Skip to content

This cache has been archived.

GeoGuy: Je cache is door mij gearchiveerd in verband met het te lang op disabled staan.

Mocht de cache, of onderhoud van de cache, aan je aandacht ontsnapt zijn, en je de cache alsnog weer nieuw leven wilt inblazen, dan graag even een berichtje via email.
Als de cache binnen 3 maanden hersteld of herplaatst is, wil ik de cache wel terughalen uit het archief, mits deze aan de dan geldende voorwaarden voldoet.

Met vriendelijke groet,
GeoGuy
Geocaching.com Community Volunteer Reviewer

More
<

Stevig Stappen! Deel 3

A cache by Ruud4d Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 04/28/2006
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
4 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Related Web Page

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Dit is deel drie van drie en is zo'n 17,5 km lang. Het coördinaat bovenaan de pagina is het eerste waypoint. Voor de parkeerplaats zie de coördinaten onderaan de pagina. De drie delen van deze tocht vormen samen een tocht van zo'n 37 km door de heuvelige bossen, weilanden en heide tussen Beek en Mook. In deel 1 en 2 heb je waarden en de berekeningen voor de coördinaten van de cache gevonden. Vergeet die niet!
Cache is niet te lopen op de 3de dag van de 4-daagse


Deutsche Uebersetzung mit Dank an McLoet und awema

Vergeet dit niet: Projecteer vanaf het gevonden punt voor de cache 119,4 meter en 344 graden voor de cachelocatie!Het gebied

De heuvels waar je doorheen gaat wandelen zijn ontstaan tijdens de Saale-ijstijd (200.000 jaar v.C.). Een gletsjer heeft toen vanuit Scandinavïe het ijs opgestuwd waardoor de stuwwallen ontstonden.
Deze stuwwallen waren ook de grens van het Romeinse Rijk. De Romeinen hadden in dit gebied dan ook al wegen en gebouwen liggen.
Dat dit gebied zeer strategisch is, werd ook gezien in de 17e eeuw toen Willem III de schansen op de Mookerheide liet bouwen.
Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde dit gebied een grote rol. Tijdens de operatie Market Garden (bevrijding van Nederland) landden de Gealliëerden bij Groesbeek.
Er is hier dus heel wat strijd geleverd in de regionen.

De route

En vandaag ga jij de strijd aan in deze heuvels. De strijd met jezelf wel te verstaan. Want een tocht van 37 km is niet niks. Daarom zullen er in de laatste cache ook twee soorten certificaten zitten voor elke bikkel die deze tocht heeft volbracht: een voor de "echte" die de tocht in één keer volbracht en een voor de "gewone" die de tocht in delen volbracht. Voor de eerste drie zelfs speciale certificaten.
De route begint bij de Canadese Erebegraafplaats nabij Groesbeek. Als je de route in delen loopt is het de parkeerplaats voor het eerste en derde deel. Het tweede deel heeft de parkeerplaats bij Café het Zwaantje.
Hij voert je dan door de bossen "de But" en "'t Gruske" over de "Meiberg" naar de "Grote Vlierenberg". Dan dalen we af naar Berg en Dal waar we richting "Duivelsberg" gaan. Als we aan de voet daarvan zijn aangekomen, staan we aan de rand van Beek en op het laagste punt.
Het verschil tussen hoogste en laagste punt is overigens zo'n 95 meter. En nu ga je erachter komen dat de Duivelsberg niet voor niets zo heet. Dit is het hoogteprofiel van de route:

Hierna voert de route je langs de Duitse grens weer in de richting van Groesbeek. Je komt nu door de bossen van het Nederrijk. Zo kom je aan het eind van het eerste deel.
Door met deel 3 dat je tussen de velden door leidt naar het dorp Groesbeek. Dat is de naamgever van de derde etappe van de Vierdaagse met de Zevenheuvelenweg.
Je daalt af naar het centrum van het dorp en volgt het spoor naar de bossen ten westen van Groesbeek. En vandaar ga je langs het Zwaantje naar het tweede deel van de tocht.
Deel twee voert je dan naar de Mookerschans en de Heumense Schans op de Mookerheide. Staande of lopend boven de dorpen Mook en Molenhoek heb je wijdse vergezichten over de Maas. Als je uitgekeken bent, loop je verder naar Slot Mookerheide. Dit was vroeger een landhuis en heeft ook nog gediend als onderdeel van een klooster (Bethanië).
Dat is dicht bij het punt waar je weer teruggaat naar het derde deel van de route. Je gaat nu op weg naar de "Wolfsberg", die "Hooge Hoenderberg" en de "Muntberg".
Nadat we de drukke Groesbeekseweg zijn overgestoken komen we dan in de buurt van een oud Duits munitiedepot (nee, er liggen geen kistjes meer die je kunt gebruiken ). En dan gaan we terug richting startpunt.

