Skip to Content

View Geocache Log

Found it LimboWalker found De Maretak

Thursday, May 10, 2018Limburg, Netherlands

Zo, weer een wandeling van pielewiele omgezet in een smiley en wat voor een.

Op Hemelvaartsdag samen met mijn dochter op stap om door het prachtige rustige Limburgse land te banjeren.
Rond een uur of 11 onze cachemobiel gestald in Ulvend. Nadat wij alle attributen, wandelschoenen, rugzak, GPS, pennen en jas (jawel jas, want nadat het hier gisteren 29 °C was, was het nu met 12 °C best wel fris) om hadden gehangen gingen wij vol goede moed op stap.

De eerste kilometer ging behoorlijk bergaf. Blijkbaar was dit om de spiertjes op te warmen want al snel volgde een behoorlijke klim van anderhalve kilometer. Nadat ons gehijg wat minder was geworden konden wij genieten van het gekwetter van de vogels.
Maar wat is dat? Nadat wij het bos hadden verlaten, wandelaars en nog eens wandelaars!

Dat hebben wij weer. De Margratentocht Hemelvaartsdag georganiseerd door Wandel comité Sint Gertrudis doorkruist “onze” wandeling. Dat was nog niet alles.
Wij hebben ons laten vertellen dat hier ook de Bronnenwandeling, de mooiste wandeling van Vlaanderen is. Blijkbaar wilde vele wandelaars dit uitgerekend vandaag controleren.

Eerlijk is eerlijk men kan weleens gelijk hebben. Het is een prachtig gebied dat zorgt voor een echt vakantiegevoel. Meerdere malen hebben wij tegen elkaar gezegd, “het lijkt wel of wij hier in het buitenland zijn”. En hier was niets aan gelogen!
Al met al hebben wij geen last gehad van de vele wandelaars. Regelmatig hebben wij een praatje gemaakt bij een van de vele bankjes en wat langduriger op een terrasje in Sint Pieters Voeren. Hier hebben ze heerlijke La Chouffe! Niet één maar wel twee. Dat hadden wij dus beter niet kunnen doen want als afsluiting van deze prachtige wandeling kwam er weer een, een klim met een hoogteverschil van 95 meter over een lengte van 500 meter, dus 19%. Met twee La Chouffe’s sloeg deze behoorlijk in de benen. Maar na het vinden van de cache konden wij in Ulvend onze dorst weer lessen.

Pielewiele wederom bedankt voor deze mooi uitgezette wandeling. Een dik verdiende favo van ons.

infoA multi-cache ("multiple") involves two or more locations, the final location being a physical container. There are many variations, but most multi-caches have a hint to find the second cache, and the second cache has hints to the third, and so on. An offset cache (where you go to a location and get hints to the actual cache) is considered a multi-cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page