Skip to Content

View Geocache Log

Write note Diederikus posted a note for |OFZE2017| 10th anniversary

Sunday, 12 November 2017Flevoland, Netherlands

Deel 1/2
Vanochtend vroeg opgestaan bij het eerste ochtendchloor. De morgenstond heeft lood in de benen, maar na een paar bakken koffie begint de wereld er al anders uit te zien. Op advies van Barny ga ik vandaag een dagje naar het OFZE megaevent. Zelf zou ik daar nooit opgekomen zijn, maar ik wil wel eens weten wat er zoal in de geocachingwereld leeft. Ik wil wel eens weten wie er op zo'n event afkomt. Alleen als je het ervaren hebt kun je erover meepraten.

Bij aankomst werden wij allen voorzien van een oormerk, dat ons gerechtigt de OFZEzaal te betreden. Bij binnenkomst in de zaal worden wij hartelijk ontvangen door Signal the Frog. Ik had verwacht dat dat voornamelijk iets voor kinderen was. Maar terwijl de kinderen zich verveeld afwendden en hun belangrijker kinderdingen gingen doen waren het voornamelijk de volwassenen die zich, onder hilarisch gelach van de omstanders, uitgebreid met Signal lieten fotograferen. Met name de oudere dames wilden allemaal perse Signal een zoen geven. Ik vermoed echter dat zij niet van adel waren, want de betovering werd niet doorbroken. Signal weigerde onder de liefkozingen te veranderen in een knappe prins, en zijn kop bleef hardnekkig op een pluchen mombakkes lijken.

De verlichting van de zaal deed sterk denken aan de lampen van een wietplantage. Rood voor het bloeien en blauw voor het groeien. Gelukkig viel er door de glazen pui ook veel daglicht naar binnen.

Bij binnenkomst kregen wij allemaal een goedverzorgde draagtas met daarin een envelop met inhoud. Ik besloot die inhoud eerst maar eens nader te bekijken onder het genot van een billijk geprijsd bakje koffie. Er zat onder meer een programmaboekje in, een bingokaart, een woodie en zo nog wat geocachingparafernalia. Met name de bingokaart zou later nog tot de nodige confrontaties leiden.

Na de inventarisatie besloot ik eerst maar eens een rondje te lopen. Er waren een vijftal stands van handelaren die handelden in allerlei bric-à-brac zonder welks de moderne geocacher niet op pad kan. Er waren enige honderden soorten cachebehuizingen te koop. Heel veel verschillende soorten nano's, petlings in allerlei soorten en maten, filmkokers in alle kleuren van de regenboog of in camouflagekleuren, vogelhuisjes, holle stenen, Chinese puzzeldozen et cetera. Een ammobox was er echter niet te koop.

Ik had eigenlijk verwacht dat er na een uurtje wel wat existentiële levensvragen bij mij zouden opkomen, zoals “wat doe ik hier eigenlijk?”, maar Barny had toch gelijk. Ik begon mij steeds meer te vermaken. Vooral die rubber handschoenen voor het aanpakken van vieze caches hebben lange tijd een glimlach op mijn gezicht doen postvatten.

Ook het sjoelen met woodies maakte veel indruk. Verder kon je pluchen ballen werpen naar een afbeelding van Signal. Ook waren er labcaches. Daar heb ik mij nooit in verdiept, dus geen idee wat dat zijn.

Op de achtergrond weerklonk een muzikaal behang van onbestemde signatuur. Regelmatig werd ik aangesproken door kinderen die hun bingokaart trachten te vullen met namen van geocachers die bepaalde heldendaden hadden verricht. Ter voorbereiding van de dag had ik nog wel nagekeken hoeveel caches ik precies heb gevonden. Met mijn schamele 259 founds in vier jaar ben ik natuurlijk de risee in dit gezelschap, met minder dan 10.000 ben je hier nog een groentje. Van de 25 heldendaden die op de bingokaart stonden had ik er slechts twee tot een goed einde weten te brengen. Ik heb niet meer dan 100 events bezocht, ik heb niet de 81-matrix gevuld (geen idee wat dat is) en ik heb de TB GX2RW6 niet gediscufferd. Ik moest de kinderen teleurstellen door te bekennen dat ik een stoofpeer van een geocacher ben. Als het nou was gegaan om welke geocacher meer multi's heeft gevonden dan tradi's, of meer regulars dan smalls, dan had ik wellicht nog kunnen schitteren. Maar nu door mij geen bingo.
Wordt beneden vervolgd (max loglengte bereikt)

infoA Mega-Event cache is similar to an Event Cache but it is much larger. In order to qualify as a Mega Event, the event cache must be attended by 500+ people. Typically, Mega Events are usually annual events and can attract geocachers from all over the world.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page