Caches, opdrachten en regels

In de twee caches die je zo'n beetje aan het eind van deel 1 en 2 zult moeten vinden, zitten aanwijzingen die nodig zijn om de derde cache te vinden. Dat wil dus zeggen dat je eerst Deel 1 en Deel 2 moet lopen eer je aan Deel 3 kunt beginnen als je de tocht niet in een keer loopt!
Onderweg moet je ook wat gegevens verzamelen die je de cacheplekken zullen verraden. Omdat de prestatie bij deze tocht in de afstand zit, zullen de opdrachten niet moeilijk zijn.
Je moet je tijdens de wandeling wel aan de standaard regels houden. Dus op de paden blijven (behalve bij de cachelokaties), gooi je afval (thuis) in een afvalbak, honden aangelijnd, beschadig niets en niet met donker de bossen in.
Nu is er op deze laatste regel een uitzondering die het lopen van deze tocht in donkere tijden (winter) toch mogelijk maakt. Het eerste en laatste stuk van de tocht lopen door een bos waar je wel voor zonsopgang en na zonsondergang in mag. Het betreft hier het gedeelte tot en met WP 17 en vanaf WP 79.

Waypoints en beschrijving downloaden

Omdat er 82 waypoints zijn, heb ik een paar gpx-filetjes gemaakt met daarin de waypoints voor elke afzonderlijke route. Dat zijn er dus 4: Deel 1, Deel 2, Deel 3 en de totale route. Ook is er voor diegene die de route in een keer loopt een Word-documentje met alle opdrachten in de volgorde waarin je ze tegenkomt. Klik dus met rechts op de linkjes en kies "opslaan als" om ze binnen te halen.

Openbaar vervoer en overnachten

Even kort door de bocht: Openbaar vervoer naar het startpunt van deel 2 is er niet. U zou dan met lijn 5 of 25 vanaf het station naar Groesbeek Zuidmolen moeten rijden en dan naar het Zwaantje lopen.
Als u met OV naar deel 1 of 3 gaat, kunt u óf met lijn 8 naar Berg en Dal eindpunt en daar overstappen op lijn 162 richting Groesbeek, óf met lijn 5 of 25 naar Groesbeek en daar overstappen op lijn 162 richting Beek. Dan kunt u bij de Canadese Erebegraafplaats uitstappen.
Voor informatie over de dienstregeling kunt u terecht op de Novio-site. Kijk voor de dienstregeling van lijn 162 ook op Buurtbus.com.

Er zijn een aantal campings in de buurt van de startplek. "De But" en "Nederrijkswald" zijn wel het dichtst bij. Dan is er ook nog "de Oude Molen" en "de Lubert". Beide zijn in Groesbeek. Ook is er nog een natuurcamping van SBB en 2 Vekabo campings: "Hoge Hof" en "Lagewald". Linkje naar een site met adressen. Voor andere kampeerplaatsen mag je zelf aan het Googlen gaan

Beschrijving en opdrachten Deel 3

Dit laatste deel van de tocht begint wederom op de parkeerplaats van de Canadese Erebegraafplaats. Ga via SS WP 01 naar SS WP 33 en door naar SS WP 34. Hoeveel n's tref je aan bij deze "ex-vriendin"? E=
Je vervolgt je weg nu door de velden. Er zitten nu ook een paar stukken tussen dat je op de openbare weg loopt. Kijk hier uit met het verkeer. Vanaf SS WP 39 daal je af naar het centrum van Groesbeek. Daar gaan we op zoek naar SS WP 41. Hoe laat begint hier de zondagsdienst? Het antwoord is F=

