Skip to content

This cache is temporarily unavailable.

Nighthawk: De eindlocatie is in deze coronatijden helaas niet toegankelijk.......

More
<

Houthalen-Helchteren - gisteren en vandaag !

Hidden : 08/01/2018
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
2.5 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:


"Houthalen-Helchteren, gisteren en vandaag !"Houthalen-Helchteren, gisteren en vandaag. Een fietstochtje (wandelen mag natuurlijk ook!) van 28 km door onze gemeente waarbij je aan de hand van eenvoudige vragen, de slotcode kunt samenstellen waarmee je de cache, helemaal boven op de toren van het NAC, kunt openen.

Inderdaad, de eindlocatie zit in het “Oog van Daubechies” De coördinaten bovenaan zijn dus tevens de eindlocatie maar je moet daar dus wel iets voor doen. Over het NAC en over de wiskundige Daubechies kom je meer te weten dankzij deze cache van loudrie.

Zij waren zo vriendelijk hun cache wat te verschuiven zodat de opmaak van deze ronde mogelijk werd. Daarvoor natuurlijk een dikke merci !

Onderweg moet je negen locaties bezoeken : op acht daarvan kan je ook een traditional of multi vinden, steeds in de buurt van een infobord mét wat uitleg over de plaats zelf. Meer gedetailleerde uitleg vind je steeds terug op de bijbehorende cachepagina. Je kunt het best deze GPX-file inladen in je GPS om zo de plezantste route te kunnen nemen !

Als je deze cache (benodigde tijd : 2,5 uur) met prachtig uitzicht over Houthalen-Helchteren en omstreken wil loggen, houdt dan rekening met de openingsuren van de bib (ook in het NAC). Die kan je eenvoudig opvragen onderliggende link ! Is de bib open, dan kan je op de toren ! Op eenvoudige afgifte van je paspoort of rijbewijs (als onderpand) aan de balie van de bib, ontvang je een badge waarmee je toegang krijgt tot de toren. Twee verdiepingen kunnen met de lift, de volgende drie moeten met de voeten ! Volg steeds de aanduidingen van het "oog" en let er ook op, dat je na het verlaten van de toren, de bovenste deur terug afsluit met je badge !!


Met dank aan !v@r voor de proefloop en de tussentijdse support en aan loudrie voor het ter beschikking stellen van de eindlocatie.
Ook een merci aan GeJo11 voor het handje hulp hier en daar..
Bedankt wscherps voor de knappe GPX-file !
Last but not least : een welgemeend woord van dank aan reviewer Koen voor zijn oneindig geduld en de tijd die hij voor ons heeft vrijgemaakt....

Deze cache kwam tot stand dankzij de mooie samenwerking van team toerisme Houthalen-Helchteren (Heidi, Vera en Zjeff) en Nighthawk (Arsène)


Probleem : 0496/443131

Additional Hints (No hints available.)Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.