Skip to Content

This cache has been archived.

Tutkija: Se on ohi nyt. Seuraavalla kerralla mukaan vaan!

More
<

Tutkijan Mysteerit - Osa I

A cache by Tutkija Send Message to Owner Message this owner
Hidden : Sunday, June 19, 2005
Difficulty:
4 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size: other (other)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Kaksituntista tapahtumaa siunasi kaunis sää. Murhaajat selvitettin ja syylliset on toimitettu telkien taakse. Tarja Halosta ei enää suunnitella murhattavaksi, ainakaan Kenraali Löfgrenin ja Kapteeni Tossavaisen toimesta...

Koko tarina

Malmilla tapahtui murha, jota ei ollut saatu selvitetyksi ennen geokätköilijöiden puuttumista asiaan. Nuori mies löydettiin kuolleena metsäiseltä alueelta. Ainoa johtolanka murhan selvittämiseen oli kuoleen miehen päiväkirja, josta löytyi koordinaatit kahvila Malmin muistoon. Koska kuolleella miehellä oli kuollessaan mukana geokätkö tuloste, otti eräs tapauksen Tutkijoista epävirallisesti yhteyttä geokätkijöihin, jotka saivatkin paljon aikaan lyhyessä ajassa.

Geokätkijöiden vinkkien perusteella Tutkija löysi kahvilasta koodatun viestin, jonka hän myöskin jätti geokätkijöiden purtavaksi. Kului aikaa ennen kuin kätkijät ratkaisivat visaisen koodin. Koodi purettuna kuului:

PASILAN ASEMA RAIDE YHDEKSÄN YLEMMÄN HÄTÄJARRUN PÄÄLLÄ

Täältä kätköilijät löysivät CD-levyn, jossa tyttö kävelee Läntisen Pukkisaaren mäkeä ylös ja videolla vilahtaa aika ja paikka.

Kuolleen miehen päiväkirjassa mainittiin, että mies oli juuri tavannut ihanan tytön, mutta tämä katosi maisemista. Onko tämä video tytön viesti miehelle? Koodattu vaikeasti, jotta ainoastaan mies saisi tapaamispaikan selville?

Tapaamispaikan selvittivät kuitenkin geokätkijöiden lisäksi salaperäinen murhamies, sillä kätkijöiden tullessa paikalle, he kuulivat laukauksen Läntisen Pukkisaaren toisesta kärjestä, mutta tullessaan paikalle he löysivät ainoastaan verilammikon ja poistuvat miehen jalanjäljet. Osa kätköilijöistä lähti seuraamaan jalanjälkiä ja osa verisiä läikkiä...

Jalanjäljet johtivat parkkipaikalle, josta kätköilijät bongasivat pakenevan auton rekisterinumeron ja kiirehtivät takaisin seuraamaan verijälkiä. Verijäljet katosivat Seurasaaren länsirannan metsikköön, mutta nyt kätkijät löysivät puolustusvoimien käyntikortin, jossa oli Niina nimisen naisen yhteystiedot ja kääntöpuolella kiireisesti kirjoitetut koordinaatit.

Seurattuaan koordinaatteja umpimetsään, he päättivät kokeilla kortin puhelinnumeroa ja löysivät äänen perusteella kantoon kätketyn kännykän. Ilmeisesti käyntikortin naista jahdattiin jonkun salaperäisen kannettavan vuoksi ja Suomen puolustusvoimat olivat jollain tavalla sekaantuneet juttuun. Eräästä viestistä kätköilijät osasivat kuitenkin hakeutua saaren ainoaan puhelinkoppiin ja löysivät sieltä Niinan viimeisillä voimilla kirjoittaneen kirjeen.

Niina löytyi kuolleena Seurasaaren grillin läheltä ja salaperäinen kannettava oli yhä hänen mukanaan. Rankan aivotyön seurauksena kätkijät mursivat kannettavan salasanan ja saivat selville että kaikki murhat olivat tehty Tarja Halosen salamurhasuunnitelmien salaamiseksi!

Kätkijät toimittivat kannettavan raskauttavine tietoineen Tutkijalle ja syylliset toimitettiin telkien taakse!

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

45 Logged Visits

Write note 20     Archive 1     Will Attend 9     Attended 15     

View Logbook | View the Image Gallery of 14 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.