Skip to content

Sydney the Koala Travel Tag Domorodý medvídek aneb koala / Indigenous teddy bear or koala bear

Trackable Options
Found this item? Log in.
Printable information sheet to attach to Domorodý medvídek aneb koala / Indigenous teddy bear or koala bear Print Info Sheet
There is 1 user watching this listing.
Owner:
Luciushkaa Send Message to Owner Message this owner
Released:
Saturday, September 2, 2017
Origin:
Zlínský kraj, Czechia
Recently Spotted:
Unknown Location

This is not collectible.

Use TB8D4D4 to reference this item.

First time logging a Trackable? Click here.

Current Goal

CZ:

Tento domorodý, stromový či opičí medvídek, správně pojmenovaný jako KOALA chce doputovat do země svého původu, a to do Austrálie. Nejraději by se podíval do parku Lone Pine v Brisbane, kde chovají 130 koal. Koaly si zde návštěvníci mohou také pochovat. 

Až se koalka dostane do Brisbane, a užije si Austrálie, chtěla by poté své majitelce (Luciushka, já) o své cestě povyprávět a tedy se dostat zase zpět za svou majitelkou do České republiky, nejlépe do Kroměřiže. 

Po cestě můžete na přívěsek ke koale (stejně jako já) pověsit fotografii s tímto Travel Bugem. Čím víc bude na přívěsku fotek, tím míň se bude koalka po cestě bát, a nebude osamocená :)

EN: 

This indigenous, tree or monkey teddy bear, rightly named as KOALA bear, wants to travel to its country of origin, to Australia. He would have liked to see the Lone Pine Park in Brisbane, where is 130 koala bears. Visitors can foster koala bears in park.

When my TB koala gets to Brisbane and it enjoys Australia, it would like to tell her owner (Luciushka, me) about its trip and then get back for her owner in the Czech Republic, best in Kroměříž.

On the way, you can hang a photo with this Travel Bug on a pendant to a koala bear (like myself). The more the photo will on pendant, the less the koala bear will be afraid of the road, and it will not be alone :)

About This Item

Přestože se koalám říká medvídek, ve skutečnosti se jedná o vačnatce. Označení medvídek tak získali jen díky své podobě s plyšovými medvědy, zejména kvůli nápadně velkým uším a nosu. Nejbližším příbuzným koaly je vombat, vzdálenějším příbuzným je pak samotný klokan.

Koaly patří mezi nejlínější tvory. V průměru prospí až 20 hodin denně, přičemž aktivní jsou převážně v noci. Živí se především eukalyptovými listy, které jsou pro většinu zvířat jedovaté, proces trávení u koal je tedy velmi zdlouhavý, náročný a únavný. Eukalyptovélisty obsahují jen velmi malé množství proteinů, proto koala nemá moc energie a většinu času věnuje odpočinku.

Pro koaly je však tato potrava výhodná, neboť se nemusí obávat, že by jim „eukalyptovou úrodu“ spásala jiná zvířata. Ta se eukalyptům naopak vyhýbají. Denně dospělý jedinec koaly spořádá okolo 1,5 kila listů. Přestože koaly působí velmi nemotorně, v nouzi dokážou být rychlí i jako králíci a jsou také výtečnými plavci!

Název koala pravděpodobně znamená ve starém australském domorodém jazyce „ten, co nepije“, neboť tento vačnatec získává většinu tekutin přímo z potravy. Koaly přežívají v korunách eukalyptů, kde je dostatečné teplo a sucho. Většinou žijí v menších tlupách, často však také osamoceně. Jeden strom vždy obývá pouze jedna koala.

Gallery Images related to Domorodý medvídek aneb koala / Indigenous teddy bear or koala bear

    View All 36 Gallery Images

    Tracking History (114231.6mi) View Map

    Mark Missing 1/28/2024 Rama497 marked it as missing   Visit Log

    This is an automated message. This Trackable has been marked 'missing' by a cache owner or site administrator. Trackables are marked missing when it is determined that they are no longer located in the cache they are listed in or in the hands of the current holder. Review the most recent logs on this Trackable to learn more information about its current state.

    Discovered It 9/2/2023 Mogwai__Cat discovered it New South Wales, Australia   Visit Log

    Spotted at the TB hotel in Asquith! 🐨

    Dropped Off 7/23/2023 Rama497 placed it in Asquith Travel Bug Hotel New South Wales, Australia - 6.9 miles  Visit Log

    Dropped of at the Hotel.

    Visited 7/22/2023 Rama497 took it to On The Trail Of Betty The Yeti (Night Cache) New South Wales, Australia - 64.24 miles  Visit Log
    Visited 7/21/2023 Rama497 took it to Seagull #5 [1LD Series] New South Wales, Australia - .18 miles  Visit Log
    Visited 7/20/2023 Rama497 took it to Coachwhip #6 [1LD Series] New South Wales, Australia - 6.46 miles  Visit Log
    Visited 7/16/2023 Rama497 took it to Beer O'Clock #7 - The Rocks New South Wales, Australia - 67.85 miles  Visit Log
    Visited 7/15/2023 Rama497 took it to Jenolan 340 million years of history New South Wales, Australia - 30.04 miles  Visit Log
    Visited 7/14/2023 Rama497 took it to A Noble find - Virtual Reward 2.0 New South Wales, Australia - 12.27 miles  Visit Log
    Visited 7/14/2023 Rama497 took it to REALLY SideTracked - Clarence New South Wales, Australia - 11.51 miles  Visit Log
    data on this page is cached for 3 mins