Skip to content

Travel Bug Origins - Ceska Republika Tlamik pravý - Tlamicus vulgaris

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Tlamik pravý - Tlamicus vulgaris Print Info Sheet
Owner:
tlamik Send Message to Owner Message this owner
Released:
Friday, January 10, 2014
Origin:
Moravskoslezský kraj, Czechia
Recently Spotted:
In the hands of the owner.

This is collectible.

Use TB4D7BN to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

Zmapovat jeho pohyb na souši, ve vodě, pod vodou i ve vzduchu.

Mission is to map its movement on the ground, in the water and in the air.

 

 

 

About This Item

bf

Tlamik pravý (Tlamicus vulgaris) - jde o velmi vzácného tvora, kterého lze zahlédnout jen zřídka. Jeho oblíbená místa jsou nechutné kanály, ztrouchnivělé pařezy, kořeny stromů, také však koruny stromů, ale byl zaznamenán i jeho pohyb v horách, na skalách i v jeskyních. Velmi často se však objevuje na různých nečekaných místech, převážně ve společnosti jemu podobných živočichů. Nejčastější výskyt byl zaznamenán v okolí Karviné, Havířova a Ostravy, prakticky ve všech ročních obdobích počínaje třeskutými mrazy až po tropická či saharská vedra.

Tento sameček dorůstá do velikosti 183 cm a váží kolem 80 kg. Má dohněda zbarvenou hlavičku, jeho tělo je pokryto černou srstí. Vědcům se podařilo zjistit, že tento tvor nedisponuje dobrým zrakem a jeho vnímání barev je mírně deformováno. Pohybuje se střední rychlostí po zadních, byly však zaznamenány případy, kdy se i tento sameček řítil nadpřirozenou rychlostí, většinou při FTF lovu. Je to však podprůměrný lovec a jeho kořist většinou končí v cizích spárech a on se musí spokojit se zbytky, které mu čas od času zanechají zkušenější lovci. Nejde o nijak zdatného plavce, ve vodě není nikterak obratný a pod vodou také rozhodně dlouho nevydrží, ale vodě se přímo nevýhýbá.

Živí se v podstatě vším možným. S oblibou si pochutná na medium rare steacích, ale nepohrdne ani těstovinami. Je prokázáno, že samečkovi velmi chutnají sladové nápoje, není nijak vybíravý a nepreferuje jen jednu značku. S oblibou konzumuje především staré třtinové či vinné nápoje, portského typu spolu se starými sýry. Má slabost pro čokoládu.

Je sice nenáročný, ale jeho chov v zajetí je velmi problematický a snadno si poradí s dveřmi či jinými překážkami a není snadné jej domestikovat. Rozhodně by si jej neměli pořizovat začínající chovatelé, i když sameček upřednostňuje mladé chovatelky smiley

Pozor tento živočich je v ČR přímo chráněn zákonem !

Do logu prosím zaznamenejte, kde jste tohoto tvora zahlédli a rovněž si můžete prohlédnout velmi málo opravdu špatných fotografií, na kterých je údajně zachycen.


Tlamik pravý (Tlamicus vulgaris) - its a very precious creature and you can see it very rarely. Its favourites places are disgusting sewer, rotten stump, rots of the trees, also tree-top, but has been noted its movement in the mountains, on the rocks and caves. It appears very often on the different unexpected places, mostly in the company of its similar creatures. The most frequent presence were noted in the neighbourhood of Karvina, Havirov and Ostrava, practically in the all seasons of the year, starting from keen frost to the tropical heat.

The male grows to a size of 183 cm and weighs around 80 kg. It has a brown-colored head, his body is covered with black fur. Scientists have managed to discover that the creature does not have good eyesight and color perception is slightly deformed. It moves at medium speed, but have been noted cases where even the male barreling supernatural speed, usually at FTF hunt. However, it is below the average hunter and his prey usually ends in a foreign clutches, and he must be content with leftovers to him from time to time leaving more experienced hunters. It's not about not a good swimmer, the water is not too maneuverable underwater and also certainly not last long, but it does not avoid the water directly.

It feeds basically everything possible. He enjoy medium rare steaks, but it does pasta as well. It is shown that the male very taste malt beverage is not choosy and not prefer only one brand. He likes to consume mainly old cane or wine-based drinks, port type, along with old cheese. He has a weakness for chocolate.

