Skip to Content

View Geocache Log

Found it hodknu found Hålandskogen After Dark (AdVest 2013 #13)

Sunday, 19 January 2014Rogaland, Norway

Dette er vel bortimot det tåpeligste jeg noen gang har vært med på! Skulle bare ha en liten kveldscache sammen med hegsen, konemor og broremann. Vi tenkte at denne kunne passe, siden vi skulle forbi her uansett. Vi tok av på rett sted, og parkerte på anvist parkeringsplass. So far, so good!

Etter å ha kommet oss ut av bilen, fant vi etter mye leting starten på stien. Koordinatene for stistart var et par meter off. Typisk co å slurve med koordinatene, men alt skulle bli så mye verre. Vi vandret med freidig mot innover mot gz, og etter noen minutt var vi på plass. Dette var det som funket på turen! Vi lette både høyt og lavt etter cachen, men fant ingenting. Det er ikke fritt for at det kom noen ukvemsord underveis også .

Plutselig ser hegsen en refleks noen meter inn i skogen. Kanskje det er det som skal forestille cachen tenkte vi, men da vi kom bort til den, fant vi ingen logg inni. Heldigvis hadde vi med oss lykter, og da vi lyste rundt oss, så vi nok en refleks. Skulle dette være en practical joke? I tilfelle var det en dårlig en, men vi fant refleks etter refleks, i ulike farger, og forskjellige størrelser. Refleksene tok oss lenger og lenger inn i den mørke skogen, og det var ikke fritt for at både den ene og den andre ble redde inni dypet. Jeg forsøkte etter fattig evne å trøste de andre, innimellom skyttergravene, barnålene, fjellskrentene, ulene, og alle de skumle lydene. Co stod ikke høyt i kurs på dette tidspunktet. I tankene mine visste jeg hva jeg skulle si neste gang han krysset min sti.

Etter en time med virring inne i skogen, kom vi til et sted der det plutselig var to reflekser, og der fant vi også cachen. Ble vi glade av det? Både ja og nei. Det var selvsagt godt å endelig finne cachen, men jeg må si at jeg er kritisk til opplegget av flere grunner;

Problem 1: Cachen kan jo bare finnes når det er mørkt, for det er jo ørten reflekser som må finnes først, og reflekser lyser jo ikke i dagslys.

Problem 2: Du er nødt for å ha med deg en god lommelykt, for ellers er det umulig å finne cachen.

Problem 3: Refleksene leder deg langt inn i skogen, og dersom plutselig lykten din slukker, og batteriene på gps-en er tomme, er du ute og sykler (ikke bokstavelig - det er altfor tett skog til det).

Forslag til løsning : Jeg forstår jo at co har hatt problemer med å finne gode koordinater inne i skogen, og at han derfor sender medcachere ut på en håpløs runde i skogen. Jeg har derimot tatt gode koordinater der cachen ligger, og kan selvsagt sende dem på elektronisk post dersom co ønsker det. Det må jo tross alt være greit at andre slipper å rote rundt i skogen som forvirrede idioter.

Til slutt vil jeg si at jeg på tross av dette, fikk litt trim, frisk luft og et smilefjes til på kartet mitt. Jeg tildeler cachen også et favorittpoeng, da det er godt gjort å lure en voksen mann rundt i skogen på den måten. Takk for cachen ravsig!

Hoggtenner?
infoA multi-cache ("multiple") involves two or more locations, the final location being a physical container. There are many variations, but most multi-caches have a hint to find the second cache, and the second cache has hints to the third, and so on. An offset cache (where you go to a location and get hints to the actual cache) is considered a multi-cache.
Visit Another Listing:

Advertising with Us

Return to the Top of the Page