Skip to Content

<

Maiju

A cache by Peekapoo Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 05/09/2012
Difficulty:
3.5 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Viime kesänä lähdin pikkusiskon kanssa purkille ja sitten toiselle ja niin edelleen... Nyt, pari sataa kätköä myöhemmin, on aika tehdä pikkusiskolle nimikkokätkö.

Aikoinaan Apu-lehden toimittajat hukkasivat Jallun lehden sivuille (ja taitaapa Jallu vieläkin olla hukassa).
90-luvulla Matti Kyllöseltä oli hukassa JJ.
00-luvulla J. Karjalainen hukkasi Väinön.

Nyt minulta on hukassa Maiju yhden kaverinsa kanssa. Tuon kaverin nimeä en nyt tähän hätään muista, mutta tiettyä yhdennäköisyyttä hänellä ja Maijulla on. Maijun kaverilla on myös kyltti, jossa kerrotaan paikan nimi kahdella kotimaisella kielellä. Mikäli haluat tarkemman esittelyn löytöpaikasta, joudut kysymään Googlelta.

Tehtäväsi on etsiä Maiju kavereineen. He olivat yhdessä viimeksi nähtäessä ja voitaneen olettaa, että ovat edelleen yhdessä matkassa. Tässä vielä kuva, jotta Maijun löytäminen olisi helpompaa.
Maiju
Maijun löytymisen jälkeen sinun pitää suorittaa muutama matemaattinen haaste, joista selviää noin suunnilleen lukion ensimmäisen luokan pitkän matematiikan voimin (tai mistä minä tiedän - en ole sitä itse suorittanut).

Kätkö löytyy koordinaateista N 60° ab.cde E 024° fg.hij

Ensiksi sinun pitää löytää Maiju. Maijun koordinaatit mittaamalla saat selville a:n ja f:n.

Maijun kaverin nimestä saat apumuuttujat loppujen koordinaattipisteiden laskemiseksi:
r = kirjainten määrä kaverin nimessä
s = kaverin nimipäivän kuukausi
t = kaverin nimipäivän päivämäärä

Nyt pystyt määrittämään loput tuntemattomat:

b:
Tämä on lämmittelytehtävä. Selvitä tavalla tai toisella, mikä on r:s alkuluku ja näin saat selville b:n.

cde:
Tämä on jo oikeaa matematiikkaa. Laske alla oleva lasku ja lisää tarvittaessa etunollia.
CDE kaava
g:
Nyt lämmittely on ohi. Riippuen siitä, missä vaiheessa matematiikan opintosi ovat, voit laskea tämän päässä tai saatat joutua turvautumaan laskukoneeseen... Tosin minun laskukoneesta puuttuu tarvittava toiminto, mutta pystyin silti tämän sillä koneella tarkistamaan.
G kaava
hij:
Lopuksi vielä loppuverryttely. Laske lasku ja lisää tarvittaessa etunollia:
HIJ kaava

Nyt sinulla on kaikki puuttuvat palaset kasassa ja pääset purkille. Mikäli olet liikkeellä hiilivetyjä hyödyntävällä kulkuneuvolla ja satut vielä olemaan lainkuuliainen kansalainen, joudut varautumaan vajaan kilometrin kävelyyn. Kaurapuurokäyttöisellä kulkuneuvolla pääset perille saakka.

Itse purkki on luultavasti noin D1,5 tai D2. Sen lähistöllä on ajoittain melko vilkastakin jästiliikennettä, mutta he eivät todennäköisesti haittaa etsimistä.
Mysteerin matematiikka ei sovellu useimmille lapsille, mutta tarkkasilmäiset lapset voi toki valjastaa Maijun etsintään. Ja purkin ympäristössäkin lapset pärjäävät luultavasti melko hyvin. Maasto on sellainen, että käärmeitä ja/tai punkkeja siellä saattaa olla, mutta minä en sellaisia ole nähnyt.
HUOM: Purkissa ei ole kynää, joten ota oma kynä mukaan.

Bogus-koordinaatit eivät auta sinua kätkön etsimisessä, mutta ohjaavat talvisen kulkijan pitkään ja suosittuun pulkkamäkeen.
Mikäli kätkön löytyminen osoittautuu haastavaksi saatan kesän mittaan lisätä vähän enemmän kuvamateriaalia Maijun oletetusta ympäristöstä, mutta yritetään ensin näin.

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

179 Logged Visits

Found it 170     Didn't find it 2     Write note 3     Temporarily Disable Listing 1     Enable Listing 1     Publish Listing 1     Needs Maintenance 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 3 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.