Skip to content

Liver River - By the unknown Beach Traditional Cache

This cache has been archived.

Toa Ignika: Hej trunte34

En reviewer har kontaktet dig for over 4 uger siden for at få en status på denne cache. Da du ikke har svaret eller genåbnet cachen, bliver cachen nu arkiveret.

Caches der bliver arkiveret på grund af misligholdelse eller manglende respons, kan ikke hentes frem fra arkivet igen.

OBS
* Hvis du skriver en email til reviewerne om en bestemt cache skal GC kode og navn fremgå som det første i beskeden, gerne med et link.

Geohilsen

Toa Ignika
Frivillig Geocaching.com reviewer for Danmark, Færøerne og Grønland

Kontaktinformation: danskereviewere@gmail.com

Følg de danske reviewere på Facebook
(mgl aktion)

More
Difficulty:
2 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Cachen er gemt i et terræn der er sandet, forblæst og fantastisk / The cache is located in a sandy, windy and marvelous spot

Kjærsgård Strand med Vandplasken, Liver Å's udløb og Åslyngen

Efter at Liver Å har gennemløbet en stor del af Nordvest-Vendsyssel, løber den i havet som en markering af grænsen mellem Kjærsgaard Strand og Tornby Strand.

Liver River runs through a big part of north-western Vendsyssel and hits the sea near this cache..

En gang har åen løbet i havet noget nordligere, men der blev gravet et mere direkte udløb, hvorved den nordlige del af åen blev afsnøret og der dannedes det område, der i dag kaldes Åslyngen eller Liver Gammelå.

Området består af en del rørskov, afgræssede enge samt krat. Det indrammes af havklitterne mod vest og den gamle stenalderhavskrænt mod øst. Området syd for vejen består især af grønsværsklit med krat. En stor del heraf er indhegnet og afgræsses af kvæg. Inde i indhegningen, omkring en kilometer syd for vejen, ligger Vandplasken. Det er en meget lavvandet sø, der kan tørre helt ud i tørre somre. I regnrige perioder kan der være flere småsøer i området.

A big part of the area is enclosed by fence with grazing cattle.
 

Adgangsforhold

Fra den gamle hovedvej mellem Hirtshals og Hjørring drejes mod vest ved Vidstrup - skilte viser mod Kjærsgaard Strand. En p-plads bag klitterne er et godt udgangspunkt. En gangbro fører over åen lige bag klitrækken. - Midt i Tornby går Revskærvej mod vest. For enden af denne kan man gå gennem klitterne til Åslyngen. Området kan også nås fra stranden, nedkørsel fra enten Nørlev Strand eller Tornby Strand. Der er fri adgang i det meste af området, men det er ikke tilladt at gå ind i det hegnede område syd for vejen. Herinde ligger Vandplasken, som dog kan overskues fra klitterne tæt ved det sydligste sommerhus.

From the road between Hirtshals and Hjørring go west in Vidstrup. You can park at Kjærsgaard Strand.

Fugle, dyr og planter

Området er meget alsidigt pga. de mange naturtyper og fordi beliggenheden ved kysten giver mange trækgæster. Der findes en del sjældne planter, også nogle meget sjældne. Her omtales kun det, der ses indenfor klitterne, men en tur til området indbefatter naturligt en tur til selve stranden, og her ses de typiske havfugle året rundt.

Forår: Området er en yndet rastlokalitet for fuglene under forårstrækket, og en lang række arter kan ses. I Vandplasken ofte mange arter ænder, men i små antal. 2-3 Græshoppesangere holder til her og synger i maj-juni. Ved især østlige vinde kan der ses et stort træk af rovfugle, svaler, mursejlere og andet. Den store græsmark øst for åen er en god rasteplads for Stenpikkere, Gule Vipstjerter o.a.

Sommer: Blandt ynglefuglene er blandt andet Rødrygget Tornskade, Rørsanger, Græshoppesanger, Knopsvane og Grågås. Også Skægmejse yngler her sandsynligvis de fleste år. Der findes en rig sommerfuglefauna med flere sjældne arter. Der er af og til set spor af Odder.

Efterår: Mange småfugle og enkelte vadere, andefugle m.m. raster i området under trækket. Især ved vinde mellem syd og øst går et træk af blandt andet svaler langs klitten. Nogle år overnatter tusinder af Stære i rørskoven.

Vinter: Området er i reglen ret fattigt på fugle om vinteren, men af og til kan ses Fjeldvåge samt flokke af Stillits og Sjagger Kilde: Kurt Prentow, Tornby.

Additional Hints (No hints available.)