Skip to content

Gemeenterace 2013 Geocoin G-racer #107 - Beertje & Trixie's Gemeente Race Coin

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to G-racer #107 - Beertje & Trixie's Gemeente Race Coin Print Info Sheet
Owner:
Beertje & Trixie Send Message to Owner Message this owner
Released:
Friday, November 30, 2012
Origin:
Netherlands
Recently Spotted:
In the hands of the owner.

This is not collectible.

Use TB5G5JT to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

NB - This coin competes in a Dutch Municipality geocoin race and should stay in the Netherlands!





Als je deze pagina bekijkt, heb je wellicht onze race coin gevonden?

Deze race coin doet mee met de Gemeenterace 2013 en het doel is om zoveel mogelijk caches in zoveel mogelijk verschillende gemeenten in Nederland te bezoeken en daarbij zoveel mogelijk punten te verzamelen. De race duurt het hele jaar en de coin die de meeste punten heeft verzameld op 31 december 2013 is de winnaar. De coins die op plaats 2 t/m 10 eindigen krijgen ook een prijs. Let op, ook verplaatsers van deze race coin kunnen een prijs verdienen, je leest daar hieronder meer over.

De Gemeenterace 2013 is op 1 januari 2013 van start gegaan en duurt t/m 31 december 2013. Meer informatie over deze race vind je hieronder en op de site.

About This Item

B&T coin

Verplaats de coin zo snel mogelijk naar een nieuwe gemeente en maak daarmee kans op een prijs
In 2013 wordt elke maand onder de geocachers die die maand een racecoin in een cache in Nederland hebben gestopt een leuke prijs verloot. Als een cacher meerdere keren een coin in dezelfde maand dropt, maakt die cacher evenzoveel keer kans in de loterij van die specifieke maand. Daarnaast is er een subrace voor de verplaatsers die in 2013 de meeste racecoins verplaatsen, ook voor de winnaar in die categorie is een mooie prijs weggelegd.

Logwedstrijd
In navolging van de race van 2010 en 2012 is er in 2013 4 x een aparte logwedstrijd. Elk kwartaal wordt door een (anonieme) jury een shortlist opgesteld die vervolgens in een poll aan de forumlezers van globalcaching.eu wordt voorgelegd. De schrijver van de winnende log ontvangt een prijs. Het is dus zaak om als verplaatsende cacher een mooie log te schrijven. Iedereen mag logs nomineren en ook eigen logs mogen worden genomineerd. Foto's zijn onderdeel van de log en wegen dus mee in de beoordeling van de log!

Extra punten voor een foto met het gemeentewapen
Een bezoek aan een cache in een gemeente levert 25 punten op. Zie de spelregelpagina voor details. Als de coin op de foto gaat met het gemeentewapen van de gemeente waar de coin is of werd gedropt (let op: in het veld!), dan krijgt de coin 3 extra punten. Per maand is er ook een foto-opdracht (zie onder) die per foto per coin 15 punten extra oplevert. Verplaatsers worden dus aangemoedigd deze bonuspunten aan te leveren via dergelijke foto’s. De alfabetrace (zie onder) kan ook nog 40 bonuspunten opleveren.

Foto-opdrachten leveren bonuspunten op, iedere maand een ander thema
Elke maand kan een racecoin extra bonuspunten verdienen als een verplaatser een foto maakt waarop de coin duidelijk zichtbaar is. Deze foto's moeten echte objecten bevatten en 'in het veld' gemaakt zijn (een kop snert is een kop snert en niet een plaatje van een kop snert uit een tijdschrift of van internet o.i.d.); gephotoshopte foto's tellen dus niet. Een coin die voldoet aan een foto-opdracht verdient daarmee per maand maximaal 15 punten (meerdere foto's in dezelfde maand mogen wel, maar leveren niet meer punten op). De foto-opdrachten zijn:

Januari: "KOUDE" ~ op de foto met een kop snert (JA)
Februari: "FEEST" ~ op de foto met (een) prins carnaval (JA)
Maart: "GEOCACHING" ~ op de foto met tenminste tien (10) geocachers (NEE)
April: "VOORJAAR" ~ op de foto met een bos bloemen of in een veld met bloemen (JA)
mei: "PLEZIER" ~ op de foto in een attractie op de kermis of evenementenpark
juni: "HISTORIE" ~ op de foto met iemand in klederdracht
juli: "WARMTE" ~ op de foto met badgasten
augustus: "ETEN" ~ op de foto bij een barbequefestijn (barbeque goed in beeld)
september: "VERVOER" ~ op de foto op een pont of veerboot
oktober: "WIJNMAAND" ~ op de foto in of voor een wijnwinkel
november: "GOEDHEILIGMAN" ~ op de foto met Sinterklaas
december: "GEZELLIGHEID" ~ op de foto voor de kerstboom in het centrum van dorp of stad

Alfabetrace
In 2013 is er ook een aparte subrace, waarbij coins zo snel mogelijk gemeenten moeten bezoeken waarbij de eerste letter van de gemeentenaam uiteindelijk het woord GEOCACHING moet vormen (inclusief dus 2 x een gemeente met een G, en 2 x een gemeente met een C). Er is maar 1 gemeente die begint met een I: IJsselstein dus hierbij het vriendelijke verzoek om deze coin in elk geval een keer naar een cache in IJsselstein te brengen. Elke coin die het woord GEOCACHING vol maakt in 2013 een extra bonus van 40 punten bij het totaal opgeteld.

Kortom, er is een hoop te winnen en te verdienen, ook voor de verplaatsers van onze coin. Alvast bedankt voor de lift naar de volgende gemeente en veel plezier met cachen!

Groetjes, Beertje & Trixie

Gallery Images related to G-racer #107 - Beertje & Trixie's Gemeente Race Coin

View All 30 Gallery Images

Tracking History (6441.6mi) View Map

Move To Inventory 7/22/2015 Beertje & Trixie moved it to their inventory   Visit Log
Retrieve It from a Cache 7/21/2015 Beertje & Trixie retrieved it from TB Hotel de Stenen Goudvis Zuid-Holland, Netherlands   Visit Log

Onze eigen racecoin na ruim 2,5 jaar reizen en racen weer thuis. We geven hem een mooi plekje! Dank aan alle cachers die hem vervoerd hebben!

Dropped Off 7/19/2015 wij-twee placed it in TB Hotel de Stenen Goudvis Zuid-Holland, Netherlands - 2.22 miles  Visit Log
Retrieve It from a Cache 7/19/2015 wij-twee retrieved it from TB Hotel Zoetermeer De Lus Zuid-Holland, Netherlands   Visit Log

Leuke TB.

Write note 7/7/2015 TeamPinguins posted a note for it   Visit Log

Not seen in TB Hotel Zoetermeer De Lus :(

Dropped Off 7/6/2015 Team Xyje placed it in TB Hotel Zoetermeer De Lus Zuid-Holland, Netherlands - 1.69 miles  Visit Log
Visited 7/6/2015 Team Xyje took it to Storytellers Scrabble Cryptex Zuid-Holland, Netherlands - 41.56 miles  Visit Log
Visited 7/5/2015 Team Xyje took it to Molenonderdelen-Bonus Schermermolens Noord-Holland, Netherlands - 4.39 miles  Visit Log
Visited 7/5/2015 Team Xyje took it to Gemaal Willem Alexander Noord-Holland, Netherlands - 2.11 miles  Visit Log
Visited 7/5/2015 Team Xyje took it to Verhalen-Bonus Schermermolens (@ivz) Noord-Holland, Netherlands - 4.35 miles  Visit Log
data on this page is cached for 3 mins