Voor degene die hierna het spoor bijster raakt: volg het
We gaan nu door via de "Wolfsberg" naar "die Hooge Hoenderberg". Bij SS WP 73 komen we dan een brandtoren tegen. Hier wil ik van je weten hoeveel trappen je op zou moeten om bovenin te komen. Dit is K= 7 (want de brandtoren is weg)
Bij SS WP 75 moet je weer goed opletten bij het oversteken van de weg.
Waarde L is te vinden op het extra waypoint SS WP EXTRA. Welke letter staat er op het dichtsbijzijnde paaltje na "RW"? Neem hiervan de letterwaarde volgens A = 1, B = 2, enz.. Kijk/klik ook even naar/op de foto: Klik voor vergroting
L =
Terwijl je nu doorloopt, zou je de berekening (Vergeet dan niet de projectie (119,4 meter en 344 graden)!) kunnen maken. Maar pas dan wel op bij de oversteek tussen SS WP 78 en SS WP 79. Vervolg de route tot SS WP 82. Om dan terug te komen gebruik je SS WP 01 en het waypoint voor de parkeerplaats.
Gefeliciteerd met het volbrengen van de tocht! En het vinden van 3 caches natuurlijk

De Cachelokatie

Vergeet niet de gevonden waarden en de berekeningen voor de coördinaten van Deel 1 en 2 over te nemen op deze beschrijving.

A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berekening noord-coördinaat:

 

Berekening oost-coördinaat:

 

Projecteer vanaf dit gevonden punt 119,4 meter en 344 graden voor de cachelocatie!

Deze laatste cache is een soort thema cache. Er zitten alleen spullen in die met verzorging voor, tijdens of na een lange wandeling te maken hebben. Deze spullen zijn (bijna) allen zo tussen de 3 en 4 euro. Houdt je aan "Trade up or trade even" en ruil anders niet. Stop er dan ook de dingen in die met het thema te maken hebben.
Verder zitten in een appart zakje een aantal coins. Het is de bedoeling dat deze coins in de cache blijven zodat iedere vinder ze kan loggen als extra beloning voor de gedane inspanning. Om het loggen wat makkelijker te maken, heb ik er een papiertje ingedaan met de trackingnummers. A.u.b. loggen met de optie "Discovered it". Andere coins kunnen natuurlijk gewoon meegenomen worden.

Stevige Stappers 2006
Bikkels Bikkels In Etappes In Etappes
Twin Peaks Zathras and his dog ZAteam Millhouse
B230F Die Goldbären Pentagram Team Diesel
Cache Getters Gizmomuis markogps Team The Cache Hunters
PA3FUS Vinnie1 Ringeling Micky en Ricky
Xaa @rend blackbirds Duo Cothe
CrankieHenkie Team Aragorn RedRocks MaDiWoDo
Koedeboe fhc68 Team Cassiopeia Team Halvezool
teampaco harrieklomp vitron Goedweerloper
Dwarreltje D'n dwarrelende Brabander Tweewandelaars Barny
flatfisher TuuronTour De Duitjes Thex
MCMAL Erjee62 Kiddooz F&W Verheul
Jacqueline Ian3 Lein Kapitein Haak
Tinder TeamLacor
Anc(h)or


Stevige Stappers 2007
Bikkels Bikkels In Etappes In Etappes
Zjurt RikTheMachine romijntje gpsgek
Adriaan Bibi marijke77 & Fedde B gepos holiday
putput2 bertien remaliba WiGe
de hangijzers fscheerhoorn Sambalbai tesarno
Smeule Sr + Jr Molecoters Indiana G molenvink
piginthemud70 fordpower Grassprietje releps
MRmcb martijn&martine delta123 franky639
Whatever-you-want mbts HobbyWalkers puffin-team
Team Femlep (lepman) Roland's Ka-Tet rwarmer Ywie
JanVisser1982 Giga&Goochem RT7603 CacheKoning
eep&anita (2207 + 2009) theyeti Mr.Chaos & Miss Patent DutchCustoms
Thira en Candor Draghkar koosenmien tspoorbeijster
foske sunnydyke & Remy PoeF groene-woudlopers
kapiteintje (+ Roos & Ron) Sudo Team Veldmuis Eyecacher
MacOZ58 LimboWalker 4Twister frankreynhout
Fiorinda Roverr Wammus de vandaaltjes
ErikenLoes Team Firefox
Finding Thistles


