Skip to content

KrisKrasCache Multi-Cache

This cache has been archived.

Lizzy_Bennet: Je cache is door mij gearchiveerd omdat hij te lang
inactief staat.

More
Hidden : 4/15/2006
Difficulty:
3 out of 5
Terrain:
2 out of 5

Size: Size:   regular (regular)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

KrisKrasCache = Loop van hot naar her! ...Of maak een plan, en zoek de hoek waar je 't vinden kan.
In deze GPS-route bepaal jezelf de aanpak, het begin en de volgorde waarin je verschillende wp's gaat opsporen. Het gaat erom dat je niet blind op je GPS afgaat, maar er ook een overzichtskaart bij gebruikt. Daarnaast is het van belang dat je oog hebt voor de omgeving waar je bent. Kortom, oriëntatie in de breedste zin van het woord.






Met een doordachte aanpak pak jij deze cache! Lees onderstaande informatie vooraf door:

Terrein
Het bos wordt door een spoorlijn in een zuidelijk en noordelijk perceel verdeeld. Op drie plaatsen kan deze spoorlijn veilig worden overgestoken. De locaties zijn op de kaart aangegeven met I, II en III. Gebruik alleen deze overgangen om van het ene bosgedeelte naar het andere te gaan. Verder hoef je absoluut niet bij de spoorlijn in de buurt te komen.
Alle waypoints zijn via wandelpaden bereikbaar en liggen om twee openliggende terreinen heen waar zich elk een markante bomengroep (X en Y) bevindt. Het veld ten zuiden van de spoorlijn stond bekend onder de naam 'Zes Woningen'. In vroeger tijd stonden hier zes huisjes van spoorwegpersoneel. Nu wordt er in de zomermaanden een enkele keer een Landgoedkamp (LGK) gehouden waar een beperkte campeerontheffing voor is verleend. Aan de overzijde van de spoorbaan heeft de zogenoemde 'Blauwe Koepel' gestaan. Ook deze is verdwenen, maar de karakteristieke bomen staan er nog steeds.

Route
Ten zuiden van de spoorlijn ligt de cache verborgen. Om die op te sporen zal je in een bosgebied op zoek moeten gaan naar diverse waypoints. De waypoints zijn weergegeven op de overzichtskaart. Van acht waypoints zijn de coördinaten bekend. Deze dienen door de cacher gelokaliseerd te worden en eventueel op de kaart te worden aangetekend. Het maakt niet uit waar je begint, of hoe je loopt. Wèl is het zo dat je er zelf een lange of korte tocht (<5km/±2uur) van kunt maken. Door met je GPS de afstand te peilen kan je nagaan wat voor jou de meest voor de hand liggende route is.

Opdrachten
Je ziet acht vierkantjes op de kaart. Deze punten komen overeen met de acht opgegeven waypoints. Je moet zelf gaan uitzoeken welk coördinaat zich waar op de kaart bevindt. Bij zes van deze acht waypoints hoort een opdracht. Ter plekke moet je nagaan welke opdracht met welk punt correspondeert. Op sommige punten lijken meerdere vragen van toepassing te kunnen zijn. Toch is er uiteindelijk maar één sluitende combinatie. Los vervolgens de vraag op. Het gaat er hierbij om dat je een zestal getallen verzamelt. Deze getallen zijn nodig om, in combinatie met de zelf gemarkeerde coördinaten, de juiste locatie van de cache te bepalen.

Markeerpunten
Tot slot zijn er dus twee punten (X en Y) op de kaart aangegeven waarvan je de coördinaten zelf moet gaan bepalen. Uiteraard zal je deze twee locaties dus eerst zelf moeten zien te vinden om ter plekke te kunnen markeren. Met behulp van het overzichtskaartje kan je de desbetreffende plek opsporen en aan de hand van onderstaande foto’s bepalen waar je de GPS precies moet neerleggen. Deze, door jou vastgestelde coördinaten, vormen samen het uitgangspunt dat nodig is voor het vinden van de eindstash. Meet secuur, je gaat er je voordeel mee doen!

Samengevat:
Eerst lezen en de strategie bepalen.
Richting aangeven en beginnen.
Kijken, meten en combineren.
Markeren, rekenen, zoeken…
…en vinden!

Benodigdheden
Must: GPS, pen en papier (printout). Handy: Kompas, liniaal en rekenmachine.

Kaart
Parkeren op bovenstaande coördinaten.

Spoorwegovergang II is afgesloten door ProRail en is daarmee vervallen.
Bij I is een heuse loopbrug verschenen waarmee veilig het spoor is te passeren.
Nummer III is gewoon in gebruik, maar blijf alert op naderende treinen.



