Představujeme Virtuální odměny 4.0

Je něco lepšího než najít dobře udělanou keš? Možná radost z jejího vytvoření!

Geocaching HQ s potěšením oznamuje Virtuální odměny 4.0, příležitost odměnit 4 000 šťastných majitelů keší, kteří tvoří inspirativní a pozoruhodné keše!

Na rozdíl od předchozích virtuálních odměn se nemusíte přihlašovat ani žádat o účast.
Geokačeři, kteří splní následující kritéria, budou automaticky zařazeni do náhodného výběru 17. ledna 2024.

Jak mohu splnit podmínky pro možnost skrýt virtuální keš?

  • Do 31. prosince 2023 musíte mít ukrytou neeventovou keš publikovanou v roce 2023, která získala alespoň 4 nebo více bodů oblíbenosti.
  • Svůj geocachingový účet musíte mít vytvořený před 13. červnem 2023.
  • Účastnit se mohou i dřívější příjemci virtuální odměny.

Jak tento proces probíhá?

  • Dne 17. ledna 2024 Geocaching HQ náhodně vybere až 4 000 geokačerů splňujících podmínky podle jednotlivých zemí, kteří obdrží jednu virtuální keš.
  • Příjemci budou mít jeden rok na vytvoření své virtuální keše a její předložení ke schválení (od 17. ledna 2024 do 17. ledna 2025). Keše musí být v souladu se specifickými pokyny pro virtuální keše.
  • Všichni dobrovolníci z geocachingové komunity (revieweři, moderátoři a překladatelé), kteří splní podmínky, obdrží virtuální odměnu jako poděkování za to, že věnují svůj čas podpoře komunity geocachingu.

Často kladené otázky (FAQs)

Proč musím skrýt keš, abych se kvalifikoval?
Přidávání nových keší na mapu je pro udržování hry zásadní. Poskytuje čerstvý obsah pro zkušené hráče, kteří mají často nejbližší oblasti vylovené. A nabízí kvalitní obsah pro nové hráče, kteří si o hře teprve vytvářejí představu. Naším cílem je odměnit ty, kteří do hry přidávají nové kvalitní keše.

Kdy musím skrýt keš, abych splnil podmínky?
Musíte založit keš, která není eventová a kterou reviewer publikoval v období od 1. ledna 2023 do 31. prosince 2023 . Stejná keš musí do 31. prosince 2023 získat od komunity geokačerů alespoň čtyři body oblíbenosti. Datum publikace keše není totožné s datem jejího umístění. Datum, kdy byla vaše keš publikována, zjistíte tak, že si zobrazíte své publikované keše, vyberete keš a posunutím se na konec stránky zobrazíte log publikace keše. Jedná se zpravidla o první log.

Znamená to, že virtuálky jsou zpět natrvalo?
Ne. Doufáme, že v roce 2024 přibude 4 000 nových virtuálních keší, ale virtuálky zůstanou typem keší, který se jinak již běžně nepoužívá.

Jsou virtuální odměny rovnoměrně rozděleny mezi jednotlivé země?
Ne. Při rozdělování virtuálek používáme algoritmus, který upřednostňuje země, v nichž geocaching není tolik rozšířený a které nemusí mít mnoho virtuálek, a nezakládá se pouze na rozloze nebo počtu aktivních geokačerů.

Může účet obdržet více než jednu virtuální odměnu od Geocaching HQ?
Ano. Předchozí příjemci virtuální odměny mohou získat virtuální odměnu 4.0. Pravděpodobnost výběru je však nižší než u kačerů, kteří ještě nikdy virtuální odměnu neobdrželi.

Jak zjistím, kdy budou nové virtuálky publikovány?
Prémioví členové si mohou nastavit okamžitá oznámení a dostávat e-mail o publikaci nových virtuálních odměn. Všichni členové mohou pomocí filtrů vyhledávat virtuální keše po celém světě.

Budou v budoucnu k dispozici další virtuální odměny?
V budoucnu můžeme uvažovat o podobném souboru virtuálek. Stejně jako v případě předchozích virtuálních odměn bychom pravděpodobně provedli změny v kritériích a procesu výběru.

V kombinaci s předchozími spuštěními virtuálních odměn není nyní virtuálních keší příliš mnoho?
Na světě je přibližně 12 300 virtuálních keší, což je 0,4 % z celkového počtu 3 371 000 aktivních keší na světě. Přidání dalších 4 000 virtuálních keší bude stále představovat pouze 0,5 % všech aktivních keší.

Proč nezpřístupnit virtuální keše, aby je mohl skrývat každý?
Protože jsou dnešní virtuální keše vzácné a obecně oblíbené, lidé často zapomínají na problémy, které vedly k tomu, že se virtuální keše staly v roce 2005 typem keší, který se v současnosti již běžně nepoužívá.

Typ virtuální keše byl původně vytvořen pro umístění keše tam, kde fyzické keše nebyly povoleny nebo kde příliš mnoho mudlů způsobilo, že fyzická keš byla nepraktická. Ačkoli byl záměr tohoto typu keší pozitivní, reviewerům působil značné problémy a často vedl k nízké kvalitě keší. Někteří hráči používali virtuální keše jako zkratku pro vytvoření jednoduchých keší, které nevyžadovaly údržbu. Pravidla byla nakonec aktualizována tak, aby virtuálky měly zvláštní vlastnosti, které je odlišují od ostatních keší. Subjektivita vnesená do procesu hodnocení se však stala obtížnou jak pro reviewery, tak pro kačery. Nakonec bylo rozhodnuto, že virtuálky se stanou již dále nepoužívaným typem keše, aby se předešlo výše uvedeným problémům.

Rozdělování virtuálních odměn pomohlo minimalizovat dřívější problémy s virtuálkami a zároveň poskytlo komunitě více možností, jak si tento oblíbený typ keše užít. A co je nejdůležitější, je to zábavná odměna pro majitele keší, kteří do hry tolik přispěli.

Adam is the Adventure Lab® Support Manager at Geocaching HQ. Originally from the San Francisco Bay Area, you can find him laying out for a catch in ultimate frisbee, playing the baritone sax, or lacing up his boots to cache on a PNW hike.