Skip to Content

This cache is temporarily unavailable.

muusku: Puita on kaadettu kätkön tienoilta ja näyttää siltä, että kätköpuukin on kaadettu. Uusi purkki tulossa lähiaikoina.

More
<

Lähiruokaa II: Salaatti

A cache by muusku Send Message to Owner Message this owner
Hidden : 11/28/2014
Difficulty:
2.5 out of 5
Terrain:
3 out of 5

Size: Size: micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

Lähiruokaa-sarjan kätköt ovat kunkin alueen toimijan tiedossa, joten voit käydä etsimässä niitä eri vuorokauden aikoina. Huomioi kuitenkin autosi parkkeeraus asianmukaiselle paikalle. Bonuskätköä varten tarvitset koordinaattitietoja sarjan muilta kätköiltä (ks. muut kätköt alta).


Faaraoiden herkkua ikuisessa kesässä

Harva meistä tietää, että salaatti on ollut jo muinaisten Egyptin ja Persian hovien herkkua, jota siellä käytettiin sekä tuoreena että keitettynä. Suomessa salaatin käyttö yleistyi vasta muutama vuosikymmen sitten, kun ruuan terveellisyyteen alettiin kiinnittää enemmän huomiota. Nykyaikaista ruokapöytää on vaikeaa kuvitella ilman salaattia. Siksi useat suomalaiset kasvihuoneyritykset ovat ottaneet salaatit tuotevalikoimiinsa ja niitä kasvatetaan läpi vuoden kasvihuoneiden ikuisessa kesässä.

Suomessa tunnetuimpia salaatteja ovat lehti-, jää- ja tammenlehtisalaatti. Lehtisalaatti sisältää vaatimattomasta ulkonäöstään huolimatta C-, A-, K- ja B-vitamiinia sekä rautaa, magnesiumia, kaliumia ja kalsiumia. Jääsalaatin rapeus on tehnyt siitä suositun etenkin voileivillä ja sämpylöiden välissä. Miedot ja värikkäät tammenlehväsalaatit ovat uudempia tulokkaita ja kasvattavat suosiotaan jatkuvasti.

Lähiruokaa-sarjan kätköt:

Lähiruokaa I: Porkkana
Lähiruokaa II: Salaatti
Lähiruokaa III: Possu
Lähiruokaa IV: Ruis
Lähiruokaa V: Hunaja
Lähiruokaa Bonus: Vadelma

Additional Hints (No hints available.) 

Find...

184 Logged Visits

Found it 177     Didn't find it 3     Write note 1     Temporarily Disable Listing 1     Publish Listing 1     Post Reviewer Note 1     

View Logbook | View the Image Gallery of 2 images

**Warning! Spoilers may be included in the descriptions or links.

Current Time:
Last Updated:
Rendered From:Unknown
Coordinates are in the WGS84 datum

Return to the Top of the Page

Reviewer notes

Use this space to describe your geocache location, container, and how it's hidden to your reviewer. If you've made changes, tell the reviewer what changes you made. The more they know, the easier it is for them to publish your geocache. This note will not be visible to the public when your geocache is published.