Stevige Stappers 2008
Bikkels Bikkels In Etappes In Etappes
Eniram&Andemo Purk ORM met OOM tomdegoeij
Biekies Papyrus noviomagus GPES
the workman (+ zwager Jan) surdo Nemo's Dr@cul@
Ejoor swagie Tuxje Thijssie
stokstaart-team JINS Marvia robenada (!!!)
Rapaille moose61 GEORIBO fgrans
team gebrook Mr. Pi heerten mister and miss Marple
ronMunt Iron Six dijkies TeamTobi
Flyca(t)cher Remunj ML1 deBruineBeren
The Bennies WMI MarkEnIneke dezusjes
topzoekertje Tuurtje Dutch Safari De Kokopelli's
ruska pevalo baten007 horloge
reobata Rees-team Cache Team
Pette Fletters Fredennel
Vanmor wimyv
polderx Aatje


Stevige Stappers 2009
Bikkels Bikkels In Etappes In Etappes
ThuisTeam Team BATS Emiledk tjm1706
Dutch-Locutus McLöt lianilsa timtools
De Stropers MGdriver hansjebunker tripet
Rabbitt Hill Caraxic Tinus de Klumper towers
GreekDutch Alliance Bunbury Ede Team Ramy Triskelle
fdieker metskem De Gijtenbeekjes Geppie
A&F WBKWADRAAT bertdewit g.vdbroek
AadYvonne keurli jolletje ausa
Grote Griezel MF72 bernerboef Jernik
GJ86 Corry&Jaap XxSpAcexX
Kiraon barnold
nickels48 yellowstreps
ph.mortimer amyenemiel
In het spoor van... Visch
redcorner carwij
RonnieenTrudy Team_Ranger
Team ED spinning ears
kraaiennest richarbrinkman
Team Patagonia Faming
Cache-Hopper Zugführer
Bermini Snuffelgraag
PelThei Team Professor X
2 gravers joostgieljaccoanja
bussie&co ritskemoei
Saskia en Dick urban vlo


Stevige Stappers 2010
Bikkels Bikkels In Etappes In Etappes
tonny1 Treasure Digger pelley Lijada
Sammie_the_owl De Zwarte Tovenaars elisa1955 Snowsters
Team Nessa DiedB DerBär mindhunters
patje ollithemaurer anjoee Brain and Pinky
rainbow64 Majob DeEijkeltjes Scoop has the gold
tackjens De Saatjes zonnetje snah007
izaseba shumway14 Dutchie100 grootjes
andel- martlia HighFive team Haddockcc
redcorner
2ex, nu Bikkel
De Heikneuters Close 4 korverr
BuBaPost
met de klimvrienden
goonies'70 dixan Kruimelsje
Borghuis thuishuis Buteo66 Itserik
Carolaa pomacanthus Vtwins sansammie


Stevige Stappers 2011
Bikkels Bikkels In Etappes In Etappes
Huntertje Getzie family Zwervertje57 team waad
Henri/Hein MAgneeTJes carelvicer vinder!
2lingpa houtwurm Koala02 FünfFreunde
Palpitation Team Foxy riesenmotte3000 Team Dorus
5028863 lady pinguin De Cranenbroekies Petra-Bayo
MoNo_eGo Team PeEr The Amphibian snuffeldoos
Labhamster CakeTeam Duo Kire sandraenerik
skansen Geo_rge_Caching odegraaf Redhorses
smaragd xl Multihunters Lennieboy PlumberNL
Warboel JackSkysegel Tijgertjes jatoteam
Ramsez72 Blauwvinger geojuf
Elsbethvr BBosman
reej Banditgirl
Bosdymf klavertje&konijntje
CL piraten opa1948
Bjorn en Martine Wasscherij
De Sigaar De Bottendaler
Dark Star 3


Stevige Stappers 2012
Bikkels Bikkels In Etappes In Etappes
pielewiele 22 Patita 2006 pecako k3zd
Tante Ine Team WECA zon_ Zwijnen Heintje
extel Brabants Hoop
rendieren MaatPop
Asenob TeamPadje
brrrombeer (+ berin) Team More or Less
Havikshorst puzzelgek
paroja VAN 522
De Kooikers nl01899
breukelenh MaaBo
remcor dieselpomp


Stevige Stappers Totaal
Bikkels en In Etappes Totaal
152 + 222 374


Voor wie de tocht gelopen heeft en het leuk vindt deze banner in zijn handtekening te zetten, kan in deze post de code vinden. Met dank aan LesMarten voor het ontwerp van dit plaatje!

Additional Hints (Decrypt)

Ibrg ina bztrinyyra obbz

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.