CITO Seizoen 1 – update halverwege

Van het weghalen van klimop tot het planten van bomen,van het schoonmaken van het strand tot het dragen van kikkers, als geocachers een CITO doen, maken ze een betere plek van hun gemeenschap. Allemaal samen genomen maken deze kleine acties wereldwijd een groot verschil.

Bekijk deze recente CITO-events van over de hele wereld en laat je inspireren om zelf een CITO te organiseren of bij te wonen in jouw regio.

1. GCAKMV4—Kersenbloesem CITO

Image by MVAlmeriaantje.
Image by M.B.E.S..

“Regenbuien zorgen voor bloemen.” Blijkbaar zorgt regen ook voor geocachers. Ondanks de regen ruimden geocachers afval op, bewonderden de bloemen en genoten van elkaars gezelschap in Almere, Nederland.

2. GCAKWBF—Rostocker Frühlings-Cito 2024

Image by Nordish by Nature.
Image by Nordish by Nature.

Vele handen maken licht werk terwijl geocachers de regen ternauwernood ontliepen tijdens het verzamelen van afval langs de rivier Unterwarnow in Duitsland.

3. GCAJDT6—Lucky Clovers Green CITO – St Paddy’s Day

Image by acadianpie.
Image by acadianpie.

Geen regenboog te zien op deze zonnige dag, maar geocachers keken wel uit naar klavertjes vier en potten met goud, terwijl ze invasieve planten zoals klimop en bramen uittrokken tijdens deze CITO op St. Patrick’s Day in Brits-Columbia, Canada.

4. GCAKGQY—Huldenbergse CITO #16

Image by Spencer18047.
Image by Spencer18047.

Modder en water zijn niet afschrikwekkend voor geocachers met lef! Deelnemers aan deze CITO in België trokken waadpakken en laarzen aan om de rivier IJse schoon te maken.

5. GCAKZM2—Plantada popular al Riu Francolí

Image by Santi i Miriam.
Image by pana-57.

Verder naar het zuiden doorstonden geocachers de zon en hitte om invasief riet te verwijderen en inheemse bomen te planten in Puigdelfí, Spanje.

6. GCAJMBK—Clean the World – Malta Edition

Image by FrauOrientierungslos.
Image by SirWolfen.

Harde wind en ruige zeeën weerhielden deze geocachers niet van het schoonmaken van een strand op Malta. We worden weggeblazen door hun toewijding!

7. GCAJ9JV—High T in the Kallang Basin (CITO)

Image by gladandren.
Image by cornishcay.

Dit event is recordhouder van eerste drijvende CITO in Singapore! Geocachers gingen te water in kajaks, gewapend met zwemvesten en zonnebrandcrème om het Kallang Basin schoon te maken.

8. GCAKYBA—Žabji večer / Frog evening 2024: Maribor 🐸

Image by NiSEM.
Image by NiSEM.
Image by kleeblattl.

Deze serie van CITO-events plonst er al sinds 2018 op los in Slovenië. Iedere lente komt de lokale bevolking bij elkaar bij vijvers en natte gebieden in de buurt om kikkers te helpen drukke wegen over te steken. Waarom stak Signal the Frog® de weg over? Om mee te doen aan de CITO natuurlijk!

CITO Seizoen 1 van 2024 eindigt op 31 mei! Sluit je aan bij de 7.000 geocachers over de hele wereld die in 2024 al een CITO-event hebben bijgewoond en verdien je Seizoen 1-souvenir.

Hoe ga jij CITO-en dit jaar?

Ga voor meer informatie over CITO en hoe je mee kunt doen naar Geocaching.com/CITO/

Heb jij een CITO-event bijgewoond of georganiseerd? We willen meer horen over jouw ervaringen! Deel je foto’s en video’s op sociale media en tag ons!

#geocaching #trashtag #CITO

Emma is a Community Coordinator at Geocaching HQ. Emma loves all things weird in the woods from ferns to fungi, bugs to slugs!