It may be modest but its breeding in captivity is very problematic and easily copes with doors or other obstructions, and not easy to domesticate. Certainly it would not take novice breeders, even though favors young female breeder smiley

Attention this animal in the Czech Republic directly protected by law!

Please note in log where you have seen this creature and you can also take look on a few very bad pictures, on which its has been pehaps captured.


Tlamik pravý (Tlamicus vulgaris) - to jest bardzo rzadkie zwierzę, które można zobaczyć tylko rzadko. Jego ulubione miejsca to obrzydliwe kanały, zgniłe pnie, korzenie drzew, ale także drzewa, ale był rejestrowany jego ruch w górach, na skałach i w jaskiniach. Bardzo często jednak pojawia się w różnych nieoczekiwanych miejscach, głównie w okolicy na niego podobnych zwierząt. Najbardziej częste występowanie odnotowano blisko Karwine, Havirova i Ostrawy, praktycznie o każdej porze roku począwszy od mrozow po tropikalna pogode.

Stwor wzrasta do wielkości 183 cm i waży około 80 kg. Ma głowę w kolorze brązowym, jego ciało jest pokryte czarnym futrem. Naukowcy zdołali odkryć, że stwór nie ma dobry wzrok i postrzeganie kolorów jest lekko zdeformowany. Porusza się przy średniej prędkości, mamy zauważyć przypadki, gdzie nawet porusza sie nadprzyrodzoną prędkośca, zwykle na FTF polowania. Jednak jest to sredni zdobycz myśliwy i jego zazwyczaj kończy w obcym sprzęgieł i musi zadowolić się resztkami do niego od czasu do czasu, pozostawiając bardziej doświadczonych myśliwych. Nie chodzi o nie dobrze pływać, nie jest zbyt zwrotny pod wodą, a także z pewnością nie potrwa długo, ale nie unika wody bezpośrednio.

Żywi zasadzie wszystko, co możliwe. Lubi steki średnio wysmażony, ale tez makaron. Wykazano, że mężczyzna bardzo słodowy smak napoju nie jest wybredna i nie wolą tylko jedną markę. On lubi spożywać głównie stare trzciny lub napoje na bazie wina, typ portu, wraz z starego sera. Ma słabość do czekolady.

To może być skromny, ale jego hodowli w niewoli jest bardzo problematyczne i bez problemu radzi sobie z drzwiami lub innymi przedmiotami, a nie łatwo oswoić. Z pewnością nie zajmie początkujących hodowców, choć opowiada młoda kobieta hodownica smiley

Uwaga to zwierzę w Czechach bezpośrednio chronione przez prawo!

Proszę zalogować, gdzie widziałeś tego stwora, a także można zobaczyć kilka naprawdę bardzo złych zdjęc, na których jest podobno zrobione.

 

Gallery Images related to Tlamik pravý - Tlamicus vulgaris

View All 11 Gallery Images

Tracking History (34364mi) View Map

Discovered It 6/2/2022 nimir discovered it   Visit Log

Thanks

Visited 7/5/2020 tlamik took it to GO3 climber Olomoucký kraj, Czechia - 37.99 miles  Visit Log
Visited 12/21/2019 tlamik took it to Lampionovnik biltemovy Moravskoslezský kraj, Czechia - 5.41 miles  Visit Log
Visited 12/21/2019 tlamik took it to LEZECKÁ Moravskoslezský kraj, Czechia - 19.52 miles  Visit Log
Visited 12/21/2019 tlamik took it to Adventni kalendar ☃ 20 Moravskoslezský kraj, Czechia - 2.03 miles  Visit Log
Visited 12/21/2019 tlamik took it to Sváteční cukrový (BP58) Moravskoslezský kraj, Czechia - 10.63 miles  Visit Log
Visited 12/19/2019 tlamik took it to Travel Rychlokeš - Nádraží Svinov Moravskoslezský kraj, Czechia - 21.71 miles  Visit Log
Visited 12/15/2019 tlamik took it to Předvánoční setkání na Lysé Moravskoslezský kraj, Czechia - 1.83 miles  Visit Log
Visited 12/15/2019 tlamik took it to Zastavka pod Lysou Moravskoslezský kraj, Czechia - 22.49 miles  Visit Log
Visited 12/7/2019 tlamik took it to Lipowski Groń Śląskie, Poland - .4 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins