Skip to Content

View Geocache Log

Attended rogernordin attended Grillevent

Sunday, 21 October 2018Värmland, Sweden

Såg ut som det gick bra att köra bil ända fram till GZ, men eftersom CO satt ut P-koordinat längre bort antog jag att det kanske inte var helt lämpligt. Parkerade istället ute vid landsvägen, lite kortare att gå. Blev en trevlig pratstund vid brasan!

Tack EO för att du skapat detta event, och gjort vår underbara hobby möjlig! TFTE!!

Weekend i en stad, men inte vilken stad som helst, utan Karlstad!

Tjipp, och välkommna till min reseskildring denna weekend! Denna helgen hade jag vigt åt något annat än en ren geocachingresa, nämligen att hälsa på min kära mor i Karlstad. Men några cacher hade jag förstås kikat på och planerat in på resan. Framförallt så behöver jag logga en multi alla tre dagarna på helgen. För ovanlighetens skulle hade jag hunnit med att boka in ett event också. Jag satsade jag ett event vid ett café en helgdag, och Välsviken låg åt rätt håll på väg hemåt. Det gav bra utdelning, med många deltagare, trevligt! Betydligt fler än mitt förra event GC6XACX, jag antar ingen ville stå och huttra utomhos en vardagsmorgon.

Ser i loggen för mitt förra event att jag vid den resan för två år sedan passade på att logga alla kommuner i Värmland. Alla logga kommuner har jag jobbat en hel del med. Såpass att jag i midsomras loggade klart alla kommuner i Sverige. På vägen passerade jag ju Örebro, och kom direkt att tänka på att Challenge-cachen alla Sveriges kommuner fanns där. Så den hamnade såklart på listan, ett givet mål! Tog också en kik på statusen på Softis cacher också. Vi andra medcachare får nu ta ett gemensamt ansvar att hålla dem vid liv eftersom hon själv inte kan göra det. Jag såg att två av dem så ut att behöva lite kärlek, och lade dem på listan också.

Lät min egen bil vila över helgen, och plockade ut en hyrbil. Blev uppgraderad till en Volvo S90 T8R Hybrid. En skön maskin att köra, mycket teknik under huven där. Blev lite chockad när jag plockade ut den och medelförbrukningen stod på 12.9l/100km. Själv klockade jag in 0.70l/100km när jag lämnade den åter. Lite olika körstil kanske, med andra ord. Vi rullade iväg med Örebro som första målet. Här blev Challengecachen alla Sveriges kommuner loggad, och även Katt åt lampa, där loggen byttes mot en ny fräsch. Väl framme i Karlstad loggades en multi i Stadsträdgården som var klar redan innan resan. Nu tid för en sen middag hemma hos mor.

På lördagen smet jag ut på kvällen, jag kände jag behövde en långpromenad mellan allt frossande i god mat och stillasittande inomhus. Reflexmultin Natt över Kronoparken verkade passa förträffligt! Efter en rask promenad på 27 minuter i terrängen var jag framme vid finalmarkeringen. Reflexspåret hade fungerat mycket bra, lagom utmanande men inte för svårt. Efter projiceringen letade jag en stund i den avverkade terrängen, men någon burk stod tyvärr inte till buds. Det blev istället multin "Next Baby..." som jag räknat ut i förväg, som fick bli dagens logg. Skönt att ha varit ute lite i terrängen hur som helst!

Söndagen blev istället multin Tingvalla loggad. På plats var uträkningen snabbt gjort, och finalen var på bekvämt avstånd. Passade på att köra en WIG här också. Efter en lunch och med bilen packad begav jag mig mot mitt event och passade på att först loggad en Letterbox jag kollade på kvällen innan, och ytterligare en Reverse WIG. Dök upp vid event med några minuter tillgodo. Där fanns redan ett gäng samlat som såg misstänkta ut. Jodå, visst var det geocachare som samlats runt ett bord. Det blev en riktigt trevligt event här, riktigt kul att träffa lokala kändisar här!

På vägen hem blev det ett snabbt stopp utanför Filipstad, vi passade på att hälsa på vid Mr Zaibots Grillevent. Sedan rullade det på, en Challenge-cache utanför Hällefors loggades, och sedan blev det ett stopp i Pershyttan där jag passade på att serva en Softis-cache Hjulhuset i Pershyttan som behövde nya loggremsor. Resten av resan flöt på bra, och vi var hemma prick kl 22.

Promenad till GZ

Additional Images Additional Images

infoAn Event Cache is when local geocachers and geocaching organizations designate a time and location to meet and discuss geocaching. After the event happens the cache listing is archived.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page