Skip to Content

View Geocache Log

Found it Adven2rer found Black (K)night

Thursday, March 19, 2015Slovenia

Hvala postavljalcu zaklada za odlično zgodbo, ki mi je dala navdih za spodaj spisano kratko pripoved, temelječo na filmski in knjižni osnovi znanega avtorja. TFTC/HZZ! :)

Trije pritlikavi kosmatonožci - Bilbo (Adven2rer), Samo (Crko&co) in Frodo (Orkam) - so se sredi noči odpravili na dolgo in nevarno pot do jame, kjer kar mrgoli svetlorumenih zlatnikov, ki so nekdaj pripadali prebivalcem Šajerske - vsaj tako so pravile starešine -, a hkrati se zunaj jame nahaja tudi zmaj po imenu Smaug. Da bi naši junaki lahko prispeli do globoko skritega zaklada, so se morali najprej prebiti skozi Šajerski gozd. Pogumno so se sprehajali mimo večtisočletnih dreves, katera mogočnost je ponoči, ob polni luni, toliko bolj očitna. Med potjo so pridno iskali sled posameznih zlatnikov, ki jih je puščal zlobni zmaj, ko je ukradel denar ubogim prebivalcem Šajerske.
Medtem, ko so se sprehajali mimo večtisočletnih dreves in s svojimi baklami iskali živorumeno smer, so iznenada opazili, da se le nekaj metrov stran nahajajo raznorazni zmaji, ki so bili vsi pomočniki Smauga. Za razliko od Smauga, ki je bruhal svetlobeli ogenj, je barva ognja njegovih pomočnikov bila povsem oranžnorumene barve. Bilbo, Samo in Frodo so hitro ugasnili svoje bakle in se skrili za debelimi drevesi. Opazili so, da so zmaji bruhali ogenj zato, da bi osvetlili gozd, v katerem so zavohali vsiljivce. A zmaji niso tako bistrega uma, kot so to kosmatonožci. Urnih in seveda kosmatih nog so se naši trije junaki odpravili dalje, brez da bi spet prižgali svoje bakle. Vse, kar so videli, je bil odsev ognja, ki je na vsakih nekaj trenutkov bruhnil iz zmajevih hudobnih ust. Tako so nadaljevali vse, dokler niso bili vsaj eno miljo vstran.
Potem, ko so ugotovili, da je zrak spet čist, brez črnih sáj ali dimnih oblakov, so si spet prižgali bakle in nadaljevali z iskanjem zlatnikov. Dolgo so potrebovali, da so spet našli pravo pot in vmes so že skoraj obupali, a venomer jih je trdna volja gnala naprej, ne oziraje se na sovražnike, katerim so še pred kratkim zrli v oči.
Ko so prišli do prave sledi, so nadaljevali pot in končno so našli Smaugovo skrivališče. Opazili so, da Smaug spi, saj je smrčal tako močno, da je našim iskalcem skorajda zmrznila kri v žilah. Počasi so se splazili pod njim, v jamo, kjer so brskali in brskali in brskali. Nazadnje pa jim je le uspelo poiskati iskane zlatnike. Nekaj časa so jih vsi trije mamljivo gledali. Pohlepne misli so jim švigale po glavi.
A nazadnje je zmagala pravičnost. Odločili so se, da bodo zlatnike pustili pri miru, saj jim je bila pustolovščina več kot dovoljšnje plačilo. Da pa bi dokazali morebitnim naslednjim najditeljem zaklada, da so se resda upali splaziti takorekoč pod Smaugovim trebuhom, so na treh izmed mnogih zlatnikov napisali vsak svoje ime - Bilbo (Adven2rer), Samo (Crko&co) in Frodo (Orkam).

Počasi so se splazili iz jame in se pazljivo, da ne bi zbudili spečega zmaja, odpravili nazaj proti Šajerski. Brez majhnih zlatnikov, temveč s toliko večjimi nasmeški na obrazu.

infoA multi-cache ("multiple") involves two or more locations, the final location being a physical container. There are many variations, but most multi-caches have a hint to find the second cache, and the second cache has hints to the third, and so on. An offset cache (where you go to a location and get hints to the actual cache) is considered a multi-cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page