Skip to content

Cova de les Rovires Traditional Cache

Hidden : 1/8/2014
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
3.5 out of 5

Size: Size:   small (small)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


Català:


Coneguda per la gent de la zona , sembla que va ser utilitzada com amagatall durant la guerra de 1936 . Les primeres referències espeleològiques daten de 1974 aportades per Joan Pallarès , tot i que hi ha referències que atribuirien les primeres visites al GES del CMB el novembre de 1948 generalitzant el conjunt d'escletxes com Forats de la Presa d'Aigües . Al gener de 1990 Pere Valdepeñas aconsegueix mitjançant una desobstrucció connectar les escletxes n º 1 i n º 3 de les Rovires . Durant les fortes pluges caigudes a la zona a l'abril de 1991 es  van desplomar grans blocs a una de les galeries . També es van produir alguns moviments a la sala principal .
 

Des de la zona que us marquem com a aparcament farem una primera part per camí fàcil on hem de buscar el corriol (uns 600 metres des de l’aparcament) que ens portarà fins a la cova el qual es complica una mica pel pendent , la vegetació i alguna grimpada , les coordenades ens porten a l'entrada de la Cova , per aquesta vegada no us deixem pistes encara que si us diem que no cal endinsar-se molt per trobar el catxe , cura en època de pluges per possibles despreniments de roques i el sòl relliscós .


Apte per a totes les edats sempre que estiguem acostumats a caminar per la muntanya , recomanem calçat adequat de muntanya i una llanterna . Un cop allà podem aprofitar per veure un parell de cavitats més que tenim a prop , investigar la zona i gaudir de les vistes .

 

Castellano:

Conocida por la gente de la zona, parece ser que fue utilizada como escondite durante la guerra de 1936. Las primeras referencias espeleológicas datan de 1974 aportadas por Joan Pallarès, aunque hay referencias que atribuirían las primeras visitas al GES del CMB en noviembre de 1948 generalizando el conjunto de rendijas como Agujeros de la Presa de Aguas. En enero de 1990 Pedro Valdepeñas consigue mediante una desobstrucción conectar las rendijas n º 1 y n º 3 de las Rovires. Durante las fuertes lluvias caídas en la zona en abril de 1991 se desplomaron grandes bloques a una de las galerías. También se produjeron algunos movimientos en la sala principal.

Desde la zona que os marcamos como aparcamiento haremos una primera parte por camino fácil donde debemos buscar el sendero (unos 600 metros desde la zona de aparcamiento) que nos llevará hasta la cueva el cual se complica un poco por la pendiente, la vegetación  y alguna grimpada, las coordenadas nos llevan a la entrada de la Cueva, para esta vez no os dejamos pistas aunque si os decimos que no hay que adentrarse mucho para encontrar el caché, cuidado en época de lluvias por posibles desprendimientos de rocas y el suelo resbaladizo.

Apto para todas las edades  siempre que estemos acostumbrados a andar por la montaña, recomendamos calzado adecuado de montaña y una linterna. Una vez allí podemos aprovechar para ver un par de cavidades más que tenemos cerca,  investigar la zona y disfrutar de las vistas.

Additional Hints (No hints available.)