief om een woningbouwvereniging op te richten. Hierdoor verrees een compleet nieuwe woonwijk, de Lingewijk. Deze naam wordt door de echte Gorcummers weinig gebruikt. Zij noemen de wijk meestal 'Zandvoort'.

Na een periode van economische recessie ging De Vries Robbé in 1976 failliet. Het was een schok voor het personeel, dat trots was op de vele unieke staalconstructieprojecten die waren gerealiseerd in binnen én buitenland. Het was ook een grote tegenslag voor Gorinchem; de werkeloosheid steeg tot 20% en het zou nog 10 jaar duren voordat deze weer op een normaal niveau terug was.

In 1982 zou de oude fabriekshal worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De uit Hardinxveld-Giessendam afkomstige firma Klop Verhuur verhinderde dit door een dag voor de sloop het terrein aan de Spijksedijk te kopen. De oude fabriek werd hersteld en een werkplaats werd er ingericht. In de hallen van de oude fabriek werd steiger- en bouwmateriaal opgeslagen. Mede door de bouw van de Lingebrug werd eind jaren 90 een nieuw bestemmingsplan voor het terrein beschreven en met de ontwikkeling van de woonboulevard "Spijksepoort" begonnen, de eerste winkels konden worden geopend in april 2005.

Inmiddels is er een fraaie meubelboulevard verrezen.

Bron: Martin Klop en Gorcumse Courant

--------- Cache-opdracht ---------

Laat je fotograferen op deze historische plek in Gorinchem!!

De foto hiernaast geeft vanuit de lucht aan waar je een foto kunt laten maken. Klik op de foto voor een uitvergroting en zoek de rode stip :-)

Om deze cache te kunnen loggen dien je iemand paraat te hebben achter een computer die gebruik maakt van de beweegbare webcam.

Klik op Live Video. Door op Start Control te drukken, krijg je 2 minuten controle over de camera. Als het druk is, kan het gebeuren dat je moet wachten tot anderen 'uitgespeeld' zijn.

Klik eerst op - select camera presets - en kies Praxis.
Het beeld dat nu verschijnt is de ingang van de Praxis. Schuif het beeld iets naar rechts tussen de ingang en het eerste wisselende reclamedoek.

Ga naast de vlaggemast staan "onder" het wisselende reclamedoek van Praxis, zoals links op de foto te zien is en maak een foto.
Rechts zie je een verder uitgezoomde foto voor het eventueel selecteren van de locatie.

Het thuisfront kan zelf ook inzoomen naar eenzelfde locatie door middel van de scrollbars.

Steek een paraplu in de lucht, of het nu regent of niet ;-).
Bel het thuisfront en..............
als dan alles klopt kan men thuis op de button met het cameraatje klikken.
Er verschijnt dan een nieuw scherm met een 'capture' van het gefotografeerde beeld.
Dit zul je op moeten slaan en zodat je het toe kunt voegen aan je log.

Let op!!
Na 2 minuten verlies je de controle over de camera en moet je dus opnieuw beginnen! Bovendien is het verstandig om te controleren of de camera online is. Check dat dus voordat je een bezoek brengt!

Tip !!
Volg na afloop de borden Centrum en laat je verrassen door de veelzijdigheid van het waterrijke Gorinchem!

Of doe een andere cache, bijvoorbeeld Fortes Creantur Fortibus, Hugo de Groot of GECC: Gorkums Eerste Carpool Cache

Vesting3hoek

Drie vestigingen, één geschiedenis
Op één dag drie provincies bezoeken, ruim 600 jaar geschiedenis beleven en twee rivieren bevaren; het kan allemaal in de Vesting3hoek! Op de grens van Gelderland, Zuid-Holland en Brabant liggen de historische vestingen Slot Loevestein, Gorinchem en Woudrichem in een oer-Hollands rivierengebied. Samen vormen zij de Vesting3hoek met hun eeuwenoude onderlinge geschiedenis, ligging aan de rivier en hun verbinding door een voet-/ fietsveer. Stroom mee door de Hollandse geschiedenis en (her)ontdek tegelijkertijd het typische rivierenlandschap.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

768 Logged Visits

Didn't find it 3     Write note 28     Archive 1     Webcam Photo Taken 709     Temporarily Disable Listing 9     Enable Listing 10     Needs Maintenance 1     Owner Maintenance 3     Post Reviewer Note 4     

View Logbook | View the Image Gallery of 840 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.