Acht waypoints (vierkantjes op de kaart)
  • N 52°12.692' - E005°15.776'
  • N 52°12.623' - E005°15.190'
  • N 52°12.697' - E005°14.799'
  • N 52°12.512' - E005°15.561'
  • N 52°12.566' - E005°14.912'
  • N 52°12.419' - E005°15.296'
  • N 52°12.720' - E005°15.470'
  • N 52°12.568' - E005°14.736'

Zes opdrachten (behorende bij de opgegeven waypoints)
Hé, dit fietspad is naar een boswachter vernoemd! Toch is het alweer meer dan twintig jaar geleden dat deze man hier toezicht hield. Hoeveel decennia heeft hij dit werk hier mogen uitoefenen? A =
Een prettige wandeling op wegen en paden is toegestaan. Als je je ogen weet te gebruiken zal je dit vast niet zijn ontgaan. 't Is immers allemaal op een bordje gezet. Reserveer het getal in de plaatsnaam voor later. B =
Hier (letterlijk) rondlopend èn -kijkend, kom jij tot de ontdekking dat het toen, bijna 20 jaar geleden, naar alle waarschijnlijkheid koud is geweest. Zij hadden daar hoogst waarschijnlijk geen last van. Niet alleen cijfers maken dit duidelijk. Concentreer je op de laatste twee, haal van de hoogste de laagste af en je houd iets moois over voor later... C =
Blijf op het pad lopen! Anders stoot jij je aan voorwerpen die eigenlijk in het bos niet thuishoren. Van de drie gebruik jij het paar. Deze twee bevatten een oneven aantal letters. Tel deze, volgens de alfabetische volgorde, bij elkaar op. Behoudt daarvan het laatste, èn laagste, cijfer. D =
Jaren geleden kon het spoorwegpersoneel hier droog zitten om even te pauzeren. Nu heeft het al lang geen functie meer. Maar ’t staat er nog steeds. Dat heeft alles met het materiaal van doen. Jij wordt hier geacht het GEO-getal te vinden. E =
Bij het betreden van het bos kom je een bordje van de beheerder tegen. Sommige dingen mag je, andere weer niet. Tel het eerste en laatste cijfer op dit bordje bij elkaar op. 't Is hetzelfde als dat je het laagste cijfer van de hoogste af zou halen. Daarna kan jij vier kanten op... F =
Deze zes getallen zijn nodig om het uiteindelijke eindcoördinaat vast te kunnen stellen.

Twee markeerlocaties (zelf de coördinaten bepalen van X en Y a.d.h.v. de foto's)
X Bepaal de coördinaten in het midden van onderstaande berkengroep. Opname vanuit het midden van deze bomengroep richting het Westen.

foto x1

foto x2

N


E

Voor de uiteindelijke eindstash dient hier enkel het N-coördinaat als uitgangspunt (XN).

Y Bepaal de coördinaten in het midden van onderstaande beukengroep. Opname vanuit het midden van deze bomengroep richting het Zuiden.

foto y1

foto y2

N


E

Voor de uiteindelijke eindstash dient hier enkel het E-coördinaat als uitgangspunt (YE).

Bereken de eindstash
Markeerpunt XN Berekening opdrachten ABCDEF Eindcoördinaat N

N



-

( E * F ) - ( A * C ) + ( B - D )


=

Markeerpunt YE Berekening opdrachten ABCDEF Eindcoördinaat E

E



-

( A + B + E ) + ( C * F ) - D


=


Zoeken...
Zoek nu de cache op de berekende eindcoördinaten. Je hoeft hiervoor niet te graven, te breken of te slopen. Kijk even goed, denk even na en hebbes..., loggen maar!

Gevonden!
Log op een andere plaats uit het zicht van passanten. Verstop alles weer zoals je het hebt gevonden.

Succes en veel speurplezier!

De TIEN caches van Zoekmachine:
1. KrisKrasCache (GCV9WW); deze cache dus.
2. Exp.GRAFHEUVEL (GCW37C); multicache, een uitdaging voor nerts.
3. deDRAKENc.o.d.e (GCWM5E); Helaas gearchiveerd, maar vervolgt...
4. Achter KASTEEL GROENEVELD (GCYE5Q); traditional, 'eitje' in de achtertuin.
5. Rond KASTEEL GROENEVELD (GCYE5R); mystery, navigeren op afstand.
6. GULDEN SNEDE (GC10ABN); multicache, gebaseerd op aangename perfectie.....
7. 7EVEN (GC13TDX); multicache waarbij '7' alles bepalend is.
8. hetDRAKENs.p.o.o.r (GC1C8ZN); multicache, met meerdere uitdagingen in één.
9. deDRAKENr.i.n.g (GC1C8ZQ); mystery, met een 'afsluitende' uitdaging.
10. hetDRAKENs.l.o.t (GC2GB47); wandelmulti naar historische coördinaten.

Additional Hints (Decrypt)

Gjrrg..., gjrrg..., ubr xbz vx ovaara...!?

Decryption Key

A|B|C|D|E|F|G|H|I|J|K|L|M
-------------------------
N|O|P|Q|R|S|T|U|V|W|X|Y|Z

(letter above equals below, and